אאח,, כזה פוסט זה משהוא שאני חייב להגיב-לכתוב. אנסה לתמצת ולא להכנס למקומות מיותרים.
כאחד החברים בחדרים קרוב ל2.5 שנים, נוכחתי לראות את העוצמות השליליות של הנושא הנקרא ''היימישקייט''(- חברות,ביתיות), מילה המשמשת לרוב כתואר חיובי של חברים טובים וכו' ויכולה להיהפך בקלות לרעל כפשוטו,,,.
בדיוק כמו בפוסט המקורי, ככה גם אני התחלתי בקבוצה בה כולם יודעים הכל על כולם,
במקום בו חבר מסוים (-''ותיק''), מבטיח להביא חבר ותיק גוי מתוכנית AA, ובמקומו מופיע אברך מאנ''ש שהחליט שמתחשק לו חברותא מאנ''ש ולא להסתפק בחבריו לתוכנית מAA וכך הפך עצמו מאלכוהוליסט לסקסוהוליסט,,.
במקום בו הקהילה באמת די קטנה, וכשחבר מחליט לעשות ערב של החלמה בבית של חמיו ואחרי שעה נכנס גיסו שמכיר במקרה חצי מהחברים ממשתתפי האירוע, ויודע שגיסו סובל מ,, ועושה 1+1 לתוצאה המתבקשת,, בואו לא נדבר על זה שלמחרת חבר אחר שהיה שם המתעסק בנושאי חינוך ושלום בית מספר לי שמע ממקור מסויים בתוך מנגנון עסקני הקהילה שהיה איזשהוא אירוע מוזר אמש בביתו של פלוני והיו שם פלוני ואלמוני,,
באופן אישי אינני חושש מחשיפה, אבל באותו שלב זה כן הפריע לי והתחלתי ללכת יותר לחברותא אחרת באיזור שלנו כזו שהחברים בה ברובם גויים או לא מהקהילה שלנו,
שם הבנתי לראשונה את המונח 'אנונימיות', את המונח 'כבוד לזולת' בו חבר לאחר הקבוצה לא מגיב לדברי רעהו על מה ששיתף בתוכה, את המושג שאנו משאירים מחוץ לחדרים כל השתייכות מגזרית-מגדרית-חברתית-ערכית ואנו משתייכים רק על בסיס 'ילדים מיוחדים-מכורים של אלוקים אוהב'.
למדתי את ההבדל בין חברותא-חברים-אהבה-תמיכה לבין 'היימישקייט-קהילתיות.
בואו לא ניתן לכל פגם אופי השורר במחנינו (הנהדר מאוד מאוד בהמון דברים אחרים!!) לבא איתנו לתוך החדרים המיוחדים להם זכינו. בכנות זכינו!!
בואו וניצמד למסורות המדריכות בכל ספק או שאלה ונלמד מנסיונם של אלו שכבר התנסו בכך, ויש תשובות להכל, כל הבעיות כבר היו קבוצות-חברותות שהתנסו בהם ויכולות לעזור לנו.
אני אוהב לקרא לזה 'הטשולנט הקהילתי', הבה ונתרחק ממנו !!