כל הבוקר עלו לי דברים לכתוב כאן. מקוה שאצליח לתפוס את הכל.
קודם כל תודה לאלוקים (בדרך כלל אני משתמש בשמות אחרים של ה' והפעם זה מה שנשלף לי. החלטתי ללכת על זה כי כנראה זה משהו שהייתי צריך להביע. אולי את ההודאה דוקא למידת הדין שהופיעה) על הנפילה הזו, שהיא לא היתה נפילה כואבת אם בכלל היתה נפילה, ובכל זאת היא היתה נפילה שהביאה לעליה.
בעקבות הנפילה הזו היתה לי שיחה מבריאה עם - באופן מפתיע, עם אישתי. התביישתי ממש שהיא תדע, כבר לפחות חודשיים לא דיברנו על דברים כאלה. לפני כן יצא לנו פה ושם לדבר על זה שאני רוצה שהיא תעזור לי ושהיא גם רוצה לעזור אבל לא יודעת איך. היו תקופות שהשתדלתי לספר לה וגם היו פעמים בודדות שהיא התנדבה לשאול. בחודשיים האחרונים היא יודעת שאני בפורום וזה כן נושא שיחה בבית, אבל רק כ"הפורום" ולא על מה איתי ביום יום. אז גם על הנפילה של לפני חודש לא סיפרתי לה, ואם אתם שואלים, לא עושה לי טוב לחיות בבית עם מישהו שאני צריך להסתיר ממנו את הנפילות הייתי מעדיף לשתף אותה כל הזמן, כמו את החברים בפורום, והיו תקופות שניסיתי שזה יקרה...
אז אני חוזר לאתמול שהתבישתי. רציתי להסתיר את זה. איכשהו אולי לא הייתי היסטרי לעניין ובגלל זה לא הצלחתי להסתיר, ו... תודה ה', היא שאלה אותי. אז היתה לי שיחה ממש מחלימה. שיחה שנתנה לי כוחות. ובבוקר כשהחלטתי שהיום אני הולך לתפילה (החלטתי את זה עוד לפני השיחה המחלימה בערב, אבל בנתיים כבר היו לי שתי סיבות לבטל את ההחלטה) ביקשתי ממנה טובה (איזה חוסר אונים ובושה זה היה!, אבל גם איזה מחלים...) אמרתי לה שאני רוצה ללכת לתפילה ושאני צריך חיזוק חיובי ושהיא תעריך אותי... היא לא עשתה את זה נהדר, אבל לא נורא (היא הדגישה יותר מידי את מה שיקרה אחרי זה, שאי אפשר להתחייב לזה, ולא את המעשה עצמו). זה היה משמח לשנינו.
לבסד ובהשתדלותנו אני רוצה לענות שאני פחות מרגיש שהחלומות האלה נובעים מהגמילה, אבל אני מסכים שהם תסמין גמילה, כי בתקופה של נפילות לא מתרגשים מנפילות בלילה וכשמתחילה הגמילה לוקח יותר זמן עד שמקבלים עוצמות נפשיות מספיק כדי לא ליפול גם כשהנשמה נמצאת בבית דין של מעלה. זו פעם שניה שזה קורה לי מאז הנפילה של לפני חודש, ואולי הפעם הזו היתה יותר חריפה מהפעם שלפניה, אז אני צריך להזהר מהדרדרות, כי זה היה בבוקר שבת שהוא זמן מועד אצלי לפורענות וגם ככה אני לא יכול לקבל בו עזרה אלקטרונית. בתקופה הנקיה שלי אני באמת זוכר שלא הייתי נופל גם בחלומות. האמת היא שגם בחודש האחרון היו לי חלומות שהתגברתי לא ליפול בהם. הרבה יותר משניים...
ואני לא נזכר מה עוד רציתי לכתוב, וגם ככה הארכתי, וגם ככה בזבזתי הבוקר שעה וחצי לפחות על משחק מחשב (אבל לא ראיתי סרט למרות שממש רציתי - לא זוכר אם היה לי רצון כזה חזק בזמן האחרון), אז לא נורא אם אני אסיים כאן.