הוי אריאל,,,,, כתב:
באופן כללי אומר שבהחלט ישנם מקומות שמנסים בכל היכולת לדאוג בדיוק לבעיות הללו, שהילדים לא יידעו משמץ רע, ומשקיעים בזה את כל האמצעים שרק שייכים. ולא שאין שם נפילות אבל זה בהחלט הרבה יותר ממקומות שלא שמים דגש על העניין. ב
אתה בטוח בדבריך? האם אותם אלה שלא שמעת מהם שום מילה על העניין יודעים על הסיפור שלך? מניין לך שאין סיפורים דומים רבים?
לא רוצה לפתוח תיבת פנדורה, אבל גם אני חשבתי כמוך רבות בשנים, והיום אני כלל לא בטוח שזה נכון. לפעמים יש לי דווקא תחושה שבמובן מסוים אפילו ההיפך הוא הנכון. שוב, זו תחושה אישית שלי, אבל התחושה שלי אומרת שבמגזרים שבהם יש יותר מודעות לעניין, יש דברים שפחות קורים, כמו פדופילים במקווה...
ובדומה לכך, הייתה לי לאחרונה שיחה עם מישהו, שהיה במשפחתו אונס מתמשך בין בני משפחה. אמרתי לו, שלהרגשתי לעיתים במקומות מסוימים שבהם מודגש האיסור היהודי על הנושא, ולא מודגשת קומת האדם שבאה לפני קומת היהודי, כבר אין כל כך הבדל בין לאונן ולאנוס. שניהם כניעה ל"יצר הרע", ול"דבר האסור הזה שבשום אופן לא מדברים עליו". את הפגיעה באדם האחר ואת סבלו הוא לא תמיד רואה. הוא מרוכז בסבל שלו בגלל העוון הנורא שחטא בו.
אדם במגזר כזה עשוי לחיות לגמרי בתוך הראש שלו. אין לו שום פידבק ושום מושג לגבי מהו קו ורוד, מהו קו אדום ומהו קו בורדו בחברה אנושית מתוקנת. הרי דברים כאלה בכלל לא קורים בחדשות (כפי שהן מודפסות בעיתון שלו...).
לכאורה לא היה ראוי להעלות את הנושא. אך אני חושב שחשוב להעלות אותו למען חינוך ילדינו. כל אחד שנמצא כאן וסובל מבעיות בתחום התאווה, צריך לתת את הדעת על הסוגיה. להיות כנה ולברר, עד היכן שידו מגעת, מהו הטוב והנכון בעיני האלוקים, גם אם במגזר שלו מקובל אחרת, ואני אומר זאת לשני הכיוונים (קרי: אם במגזר שלכם מקובל סמארטפון לא מסונן, זה לא בהכרח אומר שגם הבן שלך צריך כזה... ואם במגזר שלכם משתיקים שאלות בנושא, או מתייחסים לכל קשר בין איש ואשה בקונוטציה של משהו מלוכלך, לא בטוח שעליך לנהוג כך).