gidi כתב on 29 אוק' 2019 12:20:
שלום חברים, אני מכור לתאווה
בימים האחרונים עולה לי חזק יותר השאלה לגבי השידוכים, מה אלוקים היה רוצה ממני ומה אני צריך לעשות.
אני אנסה לפרט פה את המצב שלי ואת הדעות השונות.
ההמלצה שקיבלתי היא לקבל יעוץ מחברי תוכנית שיש להם ניסיון- התחתנו בתוכנית, וכאלה עם ותק- מעל שנה וחצי, *אבל אני בכל זאת מזמין את כל מי שרוצה לשתף את דעתו בדיון ולהגיב בשמחה.
*רקע*
אני היום בן 28 רווק, ממשפחה שרובה חרדית(למרות שאני פחות חרדי וקצת יותר "פתוח"), אח בכור שאחי הקטן(24+-) כבר נשוי עם ילד בגיל 1.5+.
אופי ההתמכרות שלי- היה בעיקר פורנוגרפיה, בשנים האחרונות(2-4) התדירות של הנפילות ירדה לסביבות פעם בחודש ואפילו החומרה של הסירטונים לרוב ירדה והייתי נופל מסירטונים שהם לא "פרונוגרפיה מפורשת",
***מצטער על התיאור הבא שיכול להיות קצת גס וניתן לדלג על הפיסקה הבאה
גם לגבי סוג הנפילות בעבר הייתי מאונן (מוציא ביד) ובתקופה האחרונה זה לרוב ירד והייתי נופל מתוך גירוי רב או חיכוך שגרם ל"נפילה" בלתי מבוקרת בלי שליטה ובלי מגע מפורש (מי שהבין הבין..).
[ככה שאני מרגיש שהייתה לי מין התקדמות קטנה עם השנים].
עוד הרבה לפני שהתחלתי את התוכנית התחלתי לצאת להכרויות(פעם ראשונה גיל 22 בערך) ובתחילת התוכנית סיימתי את הקשר הכי ארוך שהיה לי ומשם זה נעצר.
הגעתי לתוכנית לפני קצת יותר מ4 חודשים, במטרה לשים קץ למחלה להיות נקי ולהקים בית בישראל כשאני נקי(תמיד הייתה לי סוג של שאיפה כזאת), החזקתי 109 ימים נקי כדי להגיע להישג נקיות שבין היתר יאפשר לי לצאת להכרויות ובסוף נפלתי:disappointed:, נקי רק להיום 18ימים.
*הבעיה*
הספונסר שלי "ממליץ" לי לא לצאת לשידוכים עד שאגיע לתקופת נקיות מספיק יפה (3/4/6חודשים עד שנה), בתחילת התוכנית קיבלתי את זה אחר התייעצות ובסוף כניעה, ועכשיו ששוב נפלתי ואני מסתכל אל העתיד זה כבר נהיה יותר קשה.
[כיום הספונסר שלי הציע לי להתייעץ עם חברים כמו שכתבתי ואני יכול להחליט לבד אבל יש סיכוי- זה לא לגמרי ברור, שאם אני אפעל בניגוד להמלצתו אז הוא כבר לא יוכל להמשיך לעבוד איתי].
*הקושי*
אם הייתם שואלים אותי מגיל קטן מתי אני הולך להתחתן, הייתי אומר- גיל טוב זה 25 ואפשר עד גיל 27, אחר כך כל שנה זה כבר הולך ונהיה מאוחר מידי, זאת עובדה וזה ביולוגי והשנה את גיל 28 חגגתי בתוכנית.
היום ההורים והמשפחה דואגים מאוד ורוצים (ולפעמים קצת מלחיצים) ובצדק שאתחתן כבר, גם ההורים שלי כבר מבוגרים, אני לא מסוגל לספר להם על התוכנית והמחלה וזה גם קשה להסביר ואני מאוד מבין אותם. זה מגיע גם מדודים מסבתות מבני דודים משכנים מאנשים בבית הכנסת וכו..
