robinhood כתב on 02 אפר' 2019 12:01:
חידושים מדהימים כתב on 01 אפר' 2019 19:51:
כפי הנראה, שהשורש של ההתמכרות ושל האי סדר - הם אותו שורש. שהוא חוסר שליטה, אשר נובע מחוסר שקט והשלמה עם הקורה איתך ובעולמך.
ככל שהשקט הופך לחלק מחיי ואני משלים כמו כן עם המציאות. מתוך הבנה שכך רצונו של אלוקים ושאין טוב יותר מהמצב הנוכחי. ממילא זה אמור להזרים אל תוכי פנימה את השקט והשלווה הנפשית שתוריד את בעיית ההתמכרות מהשורש.
מסתבר שזה האתגר הגדול; להגיע אל השקט הזה. וההשלמה עם מה שקורה מתוך הבנה נכונה.
מעניין מה שאתה אומר, אך אני חושש שאני נאלץ לחלוק עלייך
דווקא ההבנה ש"אין טוב יותר מהמצב הנוכחי", היא זאת שגורמת לפוי' (פורנו) להתרחש.
כי אם אין מצב יותר טוב מהנוכחי - למה שאני יטרח להתקדם ?
ואם אני לא טורח להתקדם, אז מה הבעיה לכאורה לראות פוי' ? הרי זה כיף - זה אולי משבש לך את האפשרות להתקדם (בלימודים, בעבודה, ברומנטיקה עם האישה וכו') אבל כבר הסכמנו שאין לאן להתקדם, אז מה הבעיה ?
דווקא ההבנה שלא חווית את כל הכיף שיש, ויש כיף הרבה יותר גדול עוד לפניך, יכול לגרום לך לזנוח את הכיף הקטן יותר והמזיק יותר שקיים עכשיו - הפוי'.
גם לא הבנתי איך אתה יכול לחיות "בהשלמה ושקט עם מה שקורה בעולמך", אם מה שקורה בעולמך זה גם ההתמכרות שלך לתאווה..
הרי יש בזה סיכון - אם לא תזדעזע מזה, אם לא תיצור לעצמך ריחוק של זעזוע ושל תיעוב (במידת מה), אתה מסתכן בהורדת ההגנות לכאורה, מה שיוביל אותך להיות חשוף יותר לסכנה..
אשמח לשמוע את דעתך
אתה שואל יפה וטוב. נפלא מצדך!
קודם כל אקדים ואומר, שאני קטן מאוד בכל הנושאים הללו ולכן אין דעתי מכרעת ואומרת כלום. בקושי אני יכל לעזור לעצמי.
אבל בכל זאת אוכל לספר לך לאיזה הבנות ודברים הגעתי ותחקור בשכלך האם לקבלם או לא.
מכור סובל או אמור להיות סובל מדבר אחד ראשי - המתפצל לשני דברים.
הדבר הראשי הוא
אי שקט נכון.
וזה יכול לנבוע משני הסיבות הבאות יחד או רק מאחד מהם:
1. ריקנות או חוסר סיפוק מתאים.
2. חוסר שלווה [הנובע מלחצים והתמודדויות שונות של החיים].
ומקווה שהגדרתי טוב/נכון.
את הדבר הראשון נראה שאפשר לפתור אותו די בקלות, כי מה שצריך זה להיות במקום ובמצב שעושה לך טוב בנשמה. אך יש בזה איכויות של רמת סיפוק/מילוי יותר ויותר.
את הדבר השני, שהוא עיקר הבעיה שלנו הוא החוסר מנוחה/שלווה (פנימית), שאותה אנו חווים וממנה אנו סובלים. והיא היא זו שדוחפת אותנו ל....
אותה לא ניתן לפתור בקלות, כי זו בעיה מהותית ואף מורכבת במידת מה, ולכן, הפתרון הטוב ביותר בשבילה הוא הצעדים. דרך הצעדים אני לומד לשחרר את כל הדברים שיוצרים את החוסר השקט הנפשי הזה.
1. להיכנע.
2. למסור לאלוקים.
3. לזקק את המנעים והמעשים.
4. להשלים עם כולם ועם כל הקורה אותי.
5. לפעול לפי הרצון היפה של אלוקים ובכלל זה - להעביר את המתנה שקיבלת - הלאה.
כעת, לאחר כל מה שהבנו. אנו מדברים פה על מצב בו אתה כבר מתמלא במילוי אמיתי ואיכותי. (היינו ברור שצריך להתקדם תמיד בחייך ובלי זה - זה עצמו קובר לך את החיים). אך למרות כן עדיין אין לך את השקט הנפשי הדרוש לך, שאילולי הוא, אזי החוסר הרוגע הזה דוחף אותך ל....
ולכן, למרות שעושים צעדים וחיים לפיהם, פעמים שהחיים מישנים לך את איכות הצעדים וההשלכות הנגרמות לא פלא הוא.....
אוהב!
תצליח נשמה טובה!