ראשית כל אתה לא פלוני ולא אפס, אלא אתה בנו של אלהים שהוא אוהב אותך ויש לך שם מיוחד המתאר את הנשמה הקדושה שבתוכך, ואתה ממש 100.
ולגופו של ענין.
בהודעתך הראשונה כתבת "בכלים נתקעתי, כל כך הרבה כלים בבת אחת שאני רוצה להתחיל והתחושה היא שאין זמן לחכות כי אני רוצה כבר להיות נקי.. וככה מהר מאוד התייאשתי, יותר מידי בבת אחת".
קוראים לזה פרפקציוניזם [או הכל או כלום] שרבים מן המכורים חולים במידה הרעה הזו, אך אל דאגה, יש תוכנית מסודרת עם הוראות מדויקות וחותכות איך לצאת מזה, ולהבין שאנו לא חייבים לעשות הכל אלא רק לעבוד לפי תוכנית עבודה קבועה ועיקבית לפי הכוח שלנו, וכשאנו עושים את שלנו אלהים עושה את שלו ובגדול ומשאיר אותנו נקיים.
עוד כתבת בהודעתך הראשונה "לגבי ה90 יום אני חושב שזה מדהים! לא משנה כמה נפילות היו, פתאום לראות כמה ימים אני נקי, והכל ספור, הייתי בטוח שהשנה שלי מלאה בהרבה יותר נפילות והמצב דווקא די טוב..."
אז כל הכבוד... אתה מכיר את הפסוק "כִּי שֶׁבַע יִפּוֹל צַדִּיק וָקָם"? אתה צדיק גדול חמוד שלי!! אם לא היה הצדיק נופל שבע פעמים הוא לא היה קם להגיע אל המקום המעולה שהוא נמצא בו כעת, אנו לומדים בספר הגדול של AA שלא נצטער על העבר ולא נרצה לסגור עליו את הדלת, אנו מודים בכל יום לאלהים על כל מה שעבר איתנו כי רק על ידי המחלה הזו שהוא נתן לנו זכינו להגיע אל קרבתו יתברך שמו יותר מכל אדם אחר שנולד ללא המחלה הזו [מקום שחברי שמור עיניך עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד].
עוד כתבת בהודעתך הראשונה "אחרי הנפילה הראשונה הצטרפתי לתכנית הפורטיפיי, גם תכנית מדהימה! הגעתי לאמצע התכנית בערך, השתדלתי לראות כל יום פרק או שתיים מקסימום כדי שזה יותר יתחלחל פנימה. הגעתי לאמצע וב"ה הגעתי ל42 ימי נקיות, עד כה שיא חדש. אך אחרי כל כך הרבה זמן התחלתי להישחק, לא ראיתי תקופה את הסרטונים, ועכשיו אני לא יודע איך לחזור מצד אחד לא זוכר הכל ורוצה להתחיל מהתחלה מצד שני זוכר קצת ואין לי כח לשמוע אותם דברים שוב. אז גם עם זה נתקעתי. בינתיים הצלחתי לעמוד בעוד שיא חדש, 68. מדהים!"
אני רוצה לגלות לך סוד קטן, כי יותר ממה שהתוכן אשר שמעת השאיר אותך נקי, הפעולה שהשקעת בכל יום לעשות זה השאיר אותך נקי, אם תקבע לעצמך כל יום באופן קבוע לעשות פעולות להחלמה [ולאו דווקא פורטיפי] זה ישאיר אותך נקי.
עוד כתבת בהודעתך הראשונה "אך הנפילה אחרי זה היתה כואבת, כבר צפיתי את העתיד, ראיתי את עצמי יוצא ומתרפא. ופתאום נפילה, כל כך כואב! שבועיים של שבר ונפילות, לא מצליח לצאת מזה"
הקוץ כאן הוא במילים "ראיתי את עצמי יוצא ומתרפא", אנחנו חייבים לקבל את המצב שלנו ולהודות שלעולם ולעולם לא נתרפא, ולכן מוכרחים אנו לחיות בצורה שונה לגמרי מצורת החיים שהיתה עד עכשיו, ולהתמיד בצורת החיים החדשה [שהיא עם רוחניות] מתוך ידיעה שהמחלה ממשיכה לקנן בקרבנו ואם רק נעזוב לרגע קט את חבל ההצלה היא שוב תשתלט עלינו להפיל אותנו.
עוד כתבת בהודעתך הראשונה "מה שמדהים פה זה שהייתי מודע להכל, מודע לנפילות, מודע לשבר, מודע לזה שאני לא מצליח להפסיק, ובכל זאת אני אדיש כולי וממשיך ליפול. כאילו לא מעניין אותי כלום. וזה שובר אותי עוד יותר.."
על זה יש לי בשורה משמחת לבשר לך שחלק מהתסמינים של המלה זה אטימות הלב, וזה נורמלי לחלוטין אצל כל מכור, וככל שאתה צובר ימי נקיון הלב נפתח מהאיטום שלו ואתה כבר מפסיק להיות אדיש, לאט לאט אתה התחוש איך אתה מתרגש מרגעי שמחה [למשל בחתונות] ולא יושב בצד ומרגיש בודד.
עוד כתבת בהודעתך הראשונה "בינתיים הצטרפתי גם לקבוצה הטלפונית של 12 צעדים, ובזכות זה עמדתי בשבוע, והצלחתי להמשיך עד 20 יום... ואז הגיע בין הזמנים.. "
שוב פעם אתה רואה שפעולה עיקבית יומיומית מחזיקה אותנו נקיים, ובהגיע בין הזמנים ואנו מפסיקים את הפעולות המלה חוזרת.
עוד כתבת בהודעתך הראשונה "זהו. ניסיתי הכל, כנראה אני חסר סיכוי".
אני רוצה לגלות לך שיש לך עוד משהו אחד קטן לנסות וזה הכל וזה העיקר, "קח ספונסר" ותגלה שההר הוליד עכבר [העבודה הגדולה של הצעדים להחלמה הנראה לך כמו הר, גרם לך להיות ע'ייף כ'ועס ב'ודד ר'עב שאלו דברים שמובילים אותנו אל התאווה], אבל באמת הצעדים הם פשוטים וקלים לביצוע, ואתה הופך להיות אדם חופשי מאושר ושמח כמו עוד מליונים אחרים שהחלימו ממצבים גרועים יותר.
אוהב אותך ומייחל איתך לישועתך
אריה