*הדעות*
אני מודה שמתחילת הזמן שלי בתוכנית ועד עכשיו שמעתי המון דעות וניסיון של חברי תוכנית מכל הקצוות, זה התחיל מכאלה שנישואים בתוכנית כשהם לא מספיק מפוקחים הובילה אותם לתהום [הספונסר שלי כמעט התאבד כתוצאה מזה שלא הקשיב והתחתן כשלא היה מספיק נקי] ועד לכאלה חברי תוכנית שציינו בפניי שלא היה לזה שום השפעה על חיי הנישואים שלהם, אני שמעתי הרבה דיעות ועדיין בהרגשתי אני מרגיש שאולי בכל זאת הגיע הזמן שלי..
*הלבטים*
- אני מבין את חומרת מעשיי אבל עדיין מאמין שאוכל לספר לאישה בזמן הנכון לפני החתונה והיא תקבל את זה- כי בסך הכל זה דבר נפוץ [בסרטים ותוכניות מדברים על זה המון] ואני לא נמצא בתחתית של זונות או משיכה לגברים- שבלי לשפוט אף אחד זה מובן שדורש נקיות יותר רצינית לפני חתונה וכי אני מנסה לטפל בזה ובגדול מתקדם.
- אני מודה שאני עדיין מאמין (למרות שיש חברי תוכנית שיצחקו על זה) שנישואים עשויים לעזור לי גם בתחום הזה, ואפרט: זה יעזור לי להיות בנתינה כל הזמן מול המשפחה, ידרבן אותי לעבוד בבית ובחוץ להשיג משכורת ולהחזיק בית וזה יוציא אותי מהמון מצבים של ריכוז עצמי שאני נמצא בהם, אני לא אהיה בודד כמו שאני היום- שזה מצב שמעודד המון נפילות, אני אהיה פחות בודד ומשועמם ללא מטרה- שאני מודה שהרבה נפילות נגרמו לי מתוך בדידות ושיעמום והרגשה של "חוסר אקשן", ודבר נוסף [שאני אומר בהסתייגות ובזהירות] שאולי* זה יכול להוות לי איזה פורקן- שסוף כל סוף אני אוכל לעשות את המעשה בדרך טהורה ונכונה כשהיום אני מעמיד את עצמי במצב לא אפשרי של איפוק ומלחמה בלתי נגמרים, ובכלל איך אדע שאישה ויחסים אישיים לא יעזרו לי אם אני אףפעם לא נותן לזה צ'אנס?.
- אני לא יודע אם איי פעם אהיה מספיק נקי, ואם כל כמה חודשים אמשיך ליפול- מה אז? אמשיך לדחות את ההכרויות עד שאזדקן? הרי גם עם זה אפשר להתמודד בחיי נישואים, ובכלל לפי התוכנית אני הולך להישאר חולה כל החיים אז מי מבטיח שאעלה איי פעם על הדרישה?.
אין ספק שהקושי להתחתן יגדל ככל שאתגבר, גם מבחינה ביולוגית זה פחות מומלץ.
מבחינתי אני מרגיש כשיר לשידוכים כבר הרבה שנים, אני תמיד בא להכרויות ממקום נקי ללא מעורבות של תאווה ומתוך מקום שקול.
- בתוכנית ממליצים לחכות עד שאגיע להתעוררות רוחנית- אני מרגיש כבר שנים שאני כל יום בהתעוררות רוחנית וחיבור גבוה- אני לא יודע למה אני צריך לחכות ולצפות.
- אני צריך את זה גם להתקדמות והתפחתות אישית בחיים שאני מאמין שתוביל לעוד החלמה.
- אני רוצה את זה כדי לתת למישהו סוף סוף אהבה, יש בתוכי המון רגש אגור ואני רק רוצה מישהו שאוכל לתת לו, לתת אהבה להתמסר ולהיות בנתינה ואהבה אמיתית.
- אני לא יודע אם זה בכלל מה שאלוקים רוצה ממני- אני מבחינתי מרגיש כשיר, הספונסר עוצר אותי, אבל מה אלוקים היה רוצה? אני לא יודע, אני בנתיים דוחה הצעות ומפספס הזדמנויות ולא יודע אם אני מקיים בכך את רצון ה' שסוף כל סוף זה מצווה ויש דרישה להתחתן, ואולי גם עבירה בדחייה [וגם יצירת איפוק מיני?].
