כדי שלא תמחק סיבת התגובה שלי ציטטתי אותה -
לך החבר החדש.
חשבת להצטרף לכאן התלבטת אם כדאי הרגשת שאתה רוצה להיות חלק מקבוצה וירטואלית של אנשים שמשוחחים כאן ומקבלים כוח אחד מהשני רצית לאמר את שעל ליבך.
ואז הגיע הרגע שהעזת עם עצמך והחלטת לפתוח כרטיס ולהתחיל לכתוב.
אז זהו שכדאי לך לדעת א. רצוי מאד מאד אם לא תרצה להיות מותקף מאחרים ליישר קו עם הקו השולט כאן בפורום כן ממש כמו בכיתה יש מלך הכיתה וכאלה גם כאן כמו בכל חברה יש כאלו שמה לעשות עיני כולם נשואות אליהם וכדאי מאד ליישר קו איתם בטח ובטח להיזהר לא להישמע ביקורתי עליהם כי אחרת אתה בכלל תעוף על טיל ותצונזר ואתה בטח לא רוצה בזה. ב. לא רק לישר קו אלא גם כדאי לך לחשוב כמו כולם כי אחרת אתה פשוט לא תדבר עם כולם באותה שפה יתרה אין כאן מקום לכמה דעות וגישות וכדאי לך לדעת את זה. לא בעצם יש כאן כאילו הרבה מקום אבל לא באמת אז כדאי לך לדעת את האמת ולא את הכאילו.
ג.אם חשבת שאתה תוכל לכתוב מה שעומד לך בראש או בלב, טעית. כי אם לא תספר לכולם מי אתה ומה אתה תוך זמן קצר יתיחסו אליך בהתאם אתה תידרש לספר ואם לא אתה תרגיש עוף מוזר.
זהו שרצית להיות חלק מקבוצה וירטואלית אבל היא לא קבוצה כזו היא קבוצה חיה שגם כותבת פה כך שאם אתה לא רוצה להפוך להיות חלק מהקבוצה החיה לא באמת תרגיש נוח רק מלכתוב כאן.
איך אני יודע את זה? מהניסיון שלי ושל אחרים כנראה
אהה והכי חשוב שכדאי לך תמיד אם תרצה שיתיחסו ברצינות למה שכתבת לא לכתוב אני חושב או מניסיוני וכדומה אלא תשתמש במילים המרשימות "לימדו אותי" זה משהו שהולך פה.
ולסיום כדאי שתחתום במילה "בהחלמה" זה האין פה.
אז בהחלמה
תשובתי המפורטת בפניה ישירה לחושב ולכל מי שביסודו עוד טוען כנגד התנהלות המנהלים בפורום.
למעלה מעשרה חודשים אני כאן ולא נזדקקתי לכתוב משהו דומה מהדברים הבאים שאכתוב, גם לא חשבתי שאצטרך, כנראה שהגיע הזמן, במהלך תהליך ההחלמה האישי שלי מעת לעת נזקקתי לכל מיני פעולות שלא חשבתי שאוכל לעשותן באופן מחלים. הנני תפילה ליושב במרומים שיהיו הדברים לתועלת.
אני איש חולה. מאוד. באמת, לא בציניות. אך זכיתי להיות בתוך תהליך, בו פגמי האופי מתבררים. ובחסד הכח העליון עלי אני מגלה שאיני חייב לפעול מהם, יש לא מעט דברים שעלי להתרחק מהם כמו מאש, לדוגמא – ויכוחים. זו פשוט מחלה מדבקת, כשאני מתווכח אוטומטית אני יוצא מאזור הנוחות שלי, המקום המכיל והמקבל אל שדה מוקשים, של שינוי האחר. לא טוב לי שם. כי התעסקות בשינוי הזולת מבטלת את ההתמקדות בעצמי.
מיום שעליתי הנה ביקש ממני בעל האתר לפעול למענו, וכך עשיתי. נהניתי להתמקד בכתיבה ובתיאור הדרך שלי. ולמרות שאני מתאר את התהליך שלי לפרטיו, איני עוסק בשיכנוע. גמרתי לנסות ולשנות אחרים. תחושת שליחות מניעה אותי, זכיתי לראות חיים משתנים לטובה גם במהלך השהות שלי כאן בפורום. ולכן כתבתי ואכתוב גם בעתיד מה ניסיתי ועבד לי. אני שמח מאוד שיש עוד אנשים שמשתמשים 'במטבעות הלשון' שטבעו בי, לא ביקשתי או ראיתי מישהו אחר 'דורש' שיחשבו או יפעלו כמוהו.
