בס"ד
השיתוף היומי:
ב"ה חולפים הימים, בינתיים מתמודד יפה אך אינני חי באשליות, יגיעו ימים ורגעים קשים יותר בהתמודדות, אומר את האמת? אני משקשק מפחד מפני הבאות, "אשרי אדם מפחד תמיד" אני חש את זה! מניסיון, זה לא הולך להיות פשוט.
מאידך, אני מלא שמחה וסיפוק על כל יום שעובר בנקיות, הימים אינם חוזרים, מה שקניתי קניתי לחיי נצח, אי אפשר עוד לצבוע בשחור את הימים שחלפו צחורים משלג, ועל זה שמחתי!
וכעת ניגש לטיפ היומי: "הורני ה' דרכך"
צריך לדעת שאנחנו עפר ואפר מול התאוות הגשמיות ואלמלא ה' בעזרנו, אלמלא חלק אלוה ממעל הטמון בנו לא יכולנו להתגבר על העפריות והגשמיות הממלאת את כל ישותנו (ועוד נדבר בעתיד על ענייני גאווה וענווה).
במצבנו בנוכחי, בכל יום ובכל רגע פנוי עלינו לישא תפילה חרישית או בקול גדול (תלוי היכן מיקומנו) לאבא שבשמים שיתמוך במהלך שנכנסנו אליו ויסייע בעדנו לצאת מאפילה לאורה:
"ה' תהיה איתי, תהיה לצידי, אני אוהב אותך ורוצה בקרבתך, עזור לי ללכת ע"פ הבחירה שבחרתי, "ובחרת בחיים" כתבת בתורתך, בחרתי, אני רק צריך סיוע להגשים את בחירתי, היה עימי, אנא!"
או כמאמר דוד המלך בתהילים "הורני ה' דרכך אהלך באמיתך" הורני מלשון תורה, הוראה וגם הורות והריון, תוליך אותי ע"פ הוראתך ותורתך, תהיה אבא תומך ותחדש ימי כקדם, כתינוק במעי אימו, כהריון ולידה חדשה אוולד עם כוחות מחודשים ורעננים.
בברכת גמר חתימה טובה
אוהבכם ומוקירכם
שימי דן