אסירותודה וסוד הכניעה
תודה רבה על התפקיד שנטלתם על עצמכם. זה תפקיד כפוי טובה, שתמיד יהיו טענות כלפי מי שנושא אותו. אני למשל, בגלל הצורך שלי לרצות אחרים, לא הסכמתי מעולם לקחת תפקיד כזה או מעין זה.
נתי,
אני לא מסכים שיש טעם לנסח כללי כתיבה בפורום. מניסיוני, כללים כאלה רק הופכים לחצים שהחברים יורים זה בזה. קשה מאוד לנסח בכללים את מה שהמנהלים והחברים מבקשים כאן, אבל אני חושב שמי שפותח את הלב קל לו מאוד להבין. זו לא הכנסת פה, ולא הייד פארק, ולא פאב, ולא מקווה. זה בית חם לפליטי פורנו ושאר מיני תאווה. זה מקום למזוג כוס תה עם נענע ולדבר ברוגע ובקולות מונמכים על הקושי שלנו, ולעבוד ביחד. תחשוב על בית יהודי בהודו, או על מרכז לנוער נושר, או על ברנוער. אז נכון, לפעמים נכנס לפה מישהו ורוחו סוערת לגמרי בגלל כל מה שהוא עבר בחוץ, וזה בסדר, אנחנו מקבלים את זה ותפקידנו לנסות לחבק ולהכניס אותו לאווירה. לפעמים אנחנו מצליחים, ולפעמים פחות, וזה הזמן להודות בפניו בהכנעה שאין לנו אפשרות להכיל אותו, ושמוטב לו ולנו שימצא מקום אחר.
חושב,
יש אחד, הנדריקס הארוויל, שכתב סדרת ספרים על זוגיות. זכיתי לקרוא חצי ספר ממנו לפני כך וכך שנים, והתובנה העיקרית שנשארתי אתה היא שכל עוד אדם לא מטפל בעצמו, אז דפוסי הזוגיות שלו לא ייעלמו. הוא יכול להיפרד מבת זוג כי הוא חושב שהיא לא בסדר, רק כדי לגלות שגם הבאה לא בסדר וגם זו שאחריה. אם הוא ינתח את הגרף של תהליך הקשר והפרידה הוא יגלה שהתהליך מאוד דומה. למשל: שוב נפרדתי ממישהי כי היא חסרת אחריות, או שוב היינו באופוריה חודשיים ואז זה קרס באופן דומה לקשר הקודם ולקשר הבא. מה המסקנה? את בני האדם שמסביבנו קשה לשנות, אבל את הדפוסים אפשר ואפשר (לא בכוחנו, כמובן, אבל זו כבר תוספת שלי). לכן אני מציע לך לנסות לבדוק בינך לבין עצמך: זה רק אנחנו מעוררים בך טענות כאלה, או שוויכוחים מהסוג הזה קרו לך כבר במקומות אחרים, ונגמרו באופן דומה? ואם כן, האם אתה מוכן להיפתח לאפשרות שיש משהו קטן שאתה יכול לעשות בעניין?
טוב, האמת שאני מרגיש שכתבתי מאוד פטרוני כלפיך, ושרוב הסיכויים שזה יעורר בך רק סלידה ודחייה. דא עקא שאני לא יכול לדבר אתך פנים בפנים, לחייך או להחזיק לך את היד כדי שתאמין לי שהדברים באים מלב אוהב ואכפתי, ואולי יש בכל זאת סיכוי שתקבל מזה משהו. אז אשאיר את הטקסט כמו שהוא, ויהי רצון וכו'.
לחיי הכנות
לחיי ההחלמה
לחייךָ
לחייךְ