בס"ד
לאחר ימים רבים שלא נכנסתי לפורום, אני רוצה לשתף אתכם בתחושה.
ברוך ה' ורק בחסדו אני נקי תקופה ארוכה מאוד ממה שיכולתי לאחל לעצמי,
רבות אני מתלבט בהגדרת ה"חולה" , אני לא כל כך משוכנע שאני חולה, ובכלל לא משוכנע שבזה שיש לי פגמי אופי הופך אותי לחולה.
נכון יש לי פגמי אופי, אבל למי אין פגמי אופי?
ואם תאמר כי פגמי האופי גורמים לי להימשך לתאווה, על זה יש לי תשובה.
את פלוני פגמי האופי מושכים אותו לתאווה, ואת אלמוני פגמי האופי מושכים לאובססיית קניות מטורפת, ואת האחר פגמי האופי מושכים אותו להאזנה למוזיקה.
ואת האחר פגמי האופי מושכים אותו לבולמוס מטורף של אכילה, ואת הנוסף פגמי האופי יכולים למשוך אותו לאלכוהול.
הצד השווה שבכול בני האדם (כמעט) שכל אחד אובססיבי למשהו אחר ולא יכול לוותר עליו.
כל אחד נמשך אחר הפגמי אופי שלו, אז יוצא מכאן שכולם חולים!!?? כי הרי אין אחד שאין לו איזו אובססיה נסתרת או גלויה.
ואם תאמרו כי התאווה היא הגרועה בכל ההתמכרויות, תרשו לי לחלוק עליכם כי גם תאוות קניות או אוכל היא יכולה להיות רעה חולה, באותה רמה בדיוק אם לא יותר. גם פיזית ואפילו היא יכולה להיות מסוכנת.
יוצא שאנחנו נמצאים בצרה שרבים וטובים נמצאים שם, וכולם חולים?? אז למה אנחנו כל כך היסטריים מן המחלה הזאת?
את האמת אין לי תשובה לשאלה הזאת, אבל יש לי דבר אחד שאני כן יודע.
אולי האובססיות האחרות הן גם מחלות, ואולי לא, אני לא מצליח בדרך רגילה להשתחרר מן התאווה, אז אני חולה!
ועכשיו אחרי שדבר אחד ברור לי, והוא כי אני חולה!!! והיות ואני חולה, אני חייב לטפל בעצמי!!! וזאת על ידי טיפול של החלמה!!!
ואם אעשה את כל הפעולות הנצרכות אהיה נקי, ואוכל אולי להחלים, אך אם אעסיק עצמי כל היום בשאלה האם אני חולה או לא, והאם כול בני האדם חולים או כולם בריאים,
לא אוכל להחלים!!!
ולכן אני מעדיף להשאר עם הקושיות, וביחד עם זאת לעסוק בהחלמה!
שתהיה לכולנו רפואה שלמה!
ומי יתן ונצא מחשכה לאורה!
israelnew לשעבר