-
robinhood
-
דירוג פלטיניום
-
-
-
|
סוד הכניעה כתב on 05 יולי 2018 01:23:
robinhood כתב on 02 יולי 2018 18:13:
תודה רבה על התגובה.
שמע, יכול להיות שאתה צודק, ומה שאני אומר זה שטויות ובאמת לתובנות אין שום השפעה, אני מנסה לברר את הדברים האלה כרגע בעצמי. אבל אני יושב ומסתכל על אנשים אחרים, אנשים שאני יודע שהראש שלהם פשוט לא בפורנו, מכיר את האנשים האלה ? אני מכיר כמה בחיים שלי ואני לא מבין אותם.
אתה מדבר על זה שכל מה שאני אומר תיאורטי ולא עובד, אבל אני מסתכל על אנשים ביום יום שלי, שהם כן קיימים ועובדים, ועל מה אני חושב כל הזמן ? אני חושב איך אני יכול לפתוח להם לרגע את הגולגולת ולהסתכל בפנים ולהבין סוף סוף מה ההבדל בינם לביני. למה הם נקיים בצורה טבעית כל כך ואני לא ?
והם לא אנשים שהיו ב-12 הצעדים, הם לא אנשים שנכנעו, או היו אסירי תודה, או מסרו את הרצון שלהם לאלוקים, וכל הדברים האלה שכותבים פה, הם פשוט אנשים. והם פשוט נקיים. למה ?
זה גורם לי לחשוב, שאם יצורים כאלה קיימים בלי תוכנית 12 הצעדים, אולי אני לא צריך את תוכנית 12 הצעדים, אולי אני צריך להבין מה בעבר הפך אותי להיות חולה בהתמכרות, ולפתור את השורש של הבעיה שם.
כמובן שאז תגיד "אתה חולה והם לא", אז אני יישאל: "למה ? למה אני חולה והם לא ? מה עושה אותם שונים ממני ?"
ופה יש שני מסקנות, המסקנה שלך אומרת שהם פשוט שונים ממני, הם חייזרים ירוקים (או אני החייזר הירוק), ולא משנה כמה תחשוב, אתה לא תהפוך להיות חייזר ירוק כמוהם.
והמסקנה השנייה וההפוכה תהיה, שאני בדיוק כמוהם, רק שמשהו אצלי השתבש בדרך, אז צריך לחזור ולבדוק מה השתבש ואני יחזור להיות דומה להם.
אני חושב: "אני יכול להיות דומה לאנשים האלה, אולי אני רחוק מהם קצת, אבל עם קצת עבודה - אני יהיה בדיוק כמוהם".
עד כאן בקשר לאמירה שלך של תיאוריה מול מציאות.
בקשר למה שאמרת לגבי הסינון ועל זה שתמיד אני ינצח את עצמי - אתה צודק לגמרי בקשר לסינון, אדם נחוש וגם לא נחוש יודע להתגבר על סינון, כי הטכנולוגיה לא טובה מספיק היום. היא משתפרת מאוד, אבל אין סיכוי לתוכנות האלה מול המוח האנושי. אלא אם כן גוגל או מייקרוסופט ייכנסו לתמונה.
אבל בקשר לדברים אחרים - קשה לומר. אתה אומר שאתה תשלם לאנשים ששומרים עליך יותר כסף כדי שיפסיקו לשמור, אבל הם לא טיפשים, הם יודעים שאתה מכור, והם יודעים שזה פרנסה מאוד יפה לשמור, ואם תיתן להם כסף והם יתפתו להפסיק, אז הפרנסה תסתיים.
אני לא רוצה להיכנס לדקדוקים בקשר לשיטה הזאת, אני פשוט אומר ששיטות אחרות של כוח טהור לצאת מההתמכרות יכולים להיות יעילים וטובים אם יודעים איך להפעיל אותם.
אתה אומר שיש לך ילדות מצוינת ומשפחה טובה, אם כן אז אתה מאוד מעניין אותי כמקרה של מכור שהיה לו חיים טובים מאוד - משפחה טובה, חינוך מצוין, ילדות טובה, בלי אלימות, בלי אלימות סמויה, בלי הפחדות ממושכות ובלי אירועים מיוחדים, ועדיין אתה מכור. זה באמת תעלומה עבורי איך אתה מכור.
אני רק יודע שמומחה להתמכרויות - יהודי נודע בשם גאבור מאטה (שמכור למוזיקה קלאסית, ביזבז אלפי דולרים בשבוע על דיסקים של מוזיקה קלאסית) אמר שכל המטופלים שלו אמרו בתחילת הטיפול שהייתה להם ילדות טובה, ותוך חמש דקות של דיבור הוא כבר גילה שזה לא נכון.
תודה שוב על התגובה, מעריך את זה מאוד !
היי חבר יקר,
סליחה על האיחור בתגובה. אני חושב שהדיון כאן חשוב, והלוואי והיה לי מספיק זמן להגיב באריכות, אבל אנסה לפחות.
