לפני שנה, פחות או יותר, פתחנו את הנושא בפעם הראשונה. לאורך תקופת האירוסין שלנו היו לה חשדות ורמיזות, אבל היא לא באמת ידעה מה המצב. היינו בטיול, רק שנינו, והיא שאלה. היססתי. לא ידעתי איך לומר לה את זה. מה, שאודה שאני לא מסוגל לשלוט בעצמי? שאני נופל, שאני לא נאמן לה?
זו הייתה שיחה קשה. מקרבת ומרחיקה כאחד. מה אתה עושה, היא שאלה. הגרון שלי כבר התייבש, ידעתי שהיא תיפגע, אבל היא המשיכה להתעקש. אז אמרתי לה. היא קיבלה אותי בהרבה אהבה, בלי כעס, רק עם קבלה לעתיד. ידעתי שבפנים היא פגועה ובעיקר חוששת מהעתיד, אבל כלפי חוץ היא שמרה על חוסן, בשבילנו.
אחת לכמה זמן, היא הייתה שואלת, מה קורה? ומתכוונת לזה. למדתי לשקר לה בצורה שתאמין, למרות שבעיניה קלטתי לפעמים שהיא חשה שאני לא דובר אמת. הכול בסדר, אמרתי, אין מה לדאוג. וחפרתי את הבור עמוק יותר.
באחת הפעמים היא פתחה את זה שוב, וחומת השקר שלי קרסה. אמרתי לה את האמת. היא שאלה כמה פעמים זה קורה. אמרתי לה, משוכנע שזה לא כ"כ הרבה, פעם בשבוע, ובאמת, בשבילי זה לא היה כ"כ הרבה. הרגשתי מאז החתונה שחל שיפור בתחום, אבל גם השיפור לא עזר.
הפעם לא הייתה קבלה, אלא הרבה כעס. לא על הנפילה, אלא על ההונאה. אחרי יומיים או שלושה, כשסוף סוף חזרנו לדבר, הבטחתי לה שלא נצטרך לנהל את השיחה הזו שוב. סיכמנו שאדבר עם חבר שעובר התמודדות דומה ונשוי אף הוא. ניהלנו שתיים שלוש שיחות, אך בשלישית סיפר שהוא כבר נקי, ואני? אני הרגשתי בודד לחלוטין. הנפילה לא איחרה לבוא.
שלשום, אחרי הרבה מאוד זמן, היא שאלה שוב: מה קורה? והתכוונה לזה. זו הייתה שיחה איומה. לא נכנסנו לפרטים, ומזל שכך. זה כבר נעשה יותר מפעם בשבוע. לפעמים זה פחות. אבל זה תמיד שם, כאילו אורב לי בנקודות החשוכות. של הלילה, של היום. כשהיא לא בבית. כשאני בעבודה.
עניתי לה שהמצב לא משהו.
כלום לא השתנה, היא אמרה. שנה עברה והכול אותו דבר. אני לא מוכנה לעשות את השיחה הזו שוב בעוד שנה. הפעם האמת שלה יצאה. היא מרגישה שמה שאני רואה ומה שאני עושה פוגע בנו, בקשר שלנו. קשה לי לומר שהיא לא צודקת. החלטתי הפעם להתמודד עם זה באמת.
הכול היה טוב ונחמד, עד שאמש הייתי במיטה לבד. הסלולרי, עלאק מסונן, בידי והנפילה הייתה בדרך. צא מזה, אמרתי לעצמי, צא מזה. לא יצאתי בזמן. איזו בושה. רק שלשום רבנו על זה, אתמול נפלתי שוב, והבוקר שוב ההסתרה.
פניתי אל רב אחד שפעיל בתחום בפייסבוק. הוא הפנה אותי לפסיכולוג שנמצא רחוק מדי ממני. הבוקר קמתי, והחלטתי שאני אמצא פתרון. איכשהו התגלגלתי הנה. לפחות כאן, אני יכול להיות דובר אמת.