קודם כל, אני כותב מנסיון מועט יחסית ואני די חדש פה. זו החוויה שלי, לא בתור בעל-דעה עם ניסיון רב בתוכנית.
עברתי על חלק מההודעות שלך.
מוצא את עצמי שם. אומנם כמה שלבים אחורה, אבל אם לא אעשה מה שצריך בעזרתו למעלה, אף אחד לא מבטיח לי שלא אמצא את עצמי גם שם.
כתבת בהודעה אחרת "גם לי נמאס מיסורי המצפון הדתיים שמקוננים בי. אם אני חולה וזה לא בידי, אז למה לעזאזל להרגיש לא טוב אחרי שאני מאונן? הרי לא אני אשם..."
גם לי... אני פשוט התעלמתי. לא יודע אם נמאס, אבל היה קשה לי להתמודד. לא רק איתם, גם עם הדיכאון הזה, הריקנות הבלתי מתפשרת אחרי הנפילה. אז עשיתי לי הפרדה כזאת בחיים. בבוקר לומד, ה'מתמיד', המאוהב בלימוד. ובערב, חוזר הביתה, פותח את המחשב/טלפון/טאבלט ויאללה בלאגן. אחרי הנפילה, אם היא לא שורפת אותי כל כך שאני לא יכול להתגבר, אני מנסה להתעלם. מכניס את הכאב עמוק בפנים. אולי אם לא אתרכז בו זה לא כל כך יכאב? בכנות, לפעמים אני לא כל כך מרגיש כאב. היום, אני משתדל לא להכנס ל'חטאים' שלי. יש מצב שעשיתי חטאים בדרך, אבל אותו אחד שאני חייב לו עליהם דין וחשבון, גם יצר אותי באופן מוזר כזה שלהתעסק איתם בצורה לא נכונה גורם לי לחזור אליהם. למה? לא יודע. תשאל אותו... ככה זה אצלי לפחות.
אחרי הנפילה כל כך כואב, שבשביל לכפר חייבים עוד פעמיים...
כתבת (שם, שם): "בשבילי ההתמכרות הזאת היא לא סתם חטא. כרגע היא תוקעת לי את החיים, מונעת ממני להגיע ולהשיג את השאיפות שלי בחיים. היא מקל בגלגל החיים שלי.. "
גם אני הרגשתי, עדיין, כך. סך הכל אני בסדר. למרות ה'פאקעלע' שלי אני מצליח בחיים. מתקדם. עושה משהו. אז איזה באסה זה כשיש כזה תיק על הגב...מקל בגלגלים זה אולי אפילו תיאור טוב יותר...
אבל האמת? לא כזה בטוח שאני בסדר. אני לא אומר שאני לא אשמח לוותר על הבעיה ולזרוק אותה לאלף עזאזל. אבל.. היא פה.
(בסוגריים אוסיף: נכון שיש לי המון מצבים טובים (אסירות תודה) אבל מצד שני אני מגלה שיש עוד דברים שמפריעים לי בחיים, חוץ מהצורך שלי לתאווה. כמו למשל הצורך באישור, או ה'אכילה העצמית' שלי. אז וואלה, יש מצב שיש לי עוד בעיות חוץ מה'מקל בגלגל' הזה...)
אגב, אני לא בטוח שזו דרך נכונה לפעול בה, אבל אם אתה כל כך מפחד מהצגת עצמך, אתה יכול קצת לאחר "במקרה" לפגישה...

ובכל אופן, אף אחד לא הכריח אותי (עדיין

) לדבר.
הייתי היום בקבוצה, כשהיה סבב שיתוף, לא שיתפתי. בקושי דיברתי בכלל. הקשבתי.
בהצלחה.
איתך.