החלטתי לשתף את הדברים פה, ולא בפוסט של 90 יום, כי אני גם ככה לא כותב שם תגובות גדולות יותר משניים שלושה שורות.
מיום ראשון השבוע, היום הראשון של בין הזמנים, אני יושב על המחשב עושה כל מיני דברים [בס"ד שבס"ד רובם לא קשורים לתאווה], ונהנה כמה שרק אפשר. התמכרות נוספת שעלי להתמודד איתה. ברוך ה' שהתפילות מעוררות אותי ומוליכות אותי ללמוד איזה שעה שעתיים, ולהתפלל.
גם ביום שני אני עושה אותו דבר, שומע את אחיי מדברים עם הבוסים שלהם או מה שזה לא יהיה בנוגע לארבעת המינים וקישוטים לסוכה וענף עץ אבות, כמה ואיפה ומה למכור. הם ישבו שם עם החבר'ה שלהם, יהנו, ימכרו, אולי קצת קשה וירוויחו כסף. הם יהיו שמחים אחרי החג הזה.
ואני? עצלן, דוב גריזלי מכורבל שממשיך לשבת על המחשב ולכלות את הזמן שלו לשווא.
ביום השלישי כבר נמאס לי מהמחשב, כמו שקורה כל בין הזמנים, אבל אין לי עבודה, ואני אדם שיש לו ים פיתויים מהצדדים, ככה שבשעות שיעמום בהחלט לא בא בחשבון לשבת ללמוד. הא, צדיק שכמותי. מחליט לשחק משחקי מחשב, אולי זה יושיע אותי. משחק, מגלה שמשחקי מחשב זה היינו הך עם התאווה. קורה מה שקורה. ואני חוזר לחיי שגרה רגילים, היינו מחשב. ואז אני שוב נכנס למשחקי מחשב [כן, נראה שגם פה יש תאווה], ושוב חוזר הניגון.
הולך לעזור קצת לאחים שלי, בלי כסף. אולי גם אני אהנה קצת מהרחוב [ואל תדאגו לי, אני מכיר אותו אפילו יותר מידי, עד לפני שנתיים הוא היה הבית האישי שלי, כלומר עניני המכירות. היום? גורנישעט]. הולך, עוזר לו. מתייבש אחרי כמה דקות, ומבין שאולי זה לא התחום שלי.
חוזר לבית, שומע את אחים שלי, ההורים שלי, הסבתא האורחים מצחקקים להם בהנאה. מדברים, מפטפטים, מכינים ואופים.
אז אולי אפייה זה התחום שלי? לא, זה לא. מזמן עברתי את גיל 6 שאני רודף אחרי הקצף של המיקסר של אמא, ומעסיק את עצמי שעות ע"ג שעות באיזה צורה להכניס את הבצק לתנור.
אבל בכל זאת אני הולך, שואל את סבתא, את נהנית להכין לבשל ולאפות? חיוך ענק נמרח על פניה, מקווה שהיא לא תתחיל את סיפור חייה. מזל שלא. רק אומרת לי שהיא מאד אוהבת את זה, היא נהנית מאד. זה אפילו החיים שלה.
אני הולך חזרה לחדר, רוצה אבל לא יכול לבכות.
אז למה ההורים שלי, שהכניסו לבית את האינטרנט כ"כ שמחים? למה אחים שלי כ"כ שמחים. למה הם נהנים מחיים כמו שצריך, ואני יושב וכל יום שעובר גורם לי לטבוע עוד ועוד ביגון של עצמי?
אז במה אני שונה מהם? למה דווקא אני יכול להיות טכנאי אינטרנט מומחה, בעוד הם בקושי יודעים איך לוחצים על המקשים של המקלדת?
למה?
*
אני יושב וחושב לעצמי, למה?
אבל אני יודע למה. ככה.
ההתמודדות הזאת נכפתה עלי בע"כ כי אני אדם לא פראייר. ואם היא נכפתה עלי אני אפעל כדי לחסל אותה.
נכון, האצבעות שלי עכשיו מתקתקות את המילים האלה רבע מהלב ועוד שלוש רבעים מאיפה שהוא. זה לא אמיתי. עדיין כואב לי למה דווקא אני נבחרתי לשמש כקרבן של התאווה. למה כל הזרמים מועברים דרכי.
נקודה למחשבה...
לילה טוב ונקי לכולנו!