חברים יקרים,
גם אני סיימתי בשבוע שעבר תשעים יום ועברתי חוויה דומה במהות (אבל ברוך ה' בלי הנפילה). כתבתי על זה בדיוק אתמול פוסט כאן:
www.guardyoureyes.org/forumheb/index.php?topic=473.0
כל תובנה בנושא הזה היא חשובה ומעמיקה ועוזרת, לכן ארשה לעצמי לחזור שוב על דברים שכתבתי בנושא, מתוך תקווה לסייע למישהו שיקלע למצב דומה.
התשעים יום הם המון אבל הם גם כלום. הם רק תשעים יום רגילים בחיים שלי, ואם אני מכור באמת - לא יעזור לי לשמור על עצמי תשעים יום. הדבר היחיד שיכול לעזור לי זה שאמצא דרך לפתור את הבעיות האמיתיות שלי בלי הסם המועדף עליי (תאווה). כן, אני יכול גם שנה להיאבק בעצמי ולא להשתמש בסם הנפלא הזה, אבל בסופו של דבר תמיד אפול שוב כי זה הדבר הכי טוב שיש לי. כשקשה לי, אין יותר טוב מאשר פנטזיה לוהטת באתר מגעיל. שקט, כיף, חם וטוב, ובעיקר: אני שולט.
והפתרון הזה יהיה תמיד זמין עבורי לכל בעיה שיש לי בחיים. בריחה מתוקה וכיפית מאין כמותה.
לכן אני צריך למצוא פתרון יותר טוב לבעיות שלי. לא רק לברוח מהתאווה כי אין לי לאן לברוח. התאווה היא חלק ממני אז מה יעזור שאני בורח?
והפתרון היחיד שאני מצאתי בנתיים הוא להתחבר להקב"ה, למסור לו את החיים שלי ולהתחיל לחיות בשלווה. יתכן שיש פתרונות אחרים אבל אצלי זה הדבר היחיד שעבד. להיות כל יום בקבוצה, לעבוד כל יום על הצעדים, לשתף ולהשתתף עם החברים עם הדרכים בהם אני והם מיישמים בפועל את הצעדים.