מתרפא כתב on 09 ינו' 2020 12:51:
לצערנו יש הרבה אנשים שחסימת האינטרנט או סינון המחשב שלהם לא מספיק..
הרי בוא נודה בזה.. התאווה נמצאית בחוץ בכל מקום..
בכל רגע נתון כל אחד יכול לקפוץ לחנות לקנות סים של טוקמן ולקנות מכשיר פתוח יד שנייה ב200 שקל ולגלוש כאוות נפשו... ואני בכלל לא מדבר על כאלו שחצו מסך והלכו למכונים או זונות רחוב או אלו שמשוטטים במקומות הומי פריצות או סובלים ממציצנות.. איזה סינון תוכל לשים עבורם?..
עצם השמת הסינון עושה את הפעולה של להגיע לתאווה קשה או מורכבת יותר אבל היא לא תספיק כדי להציל כל אחד.. תלוי ברמתו.
כנראה שבשבילך רובין זה מספיק, אבל אחרי שיחה עם הספונסר שלי היום הוא אמר שיש בעצם 2 גישות בנושא הזה גישה אחת של לשים סינון והודאה בכך בחוסר אונים אבל יש גישה רווחת שיש לי הרבה חברי תכנית הולכים בה ולא שמים סינונים מהסיבה שלתאווה תמיד אפשר להגיע..
אני כמובן חסיד של השיטה הראשונה שמסתדרת גם עם התורה הקדושה .. אבל כך או כך אני חושב שעבורי סינון או הכרחי אך לא מספיק..
עבורי אין תחליף לעבודת הצעדים, קבוצות, שיתוף חברים, כתיבה יומית ועבודה עם ספונסר בנוסף לחסימה והרחקה ככל האפשר ממני של טריגרים עבורי.
אוהבים!
יש בעיה בטענתך.
הרי בוא ותודה על האמת מתרפא - אם מישהו היה רוצה ללכת ליפול בתאווה בצורה רצינית לפני 2000 שנה או 200 שנה או עכשיו, היה באפשרותו לעשות כן. האפשרות תמיד קיימת.
אני חשבתי על זה הרבה. והגעתי למסקנה הזאת.
כל ההתמכרות מבוססת על המוח האחורי שלך - המוח ה"זוחלי" כמו שקוראים לזה, זה המוח שאחראי לתגובות אוטומטיות - רואים אוכל אוכלים, רואים אישה שוכבים, רואים סכנה בורחים. ככה הוא בנוי.
כאשר האינטרנט נכנס לעולם בשנות ה-1990, ואנשים קיבלו אינטרנט בבית, האנשים קיבלו כל הזמן "הפצצה" של תמונות לא צנועות.
בדרך כלל, האנשים שולטים על עצמם, בגלל שיש להם את ה"מוח הקדמי" - המוח של המצח, זה שאחראי למחשבות המורכבות ולרגשות וכו'.
אבל כאשר אתה מופצץ כל הזמן בתמונות של פוי', המוח האחורי הזוחלי "תופס פיקוד" - ואתה עושה מה שהוא אומר: רואים אוכל אוכלים, רואים אישה שוכבים (במקרה שלנו זה לאו' (לאונן)) רואים סכנה בורחים.
הכול אוטומטי.
ולמה המוח הזוחלי תופס פיקוד ? כי לא צריך את המוח הקדמי בכלל.
תחשוב על אדם שצריך לחשוב כדי להשיג את האוכל שלו - להתנהג כמו בן אדם כדי להיות מקובל מספיק בעבודה על מנת לא להיות מפוטר, להיות מנומס מספיק כדי להיות מסוגל ללכת לאכול במסעדה, להיות נחמד מספיק כדי לקבל מאשתו יחס ויחסי מין. כל זה דורש התערבות של המוח הקדמי.
