שלום חבר יקר!
שירים ודברים אחרים שכתבתי לפני התוכנית, לא עזרו לי להישאר נקי לאורך זמן. תמיד גם היה את השיר החדש ששמעתי (יש לי גם אובססיה למוסיקה), שיר מלא עומק, שהייתי בטוח שירים אותי. גם זה לא קרה.
מאז שאני בתוכנית, היצירה שכבתה קצת אחרי שנים של שימוש ודכדוך, חזרה קצת לחיים. היצירות שלי שהיו קשורות לעבודה בתכנית הצליחו לחבר אותי. קצת אחרי הצטרפותי לתכנית הלחנתי את "תפילת השלווה", וזה עזר לי מאוד להתחבר אליה, לדעת אותה בעל פה (טוב, זה לא כזה מסובך), ולכך שהיא מתנגנת לי ברקע פעמים רבות. כמו כן, המצאתי ראפ שבו אני מודה בחוסר אונים ופונה לאלוקים (קטע ממנו מופיע בסוף החתימה שלי), והייתי "טוחן" אותו בהתקפי תאווה וזה גם היה עוזר לי. אפילו מאוד מאוד.
אבל כאן חשוב לי להדגיש משהו. במידה מסוימת, גם אחרי שהגעתי לתוכנית הייתי בטוח שהיצירה תרומם אותי משפלות התאווה, והייתי עסוק ברעיון ליצור הרכב מוסיקלי של מכורים שייצרו יחד מתוך חיבור לתוכנית (תפילת השלווה לפני הופעה וכדו').
ולא היא. היום אני מבין יותר, שליצירה יש אמנם מקום, ואולי אפילו מקום חשוב, בתור תבלין, בתור משהו שמפיח רוח חיים ושמחה בהחלמה, אבל ההחלמה שלי לא יכולה לעמוד על כרעי תרנגולת שכאלה, מוסיקלית ככל שתהא (התרנגולת...

). אני צריך לעבוד את התוכנית. היצירה היא דבר נלווה.
ויחד עם זאת, מטבע הדברים, כאשר אני יותר משוחרר, אני מרגיש יותר טוב, ומעיינות היצירה יותר נפתחים אצלי. גם הכתיבה הרבה שאני עושה במסגרת עבודת התכנית ובפורום מלווה בהרבה יצירה, אבל קודם כל מדובר בתרופה.
כללו של דבר, עלי להתרכז בכך שאני חולה, ולא בכך שאני אמן. תוכנית ההחלמה היא רפואה בשבילי, יצירה לכשעצמה - לא.