נשארתי כאן כדי לתת שרות. אהבתי את השוני משרות בקבוצה חיה, יש משהו מיוחד במגע בלבבות דרך מקלדת. נועצתי על כל מה שלא הכרתי או ידעתי והיה לי כיף. גדול. מאוד.
לאחרונה לא, כמו נוספים ששלחו לי הודעות בפרטי או שוחחו עימי וקראו לשינוי בגישה כלפי מי שמעכיר את האוירה. חשתי שהצביון משתנה, אוירת היתול וזלזול הזדחלה גם לכאן, ויכוחים תיאורטיים מושחזים הפכו ליותר שכיחים ועדיין שתקתי, כי שוב, לא מתפקידי לשנות או לחנך אף אחד. כשראיתי את 'ענן הויכוחים' מגיע אלי, זזתי. העדפתי לשמור מרחק, עד שהבנתי שאיני עושה את מה שבשלו אני כאן.
לשרת, את מי שכואב לו. את מי שכבר לא נכנס הנה באותה נינוחות נעימה כבעבר.
חלק חשוב לא פחות בהחלמה הוא לא להפנות את הלחי השניה, להפסיק להיות שטיח. שנים בלעתי, לא הגבתי בכל מיני סיטואציות למה שקורה בגלל פחד או אשמה. והלכתי להשתמש. הספונסר שלי לימד אותי (כן. לימד אותי) להעמיד גבולות לאנשים, לא לשנותם. לומר למגזים התורן שלא מקובלת עלי צורת פנייתו אלי. הראה לי שניתן לעמוד על שלי, באופן מחלים. שאני בעל ערך. שאני בן של אלוקים. ואין לשום אדם בעולם הזכות לזלזל בי או להטיל דופי במעשי. כי אחרת אלך לקבל את הערך במקומות שתמיד קיבלתים..
לא באתי לכאן כדי למצוא חן או להתרפס בפני מישהו, אלא רק לחלוק את נסיוני (כן. נסיוני) אם יש לאי מי טענות כלפי או כלפי אחרים הוא מוזמן להשמיען, באופן ראוי כבן אדם בוגר, לא ברמיזות עקיצות או זילזול. לא אספוג זאת. אין אדם בעולם שיעשה צחוק ממני או ממה שכתבתי. אינך חייב להסכים עם דברי. אתה יכול לחלוק עלי בריש גלי, אבל אל תפרש את הסובלנות שלי באופן לא נכון. כחולשה. אני מבליג כי אני רוצה לגדול. כרגע המקום הנכון לי לגדול הוא לומר -
עד כאן.
אמת, הפורום הזה הוא מקום המאפשר לכלל הציבור להתבטא, אבל הוא מקום פרטי. רכוש של מי שמינה אותי לעזור בניהול שלו. שביקש ממני לשמור על רמת שיחה סבירה, וכמו שעל ערכי אשמור אעשה זאת בעבור כל אחד שנמצא כאן, כן, גם עבור מי שדעתו שונה משלי, אודה ולא אבוש שאני מצדד במה שהציל את חיי, במה אשתף, במה שלא עבד?
לא פעם קראתי משפטים הזויים כנגדי וכנגד מה שאני מייצג, והבלגתי. כי לא באתי לכאן כדי להתכתש, מדי פעם מגיע חבר חדש או מתחדש, ומקנאה ותסכול פורק את זעמו על המנהלים, בפרטי או בציבורי, לא נעים, אבל אין לי בעיה עם זה. אני יכול להבין את המניעים. לא נפגעתי כאן אישית (למעט מקרה אחד) אף פעם. גם לא עכשיו, ובאמת אין לי מאומה עם מי מהניקים החדשים, אנו יכולים להיות חברים טובים מחוץ לפורום, זה לא משנה את העובדה שכאן בפורום צריך להתנהל אחרת.
לא יתכן שאנשים יתרמו מזמנם ויפגעו פעם אחר פעם ממחפשי תשומת לב כאובים ככל שיהיו. זכיתי להיות משרת שזכה לאמון. ואני הולך להשתמש בו. זו ההחלמה שלי. לא אמתין 'ללמען הסדר הטוב', אצנזר אנעל ואפילו אמחק. כי זה התפקיד שלי. ומי שזה לא מתאים לו מוזמן למצוא לעצמו מקום אחר בו יוכל לנהוג כמחשבתו.
הדמוקרטיה צריכה הגנה והיא יודעת להגן על עצמה, גם כאן בפורום, יתכן 'שנפסיד' חבר כזה או אחר, אבל מי שלא יתיישר עם
האוירה,
לא עם התוכן, האוירה. יצונזר בכל פעם. האחדות (לא אחידות) קודמת לרווחה האישית. ההחלמה האישית תלויה באחדות.
בהחלמה. כן, בהחלמה.