TT, אני יודע שזה טיפה חפרני, ואולי זה לא מתאר אותך, אבל אני מזמין אותך למסע לראש שלי, ואם תזדהה - גם זה יהיה שכרי. אשתף אותך ביום אתמול (יום ראשון), כדי לא להרחיק עדותי .
אני מחליט שהיום יהיה יום יעיל. רווי משמעות. לימוד, פגישה עם ההורים (כחלק מצעד תשע של שינוי גישה), לימוד תורה, נוכחות עם הילדים. בערב שיחת טלפון מחלימה, סרט נחמד, לימוד תורה, ולישון (אשתי לא הייתה בבית).
המשמעות אכן הייתה ביום הזה, היה לימוד, הייתה פגישה מחלימה עם ההורים, הייתה נוכחות עם הילדים, היתה אפילו שיחת טלפון מחלימה, אבל אחרי הסרט הרגשתי ריקנות כזו. לא עשיתי איתה שום דבר, טיטאתי אותה הצידה ואמרתי לעצמי 'בסדר, נעשה עוד משהו, ונלך לישון', הרי היה יום מלא משמעות, אני לא מועד לנפילה, אבל במקביל למשהו הזה (כתיבה באתרא קדישא הדין), הורדתי עדכון לפלאפון. משהו בירכתי המוח דגדג ואמר לי שזה פלאפון סיני ואולי העדכון יוסיף תוכנה שלא יהיה בה חסימה, ושאולי זה לא רעיון טוב, אבל המשכתי, אני עוסק בדברים משמעותים, ובדרים של החלמה, ואני לא בסכנה.
העדכון הסתיים. והנה פתאום, בלי להיות מוכן, אני מתחיל לשחק עם גבולות החסימה, במחשב ובפלאפון, כשעתיים.
ושוב, נמצא על הסף - מפחד להישאב פנימה, כי מי יודע מה יהיה, אבל לא מסוגל להפסיק לבדוק האם אפשר להישאב, ועד כמה, נשאב לרגע ומוצא פירצה, ומיד סוגר ומפעיל עליה את הנטספרק, ואז חצי שעה בודק אם הפירצה עוקפת גם את הנטספרק. ולבסוף בחסד הולך, הולך לישון, עייף וריקני, אבל נקי.
מה היה כאן, בתיאור הזה?
לצערי, אני חייב להודות בפני עצמי, שהריקנות שקפצה עלי בשעה עשר וחצי בלילה לא הייתה קשורה לתוכן משמעותי. יש לי תוכן משמעותי ביותר שאני עסוק בו, ואפילו הייתי עסוק בו באותו היום. היא הייתה קשורה לתחושה חריפה של ניתוק. אשתי לא הייתה בבית. והייתי לבד. ואני נמצא כרגע בלי מסגרת. ולפתע, התאווה קרצה.
אני כותב את זה כדי להזכיר את זה לעצמי. אצלי, כמכור, התאווה לא באה כאשר יש או אין חכמה ומשמעות במעשי, אלא כאשר יש או אין חיבור לכוח עליון במעשי. לכן, עבורי, הניסיון להתמלא בחכמה כדי להפסיק לא עבד.
(ובלא להיכנס לדברים בעומקם בהקשר של עבודת ה', יעויין במהר"ל בנתיב התשובה, שחולק מכל וכל על קביעת הרמב"ם שהחכמה מסייעת להתגבר על החטא, וכן הדברים בפולמוס בין הסלנטר לבין החזו"א, ואין בדברים כדי להכריע בין גדולי ישראל, אבל עבורי, כאשר ידוע לי שבמסגרת 'זה וזה דברי אלוהים חיים' הדרכה אחת לא מצליחה, אני מנסה את ההדרכה השנייה, ולא מנסה שוב ושוב ושוב ללא הצלחה את ההדרכה הראשונה, ואכמ"ל) .