שלום
אני זקוק ל GPS
זהו מהותו של הצעד השלישי בשבילי
הספר הגדול מתאר את השחקן האגוצנטרי שמנסה לנהל את ההצגה כולה ונכשל פעם אחר פעם,
הוא מתאמץ יותר ויותר מפעיל מוניפולציות וכוח , וזה פשוט לא הולך,
אני כזה שחקן, מנהל מתכנן מוביל וזה לא הולך , פעם אחר פעם אני נכנס בפתח הנמוך וחוטף מכה בראש,
ולא לומד שעלי להרכין ראשי אם ברצוני להפסיק לחטוף,
בשבועיים האחרונים אני חי בחוש ובמודעות גבוהה שחיי הפכו בלתי ניתנים לניהול כאשר אני מנסה לנהל אותם,
קשה לי לקבל את זה שאלוקים לא עובד אצלי ולא מוכן לנהל את העולם על פי תוכניותי הנעלות,
שוב ושוב הכל משתבש בבית בעבודה וגם בתוכנית,
אני מתקשה לקבל את המציאות ואת רצונו,
אני אומר מאה פעמים ביום "רצונך ייעשה ולא רצוני" אבל מתכוון בתנאי שזה יתאים לרצוני,
וכשזה לא הולך אני מתאכזב במקרה הטוב, מתעצבן במקרה הפחות טוב , ומאבד את העשתונות המקרה הגרוע,
אני לא מבין מה הוא רוצה ממני , אני לא מספיק מתאמץ בשביל ההחלמה ? למה? למה? למה?....
אני מוצא את עצמי מתבוסס ברחמים עצמיים ובהתמסכנות לא פרופורציונלית,
אני הופך לשקוע ומרוכז בעצמי שכל הטוב שקבלתי פשוט נעלם,
אבל משהו בכל זאת קורה , במחלה לא הייתי אפילו שם לב שאני איבדתי פרופורציות,
והיום אני מודע לרגשות שלי ומסוגל לדבר עליהם עם הספונסר וחברים ובעזרת כח גדול ממני לחזור לשפיות,
בשיחה עם הספונסר למדתי בעזרת ה' כמה תובנות,
א. המחלה שלנו פיזית רגשית ורוחנית, לאחר יישום של הפתרון במישור הפיזי במשך תקופה, המודעות לפן הרגשי גוברת,
הקושי גובר , אך ההחלמה מתחילה.
ב. התבוססות בטינות ורחמים עצמיים וריכוז עצמי מפותח כמוה כאוננות רגשית, מחלה לכל דבר וענין.
ג. מה שצריך לקרות יקרה בכל מקרה, השאלה היחידה היא באיזה מצב רגשי אני אהיה שם.
ד. זהו בדיוק המקום שבו אני צריך לקבל את עצמי הלא מושלם, ואת המציאות כפי שאלוקים מתכנן אותה.
ה. "רצונך ייעשה" זה לא רק סיסמא זו דרך חיים שעלי להפנים.
ו. הדרך היחידה ל"שלווה" עוברת דרך ה"קבלה".
הספונסר שלי אומר שאנו זקוקים ל GPS אני אולי יושב ליד ההגה ואולי אני מזין את המסלול שאני רוצה וחושב לנכון,
אבל עלי לקבל את העובדה שמפעם לפעם אני אשמע קול מכני אומר "מחשב מסלול מחדש",
כי בשורה התחתונה אני לא מנהל את ההצגה אני עובד אצלו ולו מלוא הכח והתבונה ורצונו ייעשה בחיי,
מי יתן ואלמד פשוט לא להפריע,
זהו בשבילי הצעד השלישי כפי שאני מבין אותו היום.
בברכה
מוטי