אבל אם לא צריך התערבות של המוח הקדמי - אם אתה מקבל אוכל בין אם אתה פרא אדם או לא, אם אתה מקבל יחסי מין אפילו אם אתה לא מטופח או נחמד או לבוש היטב, אם אתה מקבל כסף לא משנה מה אתה עושה, אז המוח הקדמי שלך מתעצל באופן טבעי (שהרי להפעיל אותו זה מעייף, כמו שכל העצלנים (כמוני) יעידו), והמוח הזוחלי תופס פיקוד.
וככה, לאט לאט, התרגלנו לאוטומטיות הזאת - וקשה לנו לצאת ממנה.
ליתר דיוק - קשה לנו לתת חזרה את השליטה למוח הקדמי שלנו. כי המוח הקדמי שלנו מושבת.
וזה למה המוח הקדמי שלנו מושבת - כי המוח הקדמי שלנו לא נדרש כלל !!!
ומה הסינון עושה ?
הסינון מכריח אותנו לחשוב על מנת להשיג מה שעד כה השגנו באוטומטיות, בחינם, בלי לחשוב.
מה אני צריך כדי להשיג יחסי מין (ווירטואליים) ? לקחת את המחשב שלי, לפתוח אותו, להקליד משהו, וזהו. זה אוטומטי.
אבל מה אני צריך כדי להשיג יחסי מין (ווירטואליים ואחרים) אחרי הסינון ? המון דברים ! אני צריך לחפש, ואני צריך ללכת לחנות, ואני צריך לקנות, ולהתמקח, ולבדוק, ולחבר, ולהפעיל.
ויש לזה כל מיני שיקולים של עלות ותועלת - מה שהמוח הזוחלי לא מבין בו בכלל, אבל אני-המוח הקדמי, כן ייקח בחשבון: מה יקרה אחרי שאקנה מכשיר ואפול בו ? אשבור אותו, והאם זה שווה לי, והאם זה לא שווה לי, והאם זה כן שווה לי, והתלבטות וחשיבה.
וכל זה דורש התערבות של המוח הקדמי.
והשליטה שיש לי על המוח הקדמי, גדולה פי כמה וכמה וכמה יותר מהשליטה על המוח האחורי.
שיצר הרע מנסה לפתות אותך לעשות משהו, ומוכרח לפנות לצד השכלי, החושב שלך, הוא בבעיה רצינית מאוד, כי הצד השכלי והחושב מאוד מאוד קשה לשכנוע.
זה הסיבה למה ספרי המוסר מטיפים ומוכיחים ומנסים לעורר אותך לתשובה - ספרי המוסר נכתבו בזמנים שהיו בהם אפשרות ליפול בתאווה, אבל היה צריך לחשוב - היה צריך את המוח הקדמי על מנת ליפול בתאווה.
וכל מה שספרי המוסר עושים, זה לפנות למוח הקדמי שלנו ולשכנע אותו - בתוכחה, סיפורים, איומים, תשבחות - מה שעובד, לא ליפול.
ספרי המוסר לא שולטים כלל וכלל במה שנעשה במוח הזוחלי והאחורי, ולכן כיום מי שנופל באינטרנט וקורא ספרי מוסר, אין בזה שום תועלת, זה כמו לקרוא ספר שמנסה לשכנע מישהו להפסיק לחלות בסרטן - לחלוטין מפספס את הנקודה.
מה שעוד יותר יפה שאם אתה איש דתי, המוח הקדמי שלך כבר עבר שטיפת מוח רצינית על ידי החינוך שקיבלת - גמרא, מוסר, תורה, הלכה - כל זה למוח הקדמי. ולכן העבודה של התאווה - לשכנע את המוח הקדמי, שהתורה קיבלה מקום רציני במקום הזה - היא בעיה רצינית.
אני מודה - אם המוח האחורי תופס פיקוד, לתורה אין יד ורגל בתהליכים שעוברים על האדם - הנפילות וכל השאר. אבל אם המוח הקדמי תופס פיקוד - לתורה יש יד ורגל ועוד כמה ידיים ורגליים.