שלום לך ילד טוב ירושלים. אני בן 31 משתתף בתוכנית של s.a תוכנית שעובדת על פי עקרונות 12הצעדים שפותחה ע''י אנשים שמכורים לאלכהול. אותם אנשים, גם כשהיו תקופות ארוכות שלא שתו, לא הצליחו להחזיק עצמם ברגע שהכניסו את השלוק הראשון של המשקה המשכר. ברגע שהם הכניסו לתוך הגוף אלכהול הם לא הצליחו לעצור ולהגביל את עצמם, ולא משנה מה היו התוצאות, הם חזרו לשתות שוב פעם ושוב פעם ושוב פעם, אפילו אחרי שיצאו ממסגרות גמילה ארוכות ואפילו אחרי שקיבלו עזרה ממקורות טיפול של מיטב המומחים לנפש וגוף (רופאים , פסיכאטרים ופסיכולוגים וכו' ). הם קראו לזה ''חוסר אונים'' (וחוסר אונים ספציפי מפני הלגימה הראשונה). לרובם היה וישנו הרבה כוח רצון, והרבה סיבות להפסיק, אבל נראה היה שמוקדם מהצפוי הם מצאו עצמם שוב שיכורים.. , ולפעמים היה זה מאוחר מהצפוי, אבל זה למקרים נדירים יותר (והמבין יבין). עכשיו בנוגע אלי, שמה לי (לנו) לאכהול!? אז פשוט, לי יש אותה בעיה. רק שזה על תאווה.ולי יש את הפריוולגיה להשתמש ולשתות, בלי לשלם על זה ובלי אפילו לצאת מהבית, אצלי המשקה הראשון זמין ונגיש במוח שלי, וכמעט בכול רגע נתון אני יכול לפנות לסם. (ברצון או באי-רצון) כשאני מתחיל לפנטז, אני לא יודע איך לעצור, וגם שהיו לי תקופות ארוכות, שמצאתי דרך להימנע, או להפסיק להתאוות, או דרך מאמץ והפניה של הכוחות שלי לאפיקים חיובים אחרים. תמיד אחרי איזה זמן, שוב הייתי מוצא עצמי מפנטז יותר ממה שחשבתי שאני צריך, וזה תמיד גרר דמויות תאווה שונות, שלא רציתי לחשוב עליהם מחשבות מיניות, ועדיין לא הצלחתי להפסיק, וגם היה פורנו, ובהמשך גם היו מפגשים חיים. וזה המקום שאגעתי ל''חוסר-אונים'' האישי שלי מפני התאווה. רציתי בכול מעודי להפסיק, ופשוט לא הצלחתי. זה גרם לי לייאוש מעצמי, ואף לייאוש מהחיים. נהייתי אדם מדוכא.. כלומר הייתי אדם מדוכא והמשכתי להשתמש על אף שזה לא באמת עזר לי, אבל זה היה כרוך אחד בשני. מי שהתחיל את תוכנית 12 הצעדים, החברה האלכוהוליסטים. רצו לעזור לחברים אלכוהליסטים מתחילים בתחילת דרכם האכוהליט וחסרת התקנה. אבל לך תשכנע אדם שהוא עוד לא אגיע לייאוש בעצמו, שהוא שייך לחבורה!? זה ממש בלתי אפשרי. אפחד, לא רוצה להיחשב מכור לאכהול, וחסר יכולת להימנע בכוחות עצמו משימוש בסמים (במיוחד שהוא מודע שזה מזיק לו), ובטח שאני לא רציתי (ועודני רוצה) לחשוב שאני 'סקסהוליסט'. ושאבדתי את החופש לבחור אם להשתמש במין למטרות כייף, או בחוסר יכולת להתנגד לזה גם במחיר החיים שלי. אז הם הבינו, שאי אפשר לשכנע חבר חדש, שהוא שייך אליהם, ושהוא בעצם אלכוהוליסט, הוא חייב לגלות את זה בעצמו. אז הם היו מציעים לו, להיכנס לבר הקרוב ולהזמין כמה כוסיות, ואז באופן פתאומי להפסיק ולהמשיך הלאה בחיים, או לנסות תקופה , לשם הדוגמא נגיד 90 ימים, להימנע מאלכוהל (בעצם לא להשתכר). ככה כול אחד יוכל להיווכח בעצמו, אם הוא שייך לקבוצות, או לא... אז אתה מוזמן לנסות את הניסוי ולגלות בעצמך מה מתאים לך
ובקשר לשכחה. היא חלק מרכזי בבעיות של מכורים, אנחנו תמיד זוכרים מה שאנחנו רוצים לשכוח, ולא זוכרים מה שצריכים לזכור. זו תופעה נפוצה. פרויד הכניס אותם כחלק ממנגוני הנפש (7 שהוא מנה, למיטב זכרוני) וקרא לאחד 'הדחקה' ולשני 'הכחשה'. לי אישית אין התנגדות לכול מנגנון בנפש שעוזר לבנאדם לצלוח את יומו לפי ערכיו ואמונותיו הוא. אבל לדעתי, אם התעלמות מהבעיה בדרך הדחקה והכחשה היו עוזרים לך, כנראה שלא היית מבלה זמנך לכתוב ולשאול שאלות כאן בפורום
בהצלחה רבה בדרך שלך למציאת החיים באשר תחפוץ נפשך החוקרת והאמיצה:) אני זמין גם באישי למקרה שיש לך שאלות אישיות אלי. כנ''ל לשאר משתתפים. שמח להיוץ במקום ושיח שעוזר אחד לשני לצמצם את כמות השימוש והסבל מסם התאווה (כול אחד לפי הרגלי הצריכה שלו)