תשובותיי:
יהודה מ. אענה ישיר ואשתדל להיות מכובד: אתה מבקש לא להדביק תוויות.. לדידי לא הודבקה שום תווית לשום אדם, מה שאני ראיתי לנגד עיני ולא פעם אחת, כדפוס קבוע, לא ניתן לפרשנות אחרת. זה חולי. לא חיפוש החלמה. ראית את 'הגלישה' שלך, בפעם הזו שכתבת ובפעמים אחרות, ולהבדיל מאחרים לא קיבלת קריאה לחדול מההתכתבויות (כמכור אל מכור, מציע לך לסגל לך כללי כתיבה מדוייקים יותר), למרות שבמקרים אחרים כשכתיבתך לא תאמה לכללי המקום, כן נתבקשת לחדול ואף צונזרת.
אתה גם קובע שאין מי שמחפש פה מחלה.. ושאלתי, האם את הקביעה הזו אתה כותב מתוך הרושם האישי שלך בגלל שקראת את ההתכתבויות שהיו בצאט? האם אתה לא סבור שזה יומרני מדי לחשוב שההחלטה לסגור את הצ'אט באה ללא שיקול דעת ולאחר התבוננות ממושכת של כמה אנשים בחומרים הכתובים ולאורך זמן? (כן כן. אני מאלו שעוברים על ההתכתבויות הפרטיות בקביעות בשנים האחרונות).
בנוסף, אתה קובע שעדיף להשתמש פה מאשר במקומות המועדים לכך. ראשית, מי שמך לקבוע סדרי עדיפויות? שנית, אתה טוען כנגד רצונו של אדם המבקש שיכבדו ויינהגו ברכושו הפרטי של אדם על פי כלליו? יעלה על הדעת שיסבור אדם כלשהו שעדיף שיבואו אנשים "לביתך" ויישתמשו שם כי פעילות בעייתית בביתך שלך עדיפה על המקומות המועדים?
זה לא חידוש של פורום שמור עינך, ארועי תאווה מתרחשים גם בקבוצות ההחלמה הפרונטליות והווירטואליות של SA. הגיוני שמבין מחפשי ההחלמה יהיו גם כאלו שמחלתם תתגבר. ועדיין. לא ניתן להשלים עם מציאות כזו. המקובל הוא שמי שמשתמש בתאווה בתוך הקבוצות מתבקש לחדול ממעשיו. באם הוא חוזר אליהם ועליהם הוא מתבקש לעזוב. זו "המסורת" הראשונה - כללי המנחה המאפשרים לקבוצות להתקיים - "טובתינו המשותפת קודמת".
"משתוקק".
על התועלות הרבות של הצ'אט אין צורך להרחיב. כמי שקורא בהן כבר שנים כל אות, האמן לי שהייתי מאלו שנלחמו למענו ובמשך שנים. כמכור אני מלא חמלה ואמפתיה לשכמותי. מאמין ויודע שרק ברחמים גדולים ובחסד עליון אני בהחלמה, מתנת חינם מהבורא, ובקלות יכולתי להיות בצד המצונזר והמרוחק. ועדיין. במצב הנוכחי, לא היה ניתן להשאיר את הצא'ט במתכונתו. גם לי אין ספק שעליו 'להתקרר' מעט.
היו שטענו בעד סגירת כל האפשרויות להתכתבות, כולל ההתכתבות בפרטיות. עמדתי בפרץ והשארנו לעת עתה את ההתכתבות בפרטי, נכון זה פחות מיידי ונגיש מהצ'אט (לטעמי, ההמשגה זהה להבדל בין התכתבות בסמסים להתכתבות בוואצפ), אבל נסה ותראה שיעילות ההחלמה פועלת גם שם.
ולתהייה נוספת שלך. לידיעתך, גם הפורום מפוקח. אמנם לא כל משפט ולא כל פוסט, אך הדברים נראים ונקראים. כן, למרות שאינך רואה, יש מי שקורא את הנכתב בפורום בקביעות. וגם אם חמק מאיתנו משהו, ויכולים לחמוק מאיתנו כל מיני דברים, יש נשמות טובות שמפנות את תשומת ליבנו, ולראייה וכפי שציינת ניסיונך האישי...
עניין נוסף לגבי "הפיקוח" - אהיה ישיר, אתה מסיק מסקנה שגויה-טועה. גם בעבר היה מפקח-מנהל אחד. 'תנועת' ההחלמה היתה אינטנסיבית יותר (ראה את כל ההקפצות שלך. כמה פוסטים בני זמנינו אנו לדעתך תוכל להקפיץ בעוד חמש שנים?!). הפורום היה 'בית' של עשרות חברים ששהו בו לאורך היום, נכתבו בפורום מאות רבות של הודעות מחלימות מדי יום. לצערי העצום, 'דיבוק חברים' שכזה, הוא נחלת העבר. רוב מוחלט מהחברים המשיכו למחוזות שונים, רבים מהם מחלימים ב SA והם בקשר יומי עם ההחלמה. נכון להיום, השיח בפורום אחר מהעבר, על אף המאמצים שנעשו לחדש ולהתחדש.
אגב, תמיד היה אפשר לכתוב הכל. כל עוד האדם דיבר על עצמו ונקט בשפה נקייה ולא פוגענית כלפי הזולת. יחד עם זאת, הקשבנו לקריאתך, ולמרות שאני נכנס (יחד עם 'למען הסדר הטוב' - ניק שיש לכמה אנשים שונים גישה אליו) לפורום בקביעות, בימים הקרובים נמנה ב"ה מפקח נוסף.
לעניין המקווה. יקירי, הנידון אינו דומה לראייה, ואף על זאת אענה. לא די שהטובל בשרץ בידו אינו נטהר, והוא עשוי לפשוט טלפיו בטהרה כשעודנו בטומאתו.. על פי הידוע לי, לא פעם במקוואות בו התרחשו מעשים חמורים התקינו מצלמות והסירו דלתות. בעיניי הסרת הצא'ט-הדלתות התבצעה כי "המצלמות" לא הספיקו.. אני באמת מאמין שאם אתה היית - או כל אחד אחר שההחלמה בראש מעייניו - קורא את מה שקראתי אני בעת האחרונה היית מסכים עם זה. אנשים שלא רושמים מאומה בפורום, עולים לצ'אט ומשתמשים. נקודה. ניק אחד נחסם, ובתוך זמן מגיע ניק אחר, ועם אותם הדפוסים = פיתוי ומשיכה לאזורים חולים. למרות "40 הסאה" הידועים.. החליט בעל המקווה שלעת עתה "הבור" הבעייתי שהפך למוקד משיכה לחולי, ייתרוקן..
לסיום, הקדשתי את הזמן לתגובה המפורטת הזו, כיון שהנושא חשוב לי. שנים שאני מצדד בהשארת הצ'אט, עד עכשיו. השתדלתי לענות ישיר וענייני, קראתי את מה שתכתבתי והנני תפילה שמילותיי השיבו וללא פגיעה. יהי רצון שנזכה לעשות תמיד למען שמו באהבה.