דייב 2
אני יכול להגיד לך מניסיוני, כי דווקא החלק בפנטזיה של "שליטה" מאד נעזר בצעד 1 מהצעדים "בזה שאני מודה שאני חסר אונים וכי איבדתי שליטה על חיי, ורק כח גדול ממני יכול להחזיר אותי לשפיות" ואני יסביר:
החלק של הצורך בלהרגיש נשלט בפנטזיה המינית, נובע מכך שאתה דווקא טיפוס מאד שולט בחיי יום יום שלך, וזה מייצר אצלך מתח פנימי בתת מודע, כי אתה כל הזמן בדריכות של שליטה, ברגע שאתה מרגיש נשלט, אתה בעצם חווה סוג של פורקן, זהו, אני כבר לא צריך לשלוט, שולטים עלי.
הסיבה שזה בא ביחד עם הפנטזיה המינית, זה משום כי כל הפנטזיה המינית היא חגיגה של פורקן ממתחים אישיים, (בסוף החגיגה מסתיימת בתסכול, כמו אלה שחוגגים במסעדה ואוכלים מכל הבא ליד, ובסוף חווים כאבי בטן והקאות).
חשבתי פעם על מה שחז"ל קובעים "עבדא בהפקירא ניחיה ליה"-עבד נוח לו בהפקרות, ולכאורה קשה להבין את זה, מה נוח לו בזה? הרי מעליו עומד אדון שולט שאומר לו עכשיו תעשה כך, ועכשיו תסחוב את זה. התשובה פשוטה: פיזית קשה לו, אבל נפשית הוא כביכול מרגיש משוחרר, כמו בעל חי, לא צריך לקחת אחריות על כלום, אני מנווט עי שולט.
באמצעות צעד 1 אתה בעצם חווה לפעמים את אותה חוויה אם אתה מתבונן ונכנס לזה במוח, אני לא שולט, אין לי שליטה, אלוקים שולט עלי. לא פעם המידטציה הזו עזרה לי במיטה רגע לפני אוננות והרגיעה אותי.