שלום לך אבי היקר.
ראשית עלי לציין שאין לי תשובה ברורה בנושא, מהסיבה הפשוטה שלא חייתי מספיק שנים בהחלמה, כדי לדעת באופן מוחלט את התשובה הכי נכונה בעניין.
אנסה לענות כפי שאני יכול ובעזרת ה' אולי אועיל במשהו והיה זה שכרי.
כשאנחנו מסתכלים על נפילה, כעל "הנפילה האחרונה" למעשה באותו הרגע אנחנו מחזירים את עצמנו בדיוק לאותו המצב בו היינו כמכורים, הרי מה עבד לתאווה כל כך נפלא כשהייתי משועבד לה?-
"רק עוד פעם אחת רצינית ודי, עכשיו תעשה כזאת נפילה, שתשביע אותך לכל החיים.."
אז זהו, שזה מעולם לא עבד ולא יוכל לעבוד ולו מהסיבה הפשוטה שהתאווה לא נותנת לי מענה בצורך הכי גדול שלי, בכמיהה אליה.
הצורך שלי ברוחניות, בחיבור למשהו גדול ממני, לאהבה מהצד השני, לאהבת אמת משני הצדדים. לא יכול להתקיים כשאני פועל על הצורך האישי שלי בתאווה. בדיוק פה אני נכנס למעגל של השבעת האני האגואיסטי והרעבה של הצורך שלי ברוחניות (או אלוקים/ כוח גדול וכד').
נחזור לנושא שלשמו נשאלה השאלה.
כשאני ניגש לתאווה כפתרון לבעיה שהיא עצמה יצרה (אני אכנס אליה לראות כמה זה לא טוב וחוזר חלילה).
זה מראה שלא הפנמתי את הבעייתות של התאווה עצמה.
בנוסף רק אעיר באגב שכשאני מוכן להכנס במודע לנפילה "אחרונה" אין לי שום ערובה או ביטחון שאכן אצליח לצאת ממנה. כי כשאני פועל מתאווה אני לא שפוי וכוח המחשבה והרצון שלי משועבדים לתאווה ולאובססיה.
אז אחרי ששללתי פה מכל וכל את האפשרות ליפול על מנת להחלים. עלי לתת מענה הולם לאנשים שכבר עברו כברת דרך יפה בהחלמה (אלופים!) והתחילו לשכוח את אשר עשה להם עמלק..
אפשר כמובן לכתוב, לנסות לזכור מה הועילה לנו התאווה כשהיינו בשימוש ובמה היא פגעה לנו (אני די בטוח שאם ננסה להזכר היטב נזכר בדבר אחד או שניים).
עצה נוספת (אך קצת לא אתית כביכול) היא היכולת ליצור קשר עם חברים חדשים ולשמוע מהם איך הם חיים כרגע מיד אחרי הנפילות של תחילת התוכנית. (גם דרך מצוינת להראות להם שיש תקווה בהחלמה ארוכת טווח, גם אפשרות מעולה להכניס אותם לתוכנית. וגם יתרון גדול בהכרת אנשים מקסימים)
דבר נוסף שאתה יכול לשאול את עצמך, לפני שאתה מתכנן את הנפילה מחלימה הבאה:
האם אני יכול להתחייב שלא אמשיך לעוד נפילה אחר כך?
האם הנפילה הנוכחית תפתור לי את הבעיה שלי, או שהיא רק תירוץ לברוח מהתמודדות עם השגרה?
האם מה שלא עבד לי 10 אלף פעמים לפחות, יכול לעבוד דווקא עכשיו?
מה חבר חדש יכול להגיד בנושא?
מה התאווה נתנה לי בחיים שמגיע לה היחס VIP הזה שאני מוכן לחזור אליה כמושיעה הגדולה שלי?
מה הרווחתי עד עכשיו מהתוכנית, לעומת מה שהפסדתי כשהייתי בשימוש?
ושאלת השאלות (מבחינתי כמובן)
האם
אני באמת רוצה את זה?!
אוהב המון
אוהב ה'