כן, היתה לי ילדות מצויינת, ואני אומר את זה לא מתוך הכחשה או הדחקה. עברתי ואני עובר טיפול פסיכולוגי במשך שנים, אני בתוכנית שבה מודגשת הכנות והפתיחות, ובכל זאת אני אומר לך שהיתה לי ילדות מצויינת. הייתי הילד המועדף על אימא שלי, היה לי בבית חום ואהבה, לא עברתי התעללות משום סוג שהוא, הצלחתי מבחינה חברתית - הכל בסדר.
אז למה הפכתי למכור? לא יודע. והאמת? לא הכי מעניין אותי...
האם כל אדם שחולה בסוכרת יכול למצוא את הסיבה לכך? נלך צעד רחוק יותר - האם כל אדם שחולה בסרטן יכול למצוא את הסיבות לכך?
שני אנשים שוכבים בבית חולים באותו חדר, אחד עישן כמו קטר כל החיים וחולה בסרטן, והשני אכל רק מאכלי בריאות אורגניים ויש לו את אותו סרטן. למה? ככה. האם מבחינה רפואית, כעת כשהם שוכבים שם, יש משמעות לשאלה למה? אני בספק. בודאי יש הרבה יותר משמעות לשאלה איזה טיפול הכי יעיל עבורם.
אבל זה נכון לא רק לגבי מחלות, כי כשאומרים לך "התמכרות זאת מחלה" יש לך רתיעה (מובנת) להסכים עם כל משפט שמגיע בהמשך למשפט הזה. אז אפשר להחליף את זה בכל דבר אחר: למה אדם אחד היה מעורב בתאונה ואחר לא? למה שני אנשים שהיו מעורבים באותה תאונה אחד נפצע קשה ואחד יצא עם שריטות? למה אדם אחד נולד חכם מאוד ואחר נולד טיפש?
אני יכול להיכנס כאן להסבר מקיף על ההתמכרות כמחלה, ולהוכיח באותו ומופתים מדוע זה נכנס לתנ"ך של הפסיכולוגים כהפרעה נפשית, אבל אני לא בטוח שזאת הנקודה.
מה שבעיקר תפס אותי מתוך כל התגובה שלך זה דוקא השורה הזאת בה כתבת: "אני לא רוצה להיכנס לדקדוקים בקשר לשיטה הזאת, אני פשוט אומר ששיטות אחרות של כוח טהור לצאת מההתמכרות יכולים להיות יעילים וטובים אם יודעים איך להפעיל אותם".
אולי. הלואי. אבל מאז שהגעתי לכאן לפני שש וחצי שנים ראיתי הרבה שניסו את הדרך הזאת, אבל לא ראיתי את אלו שהצליחו. אני חייב לסייג את זה ולומר שראיתי הרבה שהתחילו את דרכם בתוכנית של הצעדים, ואחרי שהם הפנימו את הרעיונות וגם קיבלו כלים ליישום, הם המשיכו לבד ומצליחים להישאר נקיים. אבל אני יכול לספור על יד אחת את מספר המקרים של אנשים שהגיעו לכאן במצב של התמכרות והצליחו להחלים רק באמצעות כוח הרצון (וכנראה יישארו לי כמה אצבעות פנויות...).
יש הבדל עצום בין תיאוריה לבין פרקטיקה. בתיאוריה טיפול פסיכולוגי מהסוג שאתה מתאר נראה נפלא. ילמדו אותנו למה זה גרוע ואיך להתמודד ולהפעיל את כוח הרצון, והכל יהיה בסדר. במציאות זה לא עובד. כולנו ניסינו את זה אבל נכשלנו.
שלום.
בנוסף לתגובה ששלחתי לך על דבריך, רציתי לשאול אותך שאלה. היות ואנחנו דנים כאן כל הזמן בתובנות.
רציתי לשאול אותך שאלה קצת קומית - מה הגיוני בעצם בלהיות לא-מכור ? הרי מבחינה רעיונית, זה כלי מצוין להעביר איתו את החיים האלה:
כדי להסביר את זה, נדמיין טקס קבלת פרס נחשב לאיזה מישהו, זה יכול להיות דוקטור, זה יכול להיות רב, זה יכול להיות פקיד, וככה ילך הנאום שלו, אם היה מנוהל בכנות מוחלטת:
" ועכשיו קבלו את זוכה פרס ההצלחה לשנת תשע"ח, מר מכור מכורוני !! " *מחיאות כפיים מנומסות*
*מר מכורוני עולה לבמה*
*מר מכורוני מסדר את הרמקול*
"שומעים אותי ?" כולם עונים ב"כן".
