היה שווה לפתוח את הדיון כדי לשמוע את התשובות המגוונות של החברים...
תודה דוקטור על האבחנה.
אמת שהחברה המערבית מייצרת את הטיפוס המכור.
חברה שכל סולם הערכים שלה מבוסס על שוורצינגר, והילפיגר, וריאלטי תת רמה. וזה מקטין את הערכים למינוס.
מצד שני מראים לך יופי טופי, בשיא האמנות שהיתה אי פעם, מה זה אהבה, מה זה אושר, איפה יש נחת ושלווה... אז הציפיות הם מעל השמיים.
ולכן בדור כזה מוחצן וחומרי, חסר ערכים, ומלא בהנחיות שיקריות איך למצוא אושר, אבל נטול כל כלים להתמודד עם כאב נפשי הכי קטן שיש. זה מתכון מוצלח להפוך הרבה אנשים למכורים.
אם ראיתי ב1000 סרטים מה זו אהבה. ראיתי במו עיני. ראיתי אושר. ראיתי את מה שאני חולם עליו.
אז זו לא רק בריחה מהתמודדות. זו לא סתם תאווה. זה מקח טעות! מכרו לי שקרים. שניה אחר כך השחקנים התאבדו, הסתממו, התגרשו, התפקרו, התפגרו...
ואני נשאר עם פנטזיה לחיים טובים יותר... אינני יודע אם אמנות השיווק והפרסום היתה כה מפותחת בזמן זרש.
בדור בו ילד גודל ב110% תפנוקים. אין הוא מתמודד עם קושי נפשי מעבר לכך שבן דוד שלו נגע לו בצעצוע, או אמא לא מרשה 40 סוכריות בארוחה, כמה חוסן יש לכזה ילד?
כאן היתה ירידת דורות תלולה, הסבא של הסבא שלי, התמודד עם קשיים קיומיים, כל מה שלא הרג אותו חישל אותו. הוא יצא מחושל. אני לא מחושל כלל.
אנחנו בהחלט אנשים יותר חומריים. המן היה מכשף גדול, גם קטע רוחני. השיח היה רוחני, העבו"ז היתה שיא הניסיון. התאווה גם היא, אך צעד 3 היה יותר משמעותי אצלם אוטומטית.
אצלנו זה חידוש מהפכני להכניס את אלוקים לארוחת הבוקר, למציאת חניה, לשלום בית. כיון שזה כל כך קשה לנו, ואנחנו רחוקים מה', אנחנו לוקחים יותר אחריות ולחץ דפוק על עצמנו.
כל זה מרכיב את המכור של היום. אני מסכים עם הדוקטור שזה אומר שהיום יש יותר חולים במחלה רוחנית זו.
הדיון מביא תועלת בעצם המודעות והעמדת הנתונים.
כשנדע מה הפיל אותנו, נדע שההפך יחזיק אותנו...
יום טוב חברים יקרים