ב"ה
היי
אני מקדים ואומר שכל מה שכתוב פה זה לפי דעתי האישית, אני לא בא לקבוע עובדות בשטח ואני לא מומחה לשום דבר, ואין לי כל כך ניסיון בדברים האלה.
אז אני יציג את עצמי, אני קודם כל אני ממש לא מכור והמקרה שלי פחות גרוע מאחרים פה. אז הכל התחיל בזה שטיילתי לתומי באתרי תמונות רגילות (שלא קשורות לבנות, אתרי תמונות של צלמים לצורך עבודת עיצוב גרפית ), ופתאום הגיעו כמה תמונות מגרות, ומפה התחלתי להדרדר.. מהתמונות הפשוטות והלא כל כך חשפניות, חיפשתי תמונות יותר ויותר חשופות עד שמצאתי את עצמי המון זמן ושעות מול המחשב באתרי תאווה. בתוך עומס גדול של מבחנים שאני נמצא בהם, מצאתי את עצמי מבזבז את הזמן על זבל שעות שלמות ללא שום תועלת..
את האמת היו לי שתי רצונות ביחד כזה, לא יודע איך להסביר.. רצון אחד להפסיק עם זה כי זה עבירה, רצון שני להמשיך עם זה כי זה כיף. מצאתי את עצמי חוזר בתשובה ומתוודה, ואחרי כמה שניות פשוט רץ לפגום עוד קצת.. ("אבל רק הפעם.. עוד קצת וזהו") התאווה הזאת כשהיא באה היא מושכת כמו לא יודע מה. מצאתי את עצמי חוזר בתשובה ואומר לעצמי שהפעם באמת באמת זה לא יקרה שוב, והזמן עשה את שלו ושוב פעם מצאתי תעצמי פוגם וחוזר בתשובה וכו'.
את האמת תמיד צחקתי על כל העניינים האלה של אינטרנט כשר וכו'.. אמרתי לעצמי מה הסיכוי שלי ליפול בזבל הזה? והתייחסתי כמובן די בזלזול להודעות של הרבנים להשים אינטרנט כשר או להעיף את האינטרנט בכלל מהבית וכו'.. את האמת מה שמנע ממני בסופו של דבר להמשיך בזבל הזה, זה היה פשוט לחסום את עצמי ע"י אינטרנט כשר. בהתחלה חשבתי שזה ביזבוז כסף , ושאם אני רוצה אז אני לא יעשה את זה וזהו, ובשביל מה לשלם סתם (דרך אגב, ההבדל במחיר בין אינטרנט רגיל לרימון הוא לא גדול).. את האמת אני עדיין חושב ש
מי שרוצה באמת באמת להפסיק הוא יפסיק! אבל הבעיה היא כשהתאווה מתקיפה, הרצון שלי משתנה למצב של "רוצה ולא רוצה".. רוצה להכנס לאתרים האלה ולהנות אבל לא רוצה לחטוא..
בכל מקרה, שוב אני אומר שאני לא מכור, אני בן 20, זאת הפעם הראשונה שלי שנחשפתי לאתרים כאלה בתור בוגר. היו לי עוד כמה פעמים אבל זה היה כשהייתי קטן, וזה לא כל כך הזיז לי באותה תקופה. בטח אתם שואלים מה אני עושה פה.. אז התשובה היא, שמכל הסיפורים שאחרים סיפרו לי הבנתי עיקרון מאוד חשוב,
הדבר הזה לדעתי זה כמו מחלת סרטן, ככל שמטפלים בזה יותר מהר , ככה הריפוי יותר קל, פחות כואב ויותר מהיר. וככל שמשאירים את זה וממשיכים, אז אחר כך נהיה יותר ויותר קשה להפטר מזה, וההפך זה רק מתגבר. הבנתי שאני רק בהתחלה של זה, אז החלטתי לתת את כל הכוח שרק אפשר: בקריאה של מלא מאמרים שמצאתי ב GYE ובאתרי יהדות אחרים, פורומים, תוכנות חסימה, חיוזקים ודברי תורה ועוד.
הדבר החומרי שהכי עזר לי בתכלס זה שעברתי לאינטרנט רימון + התקנתי תוכנת רימון, על זה כבר חפרתי באשכול הזה:
www.guardyoureyes.org/forumheb/index.php?topic=872.0
זה מה שמנע אותי בסופו של דבר כשבאתי שוב להכנס לאתרים האלה.. ההגנה שלהם היא די טובה וחוסמת וקשה לעקוף. חוץ מזה שבמקרה הקל שלי ב"ה, מספיק לחכות 5 - 10 דקות ללא שום גירוי או מעשה כלשהוא שקשור לזה, והתאווה נרגעת ואני חוזר לעצמי.. כאילו גם אם הייתי יודע איך לעקוף.. עד שזה יקרה נגמר הסיפור.
[אני יודע שאני עושה להם פרסום , אבל כנראה שמגיע להם את זה]
חוץ מהחסימות, מה שעזר לי עוד היא המחשבה שזה מעלה מאוד מאוד מאוד גדולה לחזור בתשובה על החטאים האלה שכל כך נהנים מהם ואחרי שטעמתי את טעם החטא אזז זה בכלל מעלה ענקית..
בדברים הקשים האלה אנחנו צרכים להראות שאנחנו יהודים למרות כל הקושי!! וגם הפחד מהעבירות הכל כך גדולות האלה זה גם גרם לי לרצות לעזוב ההתנהגות הזאת כמה שיותר מהר.
