ירושלמי היקר
אשמח לנסות לנסח את מה שכתבת קצת אחרת. במקום להכחיש את האפשרות שיש מי שקשה לו יותר כשהוא מקיים יחסים. הייתי רוצא לנסח את מה שכתבת כשאלה. למה יותר קשה לך אחרי קיום יחסים, הרי חכמינו אמרו מצווה גוררת מצווה ?
יש כאן באתר הרבה "צדיקים", שנילחמים בתוקף, שלקיים יחסים עם האשה הוא מצווה כ"כ גדולה, שחייבים לעשות אותה הרבה, ולפעמים גם כשלאישה אין חשק. לדעתי הדבר הזה רחוק מן האמת.
לדעתי קיום יחסים בלי רצון האשה זהו אונס במצב הגרוע, ואוננות עם אישה במצב הטוב. קיום יחסים זהו חיבור אמיתי בהסכמת שני הצדדים, ובהנאתם.
כשאדם חטא כ"כ הרבה, וראה הרבה פורנו, הסתכל על הרבה נשים. נהיה קשה לו לקיים יחסים עם אישה אחת, ולהרגיש את החיבור האמיתי הזה. ולכן ניכנס לו בלי משים לב, רק ההנאה שלו עצמו בקיום היחסים, וממילא זה כמו פורנו, שרצים מקטגוריה לקטגוריה. גם כאן הוא יחפש עוד דבר מרגש. אבל להבדיל, אדם ששומר על העיניים והמחשבה, אולי באמת לו יהיה לו יותר קל, בגלל ה"פת בסלו", וישמור עליו מן החטא.
אז בגלל שבאתר כאן, רובנו חטאנו, ויצא לנו כמה פעמים ליראות נשים באמצע קיום יחסים, וחשבנו כמה יהיה נחמד להיות שם. אני חושב שהרבה יסכימו איתי, שבקיום יחסים עם האישה יש שני בעיות נפוצות:
1. כשאני עם אישתי, אני לא איתה. שאומר שאני או חושב על נשים אחרות, או חושב רק מה יגרום לי הנאה. או לא חושב האם בכלל מתחשק לה לקיים יחסים. וזה מאוד אנוכי.
2. אחרי קיום יחסים, ניפתח התיאבון לעוד. כמאמר רז"ל "משביוע רעב, מרעיבו שבע".
זה דעתי בעניין קיום היחסים עם אישתי, הבריא לעומת החולה.