יש לך ספרים אולי להמליץ עליהם?
ובכן, צריך לחשוב על זה. אבל הנה כמה בשליפה:
א. ספר הכניעה - אוסף של מאמרים שנכתבו ע"י חברי GYE במשך השנים, וקובצו לספר אחד ע"י החבר "ולאין אונים עוצמה ירבה".
ב. בעצתך תנחני - זו סדרת ספרים שנכתבה ע"י יהודי חרדי, ומתעסקת בעבודת ה' מתוך הכרת הכוחות הפנימיים שלנו, באיזון נכון, ובהתאמה ליכולות שבאמת יש לנו. עבודת ה' בצורה מתונה והגיונית. עבורי, שבכל שיחת מוסר או עלון חיזוק אני מוצא קיצוניות ודרישות שהרבה מעבר ליכולות שלי (מה שמביא לתסכול וריאקציה), מצאתי הרבה התקדמות בזכות הספרים האלו.
אולי אתה, כלא-חרדי, תוכל לחוות את דעתך האם הספרים האלו מתאימים גם לציבור הדתי.
(יש בהיברו בוקס את שני הספרים הראשונים בסדרה)
מי שעוקב אחרי בפורום יודע שאני ממש מעריץ את הרב ד"ר טוורעסקי ז"ל.
יש ספר אחד שלו שתורגם לעברית: מתי מתחילים הדברים הטובים : הדרך אל האושר לפי סנופי וצ'רלי בראון
זה ספר שמדגים רעיונות פסיכולוגיים ועזרה עצמית באמצעות קומיקסים קצרים של "פינאטס". ספר ממש חמוד, שגם נותן הרבה חומר למחשבה.
הוא דיי אזל מהמדפים. אבל ממליץ לנסות לחפש אותו בחנויות ספרי יד שנייה.
(באופן עקרוני, אני מוכן לסרוק את העותק שלי, אם מישהו מצוות האתר יעבוד לקבל אישור על זה מבעלי זכויות היוצרים)
ספרים נוספים שלו שממש אהבתי:
ד. Tshuva Trought Recovery - ספר שמוקדש ל-12 הצעדים והיהדות (כולל חומר של GYE). הספר הראשון שקראתי. ממש מוצלח. עזר לי לעשות סדר בצעד 2.
ה. His Final Mision - ספר שיצא אחרי פטירתו, אוסף של מאמרים והרצאות שקשורים להחלמה ספציפית מתאווה (בניגוד לקודם.), שקובצו ע"H יעקב נדל - המייסד של GYE. קיבלתי אישור מ-GYE לתרגם מאמרים משם, ויש לי שרשור בלוח המרכזי, שנכון לעכשיו כולל כבר 15 מאמרים. (שביחד יוצרים כמעט 80 עמודים)
ו. Ten Steps to Be Your Best - ספר שמניח שיטה מסודרת לעבודה על שיפור הערך העצמי. פרק אחד מתוך הספר תרגמתי, ואפשר למצוא אותו בשרשור שלי
ז. עכשיו מתכנן לקרוא את Self Discovery in Recovery, שנראה ממש מעניין. אעדכן איך הוא כשאסיים אותו.