שלום גורל.
אולי תוכל לפרט, למה התכוונת בשאלה שלך: "להפסיק בצורה בריאה ונורמלית?"
בקשר לשאלה השניה שלך. אתה שואל; אם הצורך המיני שיש לך הוא צורך תקין/נורמלי שראוי לבוא לידי ביטוי בחיים, ומאחר שאתה רווק ולא נשוי, אז אתה מאונן? (ואז בכלל נשאל, למה להפסיק פעולה תקינה ונורמלית? וחוזר לשאלתך הראשונה)
קודם, דחף מיני הוא בהחלט תופעה רגילה ו נורמלית, ויש הרבה לא נשואים שמאוננים לפני החתונה ויש הרבה שרואים פורנו. וגם זה יכול להיחשב כפעולה נורמלית, בדור של היום.
אבל יש סוג של אדם אחר,הוא ה "מכור", ויש לו כמה מאפיינים מאוד בולטים:
א- השימוש שלו יותר פוגע בו מאשר מועיל לו.
ב- הוא לרוב עושה את מה שהוא עושה ומצטער על זה לאחר מעשה.
ג- הוא סובל ולא יכול להימנע מיזה (הוא כבר לא ממש קובע אם לעשות או לא, כי אין לו את הכוח לבחור)
יש גם סימפוטמים נוספים שמופיעים אצל מכורים רבים:
ד- הוא מתבייש בעצמו, מרגיש בעל ערך עצמי נמוך בגלל השימוש שלו. לכן הוא לא מדבר על כך עם האנשים הקרובים אליו והוא מרגיש נפרד מהסביבה שלו, בגלל התנהגותו וזה מגביר את תחושבת הלבד והבדידות.
ה- הוא שוכח איך הוא מרגיש אחרי המעשה. ומוצא הצדקות (מתוחכמות ביותר) למה הוא צריך שוב פעם לפנות למין כפיתרון מתאים למצבו.
האם אדם שאוכל, יושן או רק תופס מחסה, מרגיש את הדברים האלה?
(כמובן שכול צורך טבעי כמו אכילה ושינה למשל, יכולים לשמש כפיתרון לא בריא ולא טבעי, ולהיות להתמכרות.)
אפשר להגיד שמבחן התוצאה הסופית הוא, אם אתה שמח ומסופק, או סובל ואומלל?
האם כשאתה משתמש בסיפוק מיני, אתה חש מחובר?
כשבאמת, זה לא ממש משנה אם זה "נורמלי"או רק הורמונלי.
שאלה איך אתה מרגיש עם מה שאתה עושה..?
ואם אתה מחפש פיתרון.. או מחפש הצדקה להמשיך..?
אישית אני גם רווק, ויכול לדבר רק מנקודת מבטי.
על עצמי אני מעיד שאני משתמש בצורך המיני בצורה לא טבעית והתאווה הובילה אותי להתנהגות ממש ממש לא שפויה.
אסירות תודה, שאני נמצא היום בתוכנית של 12 הצעדים.
חברים עוזרים לי להתבדות, מהמחשבה שחתונה היא הפיתרון לבעיה שלי. ככול הנראה ההפך הוא הנכון.
(הבעיה רק תגדל והיא תכלול גם את המשפחה שאני חולם עליה.. כלומר אם היום אני מזיק רק לעצמי, שם אני יפגע גם באישה והילדים שיהיו לנו. )
מוזמן להיות בקשר גם באישי. בהצלחה בחיפוש התשובה לבעיה