אלו בגדול הקשיים והלבטים, אשמח לקבל דעות וייתכן שאמשיך לערוך את התגובה ולהוסיף מחשבות שעולות לי בנושא.
תודה רבה אוהב את כולכם.
אני מחזיק באותם לבטים, אם כי אני בגיל 24. צעיר יותר אבל לא בהרבה.
אני אישית קבעתי לעצמי כלל ברזל: אני יתחתן רק אם אוכיח יכולת התחלתית טובה בתחום שבו בחרתי לעבוד (מה שאומר שהסיכויים שאני יצליח בתחום הזה במידה שתספיק לפרנס הם טובים), ואם אצליח להוכיח לעצמי שהמערכות שבניתי על למנוע את ההתמכרות (סינון, נדרים, לימוד תורה - מה שעובד עבורי) אכן מצליחות לעמוד בזעזועים לאורך זמן ממושך של כמה חודשים לפחות.
אם שני הכללים האלה מתקיימים, אז אני מחפש.
אם שני הכללים הללו לא מתקיימים, אני לא מחפש.
כרגע אני מחפש.
בהתייחסות אלייך - אתה כרגע לא עובד ולוקח את נקודת הנישואים כמוטיבציה לעבוד, זה לא נראה לי כל כך בריא.. נראה לי צריך ללכת לעבוד או ללמוד עבודה ומנקודה זו לגשת לנישואים.
אתה לא מתחתן כדי לעבוד בעבודה כלשהיא, אתה עובד בשביל להתחתן...
בקשר לנקיות שלך - המצב שלך טוב, והוא נראה שהוא הולך לכיוון טוב (אומר זאת בזהירות), אבל האם אתה נקי מספיק ? מה זה נקי מספיק בכלל ? אחרי שתתחתן אתה הולך לקבל תקופה של אופוריה וכיף שתימשך שנתיים במקרה הטוב - ואז הלחץ הטבעי של חיים עם אישה, שכרוכים בדרישות ובאחריות ייגרמו לך למתח שלא תוכל להתעלם ממנו יותר, ובאופן טבעי תפנה לגורם שמוחק את המתח כל כך טוב - הפורנו.
באופן כללי, התקופה שאתה רווק זה התקופה בה אתה בודק את הכלים שהולכים למנוע ממך את הפורנו ואת הנפילות. אם אתה משוכנע מספיק שהכלים האלו אכן תקינים ועובדים כמו שצריך, אז לך תתחתן. אם אתה מרגיש חסר בטחון בכלים שלך, כנראה יש לזה סיבה.
הכי חשוב אל תרגיש רמאי שגונב מערכת יחסים שהוא לא ראוי לה.
שהרי לפי הסטטיסטיקה אחוז ענקי של הדתיים הצעירים נופלים לפחות פעם בחודש - 50 אחוז עד 80. בתכלס אפילו דיבורים על 90 אחוז בקרב בני הנוער. ובני הנוער הללו הופכים ויהפכו גם כן לגברים בני 28 בדיוק כמוך, והם לא יפסיקו ליפול רק בגלל שהם מתבגרים..
אז אם כולם ייחשבו כמוך ויידחו דברים, הבחורות בגיל המקביל - שהן 50 עד 80 אחוז מהבנות בפלח הגיל הזה בישראל, לא ייקבלו את זה בהבנה אלא ירגישו רע בסופו של יום.
זה לא כיף גדול ש-80 עד 50 אחוז מהאוכלוסייה דוחה את הרגע שהיא מתחתנת כל הזמן, לא עבור הבנים, ולא עבור הבנות. ולא משנה איזה סיבה טובה יש להם.
באותה מידה - 100 אחוז מהבנים היהודים במצרים של פרעה דחו את הרגע שהם יתחתנו בגלל שהם לא רצו להביא ילדים למציאות אומללה פי אלף מהמציאות עכשיו, אבל הבנות התעקשו שיתחתנו איתן בכל זאת לפי המדרש.
אתה שייך לפחות לאחוז היחסית קטן שעושה משהו עם הנפילות האלה וממש נלחם. לא כולם עושים את זה.