אתם יודעים מה זו קריקטורה? תמונת קריקטורה אינה שקר, אינה משהו לא נכון. לא מוסיפים הרבה עיניים, אין 2 אפים. רק מה, משנים את הפרופורציות, ויוצרים חוסר התאמה וחוסר איזון בין איברי הפנים. אף כפול בגודלו, עיניים קטנטנות, אוזניים מוארכות, וכו'...
אני בנפשי פנימה בדיוק ככה. מתוך שבעים כוחות הנפש, חלקם גדלו פי מאה, מתאימים לזקן בן מאתיים... וחלקם תקועים אי שם בגיל שש. הפרתי את האיזון העדין, אם אין אני לי מי לי... קיבל 23.59 שעות מסך ביום. וכשאני לעצמי מה אני, קיבל דקה. (כשישנתי).
הקול שאומר לי בשבילי נברא העולם... מהדהד בי בעוצמה, מרעיש בי יומם ולילה, ממלא אותי, מנפח אותי, זה מה שנקרא "ריכוז עצמי". אני מטה את כובד הריכוז של כל העולם אלי ועלי. שכחתי את הקול השני שאומר "מה אנוש כי תזכרנו" "יתוש קדמך"...
אתן דוגמא. דיברתי הערב בארוע, נתתי מסר פצצה. הייתי השפיץ. כולם אמרו לי. פירגנו, הודו בזה שאני הכי הכי... אני חושב על זה שוב ושוב... מחליט להאמין להם. נהנה להאמין להם. אני שואב מזה סיפוק עידוד, כח ערך, אני מפמפם לעצמי מנות יתר מהסם הזה שנקרא "אגו". אני השפיץ, כולם אמרו לי... הסם נכנס דרך הורידים הנשימה הדם, הוא מגיע למוח. אני מאבד הכרה...
(מכאן הסיפור תאורטי, למזלי הפעם הסוף נגמר אחרת, בפעולות כניעה. אבל באלפי הזדמנויות הוא המשיך כך,)
בשלב הזה אני מלא בשגעון גדלות, לא אזיק חלילה לאיש, ההיפך, אני אלוקים, אני חנון ורחום, מוכשר ותותח. אני האיש הכי טוב במזרח התיכון. כולם הרי הודו בזה הערב... כולם אמרו, ואני מאמין להם...
אלוקים חוזר הביתה בסוף הערב, ואשתו מחכה לו. זועמת. לוחצת. שאלה אותי, למה חזרת הביתה כל כך מאוחר?? למה? למה? למה? ולמה?
בושה וחרפה! אני עונה. אין אמונה? איך את מעיזה להתחצף כך לאלוקים?! איפה החינוך? הרי כולם הודו הערב שאני הכי הכי?! וכל זה איננו שווה לי בזמן שאישתי לא כורעת ולא משתחווה לי...
אני נזעם, נסער, מרגיש נבגד על ידי האדם הכי קרוב אלי, חייב לצאת לטיול של בריחה בבוסתן המלך... ושם, בבוסתן המלך, יש כל מיני דברים מפתים, תענוגות... פתאום אני יכול לחבר לעצמי באינפוזיה, כמויות עצומות של ערך, של כבוד, (עלק) של אהבה... (כבר כתבתי עלק?) של תשוקה ושלמות והרמוניה ורומנטיקה ואסתטיקה ו.... כשאני מוצא את זה, אני מבין שכאן נמצא הפיצוי שלי. על כל הצער והיגון, על הבגידה הנוראית של אשתי, על הכפירה של כל מי שלא האמין בי במשך כל ימי חיי האלוקיים, כעת זה זמן של נקמה! זמן של פיצוי! יאללה תאווה, הנה אני בא...
חשבתי פיצוי? קיבלתי פיצוץ! הסוף ידוע לכולם.
התאוה אינה הבעיה. התאווה היתה פיתרון. פיצוי. הבעיה היתה ששקעתי לתוך הקריקטורה שלי, ליביתי את חוסר האיזון, טיפטפתי למוחי סיפור חד צדדי, שקעתי באגו וריכוז עצמי, האף גדל למימדים עצומים, העיניים נהיו קטנות קטנות לא רואות, האוזניים התמלאו בצמר גפן... והפה, נהיה ענק, יותר ויותר מיום ליום... זוהי הקריקטורה שלי.
בהחלמה, אני מודה בחוסר פרופורציה, וכי אבדה לי השליטה על פרצופי. הגעתי לאמונה שרק צייר גדול ממני יוכל לצייר את פני ביופי אמיתי, החלטתי למסור את המכחול שלי, הדף והצבעים, לצייר הציירים. אין צור כאלוקינו. "אין צייר כאלוקינו".
ומאז לאט לאט, לאט לאט, מאוד לאט, אני בניצחון הולך וגובר על הקריקטורה. מתחיל לחזור טיפה לפרופורציות, וחוזר לראות בעיניים לשמוע באוזניים ולסתום את הפה...
אבא שלי, בבקשה, תחזיר לי את היופי הטבעי שאיתו נבראתי, החזר לי את האלוקים עשה את האדם ישר... כמו לפני שבטיפשותי וברוב פרפקציוניוסטי ביקשתי חשבונות רבים. תן לי את הפשיטות. השלווה.
ואני מבטיח לך אבא, שכשאחזור להיות יפה, עם פנים מתאימות מאוזנות, כשכולם יגידו לי מה נאה אילן זה, כשכולם יתפעלו מהתמונה היפה, מבטיח לך שאומר להם "אין צור כאלוקינו – אין צייר כאלוקינו"... הכל מאבא. אין לי בזה חלק. אני תמיד הרסתי, אבא הוא הצייר. אני מבטיח לזכור את זה.
אבא אני מתחנן אליך שתעזור לי לקיים את ההבטחה שלי אליך. תודה.