מכור מכורוני ממשיך לדבר: "דבר ראשון, רציתי להגיד תודה להתמכרות שלי 'לקבל הערכה ושבח ממכם בני האדם', ההתמכרות שדחפה אותי כל הזמן להשיג עוד ועוד שבח ממכם, כולל פרס זה, ותדחוף אותי לפרסים גדולים יותר *מחיאות כפיים*
כמובן, תודה לאשתי, שנתנה לי את גופה למשך כל כך הרבה זמן, כך שאני ייהנה ממנו, ותמיד עזרה לי להסיח את הדעת (בעזרת הגוף שלה) בזמנים קשים *מחיאות כפיים סוערות*, אשתי, אני פשוט מכור עליך. *לנשים עומדות דמעות בעיניים מהרומנטיקה באוויר*
תודה רבה להתמכרות שלי לאגור עוד ועוד חפצים ורכוש, מה שאפשר לי לצבור כסף רב, שאפשר לי להשיג את הפרס הזה.
תודה רבה להתמכרות שלי למכוניות מהירות, לקפה, לשוקולד ולטונה, מה שנתן לי את הכוחות ואת העונג להמשיך הלאה בזמן העבודה והלימוד שלי, *מחיאות כפיים*
תודה רבה להתמכרות שלי לסרטים למשחקים ולסדרות טלוויזיה, מה שנתן לי כוח, ריכוז ומיקוד בזמן הלימוד או העבודה המשעממים לחשוב על משהו מעבר לשגרה, וכך לעבוד וללמוד טוב יותר בשגרה *מחיאות כפיים סוערות*
תודה רבה להתמכרות שלי לאלכוהול, מה שנתן לי משמעות לחיי - והמשמעות היא, להפסיק להיות מכור לאלכוהול.
אז תודה רבה, אלכוהול, שהצלחת לתת לי מטרה משמעותית שמתחברת לרגשות שלי *מחיאות כפיים סוערות*
ואחרון חביב, תודה רבה לאלוקים, שיצר את גן עדן, שבגלל גן זה אני מוסרי ודתי ולומד ומתפלל 3 פעמים ביום, כי אני יודע שאם אני יעשה את כל הדברים האלה, אני יקבל אחרי מותי, חוויה רוחנית עילאית שזריקת הרואין וקוקאין ו-1000 בחורות לא משתווה אליה. אז תודה רבה לאלוקים שיצר את ההתמכרות הכל כך טובה הזאת אחרי שנמות. אלוקים - רצונך יעשה ! אני אסיר תודה על ההתמכרויות הנפלאות שאתה נותן לי, ואני אסיר תודה ומצפה להתמכרויות בעולם הבא !
*מחיאות כפיים סוערות וממושכות*
הדובר: תודה רבה למר מכור מכורוני, ועכשיו יעלה לבמה..."
עכשיו אני מנסה לדמיין מישהו שעולה לבמה, מישהו לא מכור, ומקבל פרס ההצלחה לשנת תשע"ח.
אני לא מצליח לדמיין מה הוא אומר, תוכל לעזור לי לכתוב את הנאום שלו ?
אני יסביר מה כוונתי מאחורי כל זה, הרי ידוע וגלוי לפנינו, שההתמכרות לפורנו זה רע.
עובדה - אנחנו מרגישים רע מזה, עובדה - אתר "שמור עיניך" הוקם, עובדה - כולנו רוצים לצאת מההתמכרות הזאת.
אבל הבעיה היא, שמבחינה רעיונית-אדיאולוגית, ההתמכרות בכללי, הגיונית הרבה יותר מאשר לא-להתמכר.
הבעיה היא, שכל פעם שאני שואל מישהו, "אז מה בעצם האינטרס שלי להתחתן/לעבוד את אלוקים/לעבוד/ללמוד, אם לא לספק את ההתמכרויות שלי" , אזי הוא מתחיל לגמגם ולפלוט סיסמאות
"לתקן עולם במלכות שדי"
"צריך לעשות את הטוב כי הוא טוב"
"צריך לעשות מה שנכון"
"אהבה זה הכי חשוב, אהבה זה... הכי חשוב, כי, אהה... כי, זה.. חשוב?"
"אלוקים ברא אותנו, אז תעשה כל מה שהוא אומר לך גם אם זה לא מוצא חן בעיניך, ואל תהיה כפוי טובה"
כל זה מילים יפות מאוד, אבל אני לא מתחבר אליהם, ואני מנסה להבין איך אני יכול.
להתמכרות קל מאוד להתחבר, זה כמו חשמל - אתה פשוט לוקח את המכשיר שאתה רוצה שיפעל, למשל, מכשיר שגורם לך לעשות כסף בעזרת העבודה, מחבר אותה ל"חשמל"-להתמכרות, וה"מכשיר"-אתה, עובד ומייצר לך כסף.
אם אני ירצה לקחת מילים יפות ואדיאולוגיות של לעשות מה שנכון כי הוא נכון, לאן אני יחבר אותם ? אין שקע בראש שלי למילים האלה, והמילים האלה הם לא מספיק תקע.
כתמיד, תודה על המענה.
|