שלום

אני די חדש פה.. ויש לי שאלה שדי מטרידה אותי..
במהלך השנים, הצלחתי כמה פעמים להפסיק לתקופה משמעותית של שבועיים ויותר, הגעתי פעם אחת אפילו לכמעט 5 חודשים. חלק גדול מהפעמים זה היה תקופה נפלאה של חיבור עצמי והתעלות, פעמים אחרות זה היה "שרירים". אבל המשותף לכולם היה שהנפילה אחרי העליה היתה קשה פי מיליון מאשר הנפילות של התקופות של כמה פעמים בשבוע.. גם בכמות הפעמים בימים הראשונים, גם באיכות (די לחכימא), גם בקריסה נפשית ודיכאון. ואז תמיד חשבתי- אז למה אני צריך את זה??? עדיף היה להישאר בבוץ ולא לנסות לצאת ממנו ולהיכנס לתוך פח זבל.
כשניסיתי לחשוב על זה כל פעם הגעתי למסקנה שההפסקות שלי באו לא מרצון להחלים או להתקרב לה' אלא מתוך אגו- שהנה הצלחתי להתגבר ועכשיו ודאי אני נחשב בין הגדולים אשר בארץ וקניתי לי שם ותהילה, ואז כשקרסתי אז מה זה משנה ליפול פעם אחת או 40 פעם- הרי צדיק אתה כבר לא.. כמובן שמחשבות כאלה הביאו לדיכאון יותר גדול ולעוד נפילות..
מנסה להחדיר לעצמי לראש כל פעם שזה לא נכון ואני לא מסתכל בכיוון בכלל, וגם אם נפלתי 30 פעם ובפעם ה31 עצרתי את עצמי אז זה דבר עצום ולמי בכלל אכפת מספירת הצדיקות שלי- העיקר המעט טוב שאני כן מצליח וכו'- אבל זה לא עובד..
התכנית נותנת לי הרבה תקווה עכשיו, אני פוחד שיותר מדי- הנפילה יכולה להיות תהומית..
מה אתם אומרים?