חברים!
שמח לשתף בתובנה מאירה על יוה"כ בהחלמה.
ביוה"כ מתוודים, מזכירים את חטאינו וביניהם גם איזכורים של מעשה שימושינו. וזה יכול להביא אשמה בושה וכמובן - נפילה!
רציתי לשתף על הבנה שהתחדדה לי בעניין, בעקבות צעד 3.
לפני כן אקדים *סיפור* .
מכורה אחת מהקטגוריה שלנו התחילה לעלות על דרך, ואחרי זמן קצר חשק בה אחד האנשים היותר חשובים ומוערכים בסביבתו, הוא רצה אותה ואהב אותה מאוד, היא גם גילתה נכונות להיות נאמנה אליו וללכת אחריו באש ובמים.
היתה חופה שמחה ומדהימה הכלה היתה שם עם כל הלב והנשמה.
התחילו ימי השבע ברכות, ויום אחד החתן יצא לפרק זמן ממושך, הכלה חיכתה לו בסבלנות, אך לפתע חשה רצון עז להשתמש, לא עבר זמן רב והיא נפלה בשימוש חי וקיצוני.
החתן חזר וגילה את הנעשה, הוא כמובן רתח מזעם ורצה להרוג אותה.
הקרובים ביותר ניסו זמן רב להחזיר את האהבה שהתנפצה בכל מיני שכנועים והפצרות.
אחרי זמן רב ומאמץ ממושך, החתן הסכים לסלוח ולשוב לאהבת הנעורים ולחדש אותה.
אין לתאר את רגע המפגש בין החתן לכלה אחרי ההתפייסות.
האוירה שם היתה הרבה יותר מאצילית, אלו היו רגעי התייחדות אוהבת, רגשי כאב וסליחה מלווים במילות התנצלות נשמעו, כשברקע בולטת ההתפייסות והרצון ההדדי לשוב מחדש לאהבה ולקשר. זה היה עמוק עמוק, מלווה בהמון סליחה והתפייסות, חמלה רחמים ואהבה.
זה הסיפור הישראלי של יוה"כ, עמ"י חטא בעגל, וחז"ל אומרים שזה דומה לכלה שמזנה תחת החופה.
משה מפציר ומתפלל לה׳, ופותח שערי רחמים וסליחה.
וביום הכיפורים נפתח חלון אדיר של התקרבות, התייחדות והתפייסות.
כשמתמקדים במילים של הוידוי, אפשר להיכנס להרגשה שאני עומד מול שופט נוקשה ועוצמתי, שלא לומר רודן קשוח וכעוס על מעללי. ואז אני אומר את מילות הוידוי בתחושה חמוצה, מנסה להפגין כמה שיותר את אי שביעות רצוני מעצמי, להפגין הלקאה עצמית, ולהראות בזה שאכפת לי.
אבל אווירה זו, כואבת משחיתה מחלישה ומנתקת!
השנה אלו ימי הרחמים והסליחות הראשונים שלי בהחלמה.
בצעד 3 קלטתי פתאום את העצמה של "אלוקים אוהב", על ידי שימת לב לי"ג מידות של רחמים.
שימו לב!
ה׳ הוא רחום חנון וכו׳, במילים אחרות - ה׳ הוא *סבלן, מכיל, אוהב.*
ועוד יותר מזה, הביטוי: "נושא עוון ופשע" הכה בי, ה׳ נושא ומכיל גם את הפשע, את מעשי המרד נגדו, הוא נושא ומכיל את האדם, מתוך אמון בו.
ה׳ מאמין בנו ואוהב אותנו גם כשהלכנו רחוק ונפלנו.
רק אחרי שאני מפנים את זה, הוידוי מקבל גוון אחר, אווירה אחרת, של *זוג אוהבים המתפייסים* וכואבים את הריחוק שחוו, אוהבים שקולטים שבפנים הם נשארו אוהבים ומחוברים ורק מבחוץ הם עשו דברים שנראים כאילו הם רחוקים.
*יום כיפור - זה ה-יום למכורים בהחלמה!!*