-
robinhood
-
דירוג פלטיניום
-
-
-
|
סוד הכניעה כתב on 02 יולי 2018 15:53:
robinhood כתב on 29 יוני 2018 16:12:
לכאורה אתה צודק, הרי זה משול לאדם שיושב לו בכלא וחושב איך נכנס לשם, זה לא יעזור לו לצאת, אם הוא יספר לסוהרים את התובנות שעלו לו הם יצחקו עליו וישאירו אותו בכלא. אבל אף על פי כן, אני חושב שאפילו אם התובנות לא יעזרו לנו לצאת, הם בהחלט יעזרו לנו לא להיכנס, אם נמצא דרך לצאת משם בדרך שאיננה העלאת תובנות.
הרי הניסיון להיכנס יושב על סיבה עמוקה כלשהיא בתודעה, אם נבין לעומק מהי, נוכל להישאר בחוץ.
אני ייתן לך דוגמא - נניח ויש מכור עשיר מאוד, שיכול להרשות לעצמו לשכור 4 עובדים שישגיחו עליו 24 שעות ביממה, כך שלא ייפול, זה דרך לצאת מההתמכרות בלי תובנות.
אבל הדרך הזאת היא כוח טהור - ברגע שהמכור יפסיק לשלם והשמירה תעלם, הוא ייפול.
אם המכור יהיה חכם יותר, הוא גם ישלם לעובדים הללו שישמרו עליו, אבל גם יילך לפסיכולוג או יישב עם עצמו ויבין למה הוא מכור, על איזה חור ריק בלב זה יושב, ואז, כל העולם של המכור שלפני רגע היה כל כך חסר הגיוני, הופך להיות הגיוני.
פתאום הוא יהיה ככה: "עכשיו הבנתי.. אז אני מכור בגלל שאבא שלי לא חיבק אותי בילדות, ולכן כך קרה, ולכן כך קרה, ולכן כך קרה, ולכן ההתמכרות".
וכך, תוך כדי שהמכור יימצא בעולם הנקי שלו, בעולם שלו שמחוץ להתמכרות, ויבין למה הוא מכור, לאט לאט המוח שלו ישתחרר מהרצון להתמכרות.
ככה זה לפחות בתיאוריה
כפי שכתבת - יפה בתיאוריה. על זה אני מסכים. אבל האם זה יפה גם במציאות? כאן אני סקפטי.
הסיבה המרכזית היא שלא ראיתי שזה עבד עבורי. גם כאשר הלכתי לפסיכולוג והוא הסביר לי את כל ההסברים, זה לא נתן לי כוח. ידעתי היטב למה אני עושה מה שאני עושה, אבל לא הצלחתי להימנע מכך.
נניח שהייתי ממשיך עם הדוגמא שלך ויש לי כסף ואני לוקח אנשים שישמרו עליי. אתה יודע מה יהיה השלב הבא מבחינתי? לשלם יותר כסף כדי שיעזבו אותי ויתנו לי לחזור לפורנו... זה הרי מה שעשיתי כל פעם עם הסינון על המחשב. התקנתי סינון כדי לפתור את הבעיה, ואז הסרתי אותו. אחר כך התחכמתי עם עצמי והתקנתי סינון שבו אני לא יודע את הסיסמא, ואז התחכמתי על ההתחכמות והצלחתי לפרוץ את הסיסמא. כשאני נלחם נגד עצמי, אני תמיד מנצח (את עצמי).
זה לא שאני מזלזל בתובנות. ממש ממש לא. יש סיבה לכך שאני ממשיך ללכת לטיפול פסיכולוגי (לפחות מפעם לפעם), וזה כיון שאני מאמין שהבנת המצב יכולה לעזור לי בהרבה תחומים של החיים. אבל בתחום של ההתמכרות, התובנות לבד הן חסרות משמעות עבורי. אני יודע הכל מצוין, אבל פשוט עומד חסר אונים מול הכוח העצום של הכמיהה והגל של האובססיה שתוקף אותי.
בנוסף לכך, הקביעה שכל התמכרות מגיעה מחוסר בילדות ממש לא נכונה עבורי. היתה לי ילדות מצויינת, הורים אוהבים, משפחה נורמלית, לא חווית התעללות משום סוג שהוא, ולמרות זאת הפכתי למכור. אז אין לי את מי להאשים, ואני גם לא מחפש אף אחד להאשים אותו.
כעת כשאני הולך לקיצוניות השניה, אני אומר שתוכנית הצעדים גם כשאני לא מבין איך היא עובדת בכלל, זה עדיין עובד עבורי. בדיוק כפי שאני לא יודע איך הדלק גורם לרכב לנסוע, אבל אני יודע שאם אני ממלא דלק אז הוא נוסע, כך גם התוכנית הזאת עבורי לא תלויה בידע ותובנות אלא בעשיה.
