בואו ונעשה קצת סדר עם עצמנו,
הדבר שהכי אהבנו לעשות הייתה התאווה (שמישהו יתקן אותי אם אני טועה) חשבנו עליה ביום ובלילה, חיפשנו כל דרך ואמצעי כדי להגיע אליה. היא הייתה החבר הטוב ביותר שלנו, יותר טוב מהאנשים הקרובים ביותר אלינו, אפילו יותר קרוב מנשותינו.(מה לעשות) היינו מוכנים להקריב בשבילה את עתידנו את פרנסתנו ואת שמחת חיינו ומה לא? כל פעם שהרגשנו אותה בסביבתנו דפיקות הלב שלנו הואצו, כל פעם שהיינו נגישים לחומר הקשור אליה התרגשנו. כאשר היא לא הייתה בהשיג ידינו, הינו בדיכאון וציפינו לה בכיליון עיניים. חצינו בשבילה ימים ונהרות, כמעט פירקנו בשבילה את התא המשפחתי שלנו. מסרנו לה את הכול והתמסרנו לה בכל.
או אולי,
הדבר שאמלל ביותר את חיינו הייתה התאווה. (שמישהו יתקן אותי אם אני טועה) התייסרנו בגללה ביום ובלילה. חיפשנו כל דרך ואמצעי כדי להתנתק ממנה. היא הייתה הדבר המעיק ביותר עלינו. מעיק יותר מכל מה שהעיק עלינו. היא איימה על עתידנו על פרנסתנו על שמחת חיינו ומה לא? כל פעם שהרגשנו אותה בסביבתנו ידענו שמשהו רע הולך לקרות. כל פעם התייסרנו לראות את עצמנו מובלים חסרי אונים בעל כרחינו אחר חומרים הקשורים אליה. כאשר היא לא הייתה בהשיג ידינו הרגשנו בתוכנו שכך עדיף. היא לקחה אותנו למקומות אליהם לא חלמנו בחלומותינו השחורים להגיע.
חצינו בשבילה ימים ונהרות, כמעט פירקנו בשבילה את התא המשפחתי שלנו. מסרנו לה את הכול והתמסרנו לה בכל. הפכנו לחסרי אונים.
התבלבלתם? אני ממש לא.
"אמר ריש לקיש הוא שטן הוא יצר הרע הוא מלאך המוות". שתי פניה של התאווה אמתיות. הרי אם היא לא הייתה כה טובה ומתוקה, לא היינו מתמכרים אליה. מי שמשכנע את עצמו שהיא לא טובה משקר את עצמו. והשקר הזה עתיד לפגוע בו כבומרנג. אני מתנתק מהתאווה ומשכנע את עצמי שהיא רעה ומאוסה בכך אני מזלזל בה ומוריד את דריכות החושים שלי כלפיה. כשהיא תחזור (והיא תחזור) אני אפול שוב ברשת.
אני מצהיר בזאת שהתאווה ממש מדהימה ומרגשת אותי, אבל ככל שהיא מדהימה ומרגשת היא מסוכנת. אני מביט בה במבט מפוכח וצלול, ויודע כי אסור לזלזל בה, ברגע שארגיש שמץ של זלזול, אדע שגלשתי שוב לתוך הגאווה המסוכנת שתרים אותי לגובה, רק כדי לזרוק אותי אחר כך למטה, להתרסקות. העבודה על הצעד הראשון עומדת ומזהירה אותי כל פעם מחדש לא לזלזל באיטלגנציה של התאווה. צוחק מי שצוחק אחרון.
אז מה נשאר?
אנחנו אוהבים את התאווה, או לא?
תשובות יתקבלו בברכה.