אדם יסודו כתב on 28 יולי 2019 08:24:
הרצאה מאוד מעניינת, זה מה שאני חושב עליה.
דבר ראשון, יכול להיות שכרגע התמכרות לפוי' (פורנו) לא נחשבת התמכרות, מסיבות ביורוקרטיות, כי המחקר בנושא נגמר ונחתם, אבל יכול להיות שלוקח זמן עד שזה מקבל אישור רשמי וכו'.
דבר שני, האיש הזה טוען שבסוף מדרדרים לאט לאט לפוי' שצריך לשלם עליו, אני לא רואה את זה על עצמי בכלל, באופן אישי - יש כל כך הרבה תוכן שלא צריך לשלם עליו (לצערי).. ואני כבר מכור יותר מ-6 שנים.
דבר שלישי והכי חשוב - אני חולק על "מעגל ההתמכרות" שכתוב שם, הבעיה לא מתחילה ב"רצון לקבלת הקלה".
אני חושב שהבעיה מתחילה בעיקרון פשוט: "רצון להשיג מטרה" - האדם מופצץ יום ולילה באמירה שהכי חשוב היא להשיג מטרה: כסף רוחני, חברתי או אמיתי.
בסופו של יום, האיש יישב עם עצמו ויישאל את עצמו שאלה טובה מאוד: אם הדבר הכי חשוב זה לצבור כסף רוחני (מצוות), חברתי (כולם מעריכים אותי) או אמיתי (שקלים), אז גם כסף מיני זה חשוב לצבור - נשים יפות וכו', אז למה הוא לא הולך לפוי' ?
ואז הוא הולך לפוי'.
החלק האחרון של ההרצאה שלו עמוס בקלישאות של "תבנה קשרים חברתיים", "תבנה חוסן נפשי", "תפסיק ללמד את עצמך לקבל הקלה ממחשב" - זה פשוט קשקושים ממוחזרים שלא עוזרים
הוא בסוף מדבר על איזה תוכנית שלא מצאתי באינטרנט וקוראים לה "לב חופשי", לא יודע מה זה.