כמובן כל זה הוא רק החוויה האישית שלי ואני מודע לכך שישנם אנשים אחרים שאצלהם החוויה היא אחרת. אני לא מתיימר לרגע לומר לאף אחד מה נכון עבורו אלא רק משתף את מה שנכון עבורי.
תודה רבה על התגובה.
שמע, יכול להיות שאתה צודק, ומה שאני אומר זה שטויות ובאמת לתובנות אין שום השפעה, אני מנסה לברר את הדברים האלה כרגע בעצמי. אבל אני יושב ומסתכל על אנשים אחרים, אנשים שאני יודע שהראש שלהם פשוט לא בפורנו, מכיר את האנשים האלה ? אני מכיר כמה בחיים שלי ואני לא מבין אותם.
אתה מדבר על זה שכל מה שאני אומר תיאורטי ולא עובד, אבל אני מסתכל על אנשים ביום יום שלי, שהם כן קיימים ועובדים, ועל מה אני חושב כל הזמן ? אני חושב איך אני יכול לפתוח להם לרגע את הגולגולת ולהסתכל בפנים ולהבין סוף סוף מה ההבדל בינם לביני. למה הם נקיים בצורה טבעית כל כך ואני לא ?
והם לא אנשים שהיו ב-12 הצעדים, הם לא אנשים שנכנעו, או היו אסירי תודה, או מסרו את הרצון שלהם לאלוקים, וכל הדברים האלה שכותבים פה, הם פשוט אנשים. והם פשוט נקיים. למה ?
זה גורם לי לחשוב, שאם יצורים כאלה קיימים בלי תוכנית 12 הצעדים, אולי אני לא צריך את תוכנית 12 הצעדים, אולי אני צריך להבין מה בעבר הפך אותי להיות חולה בהתמכרות, ולפתור את השורש של הבעיה שם.
כמובן שאז תגיד "אתה חולה והם לא", אז אני יישאל: "למה ? למה אני חולה והם לא ? מה עושה אותם שונים ממני ?"
ופה יש שני מסקנות, המסקנה שלך אומרת שהם פשוט שונים ממני, הם חייזרים ירוקים (או אני החייזר הירוק), ולא משנה כמה תחשוב, אתה לא תהפוך להיות חייזר ירוק כמוהם.
והמסקנה השנייה וההפוכה תהיה, שאני בדיוק כמוהם, רק שמשהו אצלי השתבש בדרך, אז צריך לחזור ולבדוק מה השתבש ואני יחזור להיות דומה להם.
אני חושב: "אני יכול להיות דומה לאנשים האלה, אולי אני רחוק מהם קצת, אבל עם קצת עבודה - אני יהיה בדיוק כמוהם".
עד כאן בקשר לאמירה שלך של תיאוריה מול מציאות.
בקשר למה שאמרת לגבי הסינון ועל זה שתמיד אני ינצח את עצמי - אתה צודק לגמרי בקשר לסינון, אדם נחוש וגם לא נחוש יודע להתגבר על סינון, כי הטכנולוגיה לא טובה מספיק היום. היא משתפרת מאוד, אבל אין סיכוי לתוכנות האלה מול המוח האנושי. אלא אם כן גוגל או מייקרוסופט ייכנסו לתמונה.
אבל בקשר לדברים אחרים - קשה לומר. אתה אומר שאתה תשלם לאנשים ששומרים עליך יותר כסף כדי שיפסיקו לשמור, אבל הם לא טיפשים, הם יודעים שאתה מכור, והם יודעים שזה פרנסה מאוד יפה לשמור, ואם תיתן להם כסף והם יתפתו להפסיק, אז הפרנסה תסתיים.
אני לא רוצה להיכנס לדקדוקים בקשר לשיטה הזאת, אני פשוט אומר ששיטות אחרות של כוח טהור לצאת מההתמכרות יכולים להיות יעילים וטובים אם יודעים איך להפעיל אותם.
אתה אומר שיש לך ילדות מצוינת ומשפחה טובה, אם כן אז אתה מאוד מעניין אותי כמקרה של מכור שהיה לו חיים טובים מאוד - משפחה טובה, חינוך מצוין, ילדות טובה, בלי אלימות, בלי אלימות סמויה, בלי הפחדות ממושכות ובלי אירועים מיוחדים, ועדיין אתה מכור. זה באמת תעלומה עבורי איך אתה מכור.
אני רק יודע שמומחה להתמכרויות - יהודי נודע בשם גאבור מאטה (שמכור למוזיקה קלאסית, ביזבז אלפי דולרים בשבוע על דיסקים של מוזיקה קלאסית) אמר שכל המטופלים שלו אמרו בתחילת הטיפול שהייתה להם ילדות טובה, ותוך חמש דקות של דיבור הוא כבר גילה שזה לא נכון.
תודה שוב על התגובה, מעריך את זה מאוד !
|