האבות שלי מסרו את עצמם להורג בשביל התורה, המקרה שלי הרבה פחות גרוע משלהם , ואני לא יעמוד בו??
חוץ מזה, שיסורים של קדושה (לדוגמא כשמתאמצים לעשות מצווה למרות קשה, או להמנע מעבירה למרות שקשה) מבטלים הרבה יסורים אחרים שהיו אמורים להגיע.
בכל מקרה, למדתי מ
הניסיון הקצר שלי ומסיפורים של חברים כמה דברים,
אני לא בטוח שכולם נכונים, ו
אני לא בא ללמד אותכם כי אני חדש בעסק, אבל בשביל לפתח נקודות חשיבה.
1. ככל שממשיכים עם העבירות מהסוג הזה יותר, ככה התאווה עוד יותר גודלת. הסיפוק מהתאווה הוא זמני ביותר. אחר כך רוצים עוד ועוד.
2. ככל שמפסיקים יותר מוקדם, ככה זה יותר קל ופשוט.
3. לדעתי, אם באמת באמת רוצים ב 100% להפסיק את זה, אז אפשר להפסיק. הבעיה שלי היתה כשהתאווה מתקיפה, אז יורדים כמה אחוזים מתוך ה 100% של הרצון להפסיק. אם מישהו יעמוד מולי עם M16 ויאיים עלי ברציחה במידה ואני יעשה את העבירה, אני יעשה את העבירה? לא.. למה? כי אני 100% לא רוצה לעשות.
4. כדאי מאוד להשים חסימות כלשהם לאינטרנט, חסימה שבאמת עובדת וקשה לעקוף. למי שלא רוצה לשלם, התוכנה K9 למחשב (אפשר לקרוא עליה באתר GYE) היא גם טובה לדעתי, וגם אותה קשה לעקוף, רק חשוב לרשום אותה על אימייל של חבר ולתת לחבר את הסיסמא בשביל שלא תהיה לכם שליטה.
5. בתקופת התאוות היו לי מחשבות של "איך אני יחייה בלי זה? איך אני יפסיק עם זה? איך החיים שלי יראו בלי זה? זה באסה חיים בלי הדבר הזה!" - אלה מחשבות הבל לחלוטין. אחרי שמסיימים עם זה לגמרי אין יותר צורך בזה ומרגישים חופשי. את האמת שההפך הוא הנכון,
דווקא הנפילה בעבירות האלה היא זאת שגורמת לעצבות הכי גדולה. ודווקא אחרי שמסיימים עם זה מרגישים טוב וכיף שמצליחים להתמודד.
6. המלצה חשובה: התעסקות בדברים כגון עבודה או לימודים עוזרים הרבה כי לא נשאר הרבה זמן פנוי!! ואם כבר נשאר זמן פנוי ורוצים לבלות, אז אני ממליץ לעשות את זה לפחות עם חברים ולא לבד.. אני לא אומר שכל פעם שיש זמן פנוי אז לחפש חבר או משהו.. אבל לא להשאיר הרבה זמן פנוי כשאתם לבד
7.
כדאי לתת את כל הכוח להלחם בזה כמה שיותר מוקדם ולא לחכות שהמצב יחמיר.
הנזקים החומריים שנגרמו לי כתוצאה מה "התמכרות" שלי:
1. מצאתי את עצמי שעות שלמות ואפילו רוב היום, ואפילו כשבאתי לישון לפני ואחרי ובאמצע השינה חושב על דברים לא צנועים - מבזבז את הזמן על הזבל הזה. זה זמן יקר, שהייתי יכול ללמוד בו או לעבוד בו או לעשות דברים שבאמת מועילים!!
2. לדעתי כל העצבות שנגרמת מההנאה הזאת היא בכלל לא שווה את ההנאה הרגעית הזאת.. חוץ מהעצבות היה לי חוסר מצב רוח , יאוש, דיכאון קל, אין חשק לאף אחד, נהייתי אדם פחות חברתי למשך תקופה קצרה ועוד.. זה נשמע כמו מחלת נפש אבל אלה ההשלכות של זה.. זה בעצם די הרס לי את החיים.. מבן אדם די נורמלי הפכתי להיות אדם סגור ודכאוני ומתעצבן בקלות על אנשים ורב איתם..
היום ב"ה אני כבר נקי מהזבל הזה, בקושי יש לי נסיונות ומחשבות לחזור לזה, יותר נכון אפשר להגיד שכמעט אין לי מחשבות לחזור לזה.. ואני חושב שב"ה אני בחוץ לגמרי.
אני חוזר על מה שאמרתי בהתחלה בשביל למנוע תגובות לא לעניין: כל מה שכתוב פה זה לפי דעתי האישית, אני לא בא לקבוע עובדות בשטח ואני לא מומחה לשום דבר, ואין לי כל כך ניסיון בדברים האלה.
אני מאחל לכולם
ב"הצלחה להתרפא ממחלת הנפש הזאת ומכל התאוות !!
----------------
"ואל ידמה אדם בעל תשובה שהוא מרוחק ממעלת הצדיקים מפני העונות והחטאות שעשה, אין הדבר כן אלא אהוב ונחמד הוא לפני הבורא כאילו לא חטא מעולם, ולא עוד אלא ששכרו הרבה שהרי טעם טעם החטא ופירש ממנו וכבש יצרו, אמרו חכמים מקום שבעלי תשובה עומדין אין צדיקים גמורין יכולין לעמוד בו, כלומר מעלתן גדולה ממעלת אלו שלא חטאו מעולם מפני שהן כובשים יצרם יותר מהם".