55Tovtov כתב on 08 אוג' 2016 08:48:
אני לא מפסיק לשאול את עצמי האם צפייה ואוננות פעם בכמה ימים (נשאר ככה באותה רמה כבר עשרים שנה) זה מכור??
אישתי יודעת ולפעמים זה מציק לה יותר ולפעמים פחות. זה אכן מפריע ליחסים בינינו מדי פעם אבל אני משתדל שבוע לפני הובילה לשמור וזה עוזר.
חוץ מהקטע הדתי האם אני נחשב מכור?
זה כמו לשאול "כמה כוסות ויסקי צריך לשתות כדי להיחשב אלכוהוליסט?".. זה מאוד אינבידואלי. יש אנשים שבכלל "נקיים" לפי הגדרות הנקיון של התוכנית, אבל הם מכורים וחולים, תאווה זה משקה שנמזג ונלגם בראש. אפשר להיות מכור גם לפנטזיות.
יש כאלו שהם "שתיינים תקופתיים", בסיפור של ביל בספר הגדול היו תקופות לא קצרות שהוא היה 'יבש', בסיפור של ד"ר בוב אם אני לא טועה הוא היה נקי תקופות רציניות במשך חייו, דבר שלא מנע מהם להיות אלכוהוליסטים. בסיפור של רוי K שפותח את הספר הלבן הוא כותב שכשהוא ניסה להפסיק לאונן בכוח רצון זה הפך אותו ל'תקופתי', דבר שרק הוסיף להכחשה שלו שקיימת בעיה. (בספר הלבן כתוב גם שהתנזרות זה אחד הסימנים להתמכרות.)
כשמדובר על אלכוהוליסטים, לא מבחינים בין מי שלא יכול להפסיק לשתות אלכוהול 96% וזה משתלט עליו, לבין מי שלא יכול להפסיק לשתות יין 'טבעי וזה משתלט עליו.
בשבילי התשובה זה שאם אני צורך תאווה ולא אני שולט בזה אלא זה משתלט עלי, (אני מזהה שיש לי כורח, אובססיה ואלרגיה לתאווה) - אני מכור.
בדיוק נזכרתי בציטוט מהרצאה
הזאת: "מומחים מסכימים שיותר ויותר אנשים סובלים מהתנהגויות מיניות שמרגישים מחוץ לשליטתם. לרובם זה כולל פורנוגרפיה באינטרנט... דפוס ההתנהגות הוא לא מה שמגדיר את זה כהתמכרות, אלא התלות בזה. כשמדברים על התמכרות לאלכוהול אנו לא מפרידים בין מי ששותים ויסקי או בירה או טקילה. התמכרות לאלכוהול מוגדרת כהתמכרות לאלכוהול בשביל להרגיש יותר בסדר עם החיים. וכמובן ישנם הרבה אנשים שיכולים לשתות אלכוהול בהנאה אולי אפילו קצת יותר מדי לפעמים, אבל הם לא נהיים תלויים בזה. אתה יודע שאתה מכור לאלכוהול אם זה גורם בעיות רציניות בחייך, אבל למרות הבעיות האלו אתה עדיין לא מסוגל לשלוט בשתיה שלך או להפסיק. ואותו הדבר נכון לאלו שנעשים תלויים בפורנוגרפיה באינטרנט או בכל סוג אחר של התנהגות מינית."
שמעתי מחבר ותיק שגם הוא היה 'תקופתי' שאמר שלבסוף הוא הבין שאלו שהתמכרו לתאווה בצורה הלא הכי קיצונית ותמידית - במצב יותר מסוכן וחולה, כי סף הרגישות שלהם הרבה יותר נמוך ואפילו מעט תאווה כבר מרעילה אותם.
אני יכול לומר לך מנסיוני שלקח לי זמן לראות את השפעות השימוש עלי. ועדיין לפעמים אני סובל מהכחשה.
שורה תחתונה אף אחד לא יכול להחליט בשבילך, זו החלטה שלך.