לסוד, אסירות ידידי היקרים.
כתבתם נכון, אבל אני חושב שגם ידידכם הכאוב כתב כדבריכם בנקודה שהעליתם.
ואצטט "
מה שכן רציתי לאמר, כי יש מבינינו שהם אכן חולים ולא עליהם אדבר. אבל יש כאלו שאינם חולים וימהרו להסיר את עול האשמה הרובצת עליהם בידיעה המקלה שהם חולים.
ואין בכך כל רע אם אכן גישה כזו תועיל להם לא לשוב לזה החטא. יותר חשוב לו ית' שהאיש הישראלי לא יחטא, ממה שיצטער על חטאותיו. ואם בשל לא לחטוא מועיל לו לחשוב על עצמו כחולה, לצדיק יחשב."
כך שלא באתי לאמר לאלו שאכן מועילה להם המחשבה שהם חולים אם הם מפסיקים בכך. אלא על אלו שלא מועיל להם, והם לא חולים!
גם לא באתי לדון מיהו חוטא ומיהו חולה, ושוב אצטט את עצמי..
איך אבחון את עצמי לאור כל זה? איך אדע אם חוטא אני או חולה הנני? לא על זה באתי לענות ולהשיב.
דנתי ברעה שיכולה להיות לאותו האיש שאיננו חולה, כשהוא מגיע למסקנא הלא נכונה בשבילו.
לא האשמתי כביכול את הפורום כאן כנותן סיבה לחוטא כמו שסוד אכן אמר.
כן העליתי נקודה חשובה לדעתי, שכל חבר כדאי שיבדוק את עצמו בכלים ומדדים נכונים בשביל לדעת כיצד לצעוד את דרכו.
כן, כי אם כל אלו שהיו חושבים על עצמם כחולים היו נרפאים ומחלימים כמו שאתם זכיתם ועוד רבים פה ושם.. העסק היה מצויין.
הבעיה היא שאם בעבר באיי.איי. היו כ70 אחוזי הצלחה, היום לעומת כך אם יהיו אותם אחוזי הצלחה במהופך.. זה יהיה בשורה טובה.
לבית חולים צריך ללכת גם אם אחוזי ההצלחה לא גבוהים! אבל הולך לשם רק מי שבאמת חולה!
ובאשר לדבריך אסירות היקר והאהוב.
"זו סוגיה תיאורטית בעיקרה. הואיל (ולשיטתך) ולא נמצא אדם בעל שיעור קומה היודע מיהו חוטא ומהו חטא שיבין מהי מחלתינו עד לשורשה, שאין חכם כבעל הנסיון, ואם ימצא מיד יאמרו עליו שאינו בעל שיעור קומה שכזה שהרי לחולה יחשב. והחולים חוטאים הם..."
נכון הוא כי אין בנמצא אחד שחובש הוא את 2 הכובעים בו זמנית. אבל אוכל ללמוד מהניסיון שלו ומהניסיון שלי. בדיוק כפי שאני יכול ללמוד מהנסיון שלך במחלה\החלמה אוכל ללמוד מהצדיק ומכיר נפש החוטא על החטא\והמצווה\והתשובה.
אכן לדעתי חשוב היה לדון בעניין בפורום המתאים ולא במסגרת הפוסט הנוכחי, כי הוא לא בא לדון בעניין הנ"ל.
לדון בו לא רק לאור הנאמר בספרי הגויים החולים אלא גם לאור האמור בספרי בני הא-ל הצדיקים.
לי חשוב לדעת את התפיסה הנכונה לחטא ממקורותי היהודים, ואת התפיסה לחולי ממקורות המחלה וההחלמה של החולים המחלימים.
[b][/b]אגב, אציין רק כנקודת אור שיכולה להאיר, וזה את דברי האוה"ח שצוין כאן בפורום השכן, שבו הוא כותב על הימנעות מוחלטת מראיה ומחשבה כפתרון לאיש ישראלי מלחטוא. לחולים, פתרון כזה הוא לא פתרון, אלא רק תנאי בסיסי בהחלמה, וכפי שמבואר בפרקים על האלכוהוליזם ובחוות הדעת בספר הגדול. [b]כי לחולה ההימנעות לבד כמובן לא תועיל לו לאורך זמן
]
לסיום, אחייך רק בנימה אישית. כי נכון הוא שהנושא שלא דיברתי עליו, בקביעה מיהו חולה ומיהו חוטא, נידונה כאן לאורך ולרוחב. אבל אני רואה שאם ארצה למשוך תשומת לב מהחברים כאן.. כל שעלי לעשות זה לשוב לדון בזה. אני רואה שזה נושא שמושך אש..
אז תודה לחברים על הצ'ומי