אחד הדברים שהכי שינוי לי את המלחמה בתאווה היה ההבנה העמוקה והעצובה שאני רוצה אותה.
אסביר: תמיד כדי להפסיק אמרתי לעצמי - אני לא רוצה. זה לא אני. זה מגעיל. זה חטא. זה סיטרא אחרא. זה שטן.
אבל איכשהו האמירות האלה, שהיו כל כך נוקבות כשניסיתי לחזור בתשובה, היו כל כך חיוורות כשעמדתי, במחילה מכבודכם, ונגעתי בעצמי עד זוב...שם, זה לא הרגיש כל כך רע. להיפך...
השינוי התרחש ברגע שהבנתי שהסיבה שאני מחפש תאווה אינה בגלל שאני נמשך אל הרע, ואני רשע, ועלי לחזור ולכפר, להיות 'טוב', אלא להיפך. דווקא בגלל שאני מחפש קשר ועומק, ורוחניות, ואני בודד ומיואש ועצוב, ומדוכדך מסיבות שונות, או סתם תלוש ולא מרגיש שום דבר, אני מרגיש שאני רוצה את 'קיצור הדרך' הזה שקוראים לו תאווה.
כן, התאווה היא הרגשה משכרת של קיצור דרך אל כל הדברים העמוקים שחיי מכוונים אליהם כיום: קשר, אינטימיות, משמעו, אהבה ללא גבולות, תחושה של קבלה עצמית, תחושה של מסוגלות...ועוד מספר דברים טובים.
הבעיה שלי הייתה, אם כך, שלא הבנתי במה אני נלחם. כך, ניסיתי להפסיק לרצות. במקום להבין שעלי למצוא תחליף אמיתי לפיתרון המדומה לרצונות שלי, בגלל שהם, כשלעצמם, טובים וטהורים וקדושים.
'ואפילו בהסתרה שבתוך ההסתרה בוודאי גם שם נמצא ה' יתברך.
נתן במתנה