סוד הכניעה כתב on 28 אוג' 2016 19:05:
מצטרף גם לדברים של טהרני וגם לדברים של אחיד בשמיא. זה שכל הרעיונות האלו מופיעים אצלנו, לא אומר שאנחנו עושים אותם...
והדרך הפשוטה להסתכל על זה היא: אם התכנית שאנחנו מציעים כאן היא בדיוק מה שאתה כבר יודע כל כך טוב, אז למה אני נקי ואתה עדיין נופל?
אז כן, התכנית לא מחדשת שום דבר, אבל בתכנית אנחנו מבצעים בפועל את הרעיונות היפים האלו, ויש לנו את הכלים והדחיפה לבצע אותם - וזה עובד.
ויחד עם זה, אין שום סיבה שלא נגלה יותר סובלנות גם כלפי מי שכותב אחרת, בין אם זה עובד עבורו ובין אם לא. כי בשורה התחתונה, מה שאנחנו צריכים יותר מהכל זה קבלה, והקבלה העצמית מתחילה בזה שאחרים יקבלו אותנו.
למה נפלתי עד עכשיו?-לא הייתי מוכן להקריב מספיק כדי לא לעורר את התאווה
אני לא ממש רואה את עצמי מכור קשה לתאווה
התאווה בדרך כלל לא תופסת לי בכלל זמן(לא חושב על זה בכלל)
אבל אני נופל כך שהיצר מכניס איזה מחשבה קטנה(שאני בדר"כ דוחק לצד)
אבל אם אני נותן למחשבה להתפתח ע"י גירוי חיצוני -הלך עלי
עכשיו אני הקרבתי מה שצריך כדי שלא יהיו גירויים חיצוניים כך שיש לי תחושת בטן טובה(שונה מדב"כ)
העכשיו שאני יבין
תכלס-מה שונה בהתנהגות-מה השוני שנובע מהתוכנית
כי רעיונות לעלמה זה טוב ויפה אבל בלי השתדלות אני לא מסוגל להאמין להפסקתם
בבקשה תענה לי , תודה מראש
ואני רוצה לפרט את הגישה שלי לתוכנית
1. הודינו כי אנו חסרי אונים מול התאווה, וכי אבדה לנו השליטה על חיינו.(מכאן מובן שלא להכניס את עצמך לניסיון)
2. הגענו לאמונה כי כוח גדול מאיתנו יוכל להביא אותנו לשפיות.(ביטחון בה')
3. החלטנו למסור את רצוננו ואת חיינו להשגחת אלקים כפי שאנו מבינים אותו.(??? איך זה בא לידי ביטוי??? אבל לפני היהדות את מאמין שהכל תלוי בהשגחת הבורא)
4. ערכנו ספירת מלאי מוסרית של עצמנו, נוקבת וחסרת פחד.(חשבון נפש שגם אותו צריך לעשות-כמעין תשובה)
5. התוודינו בפני אלקים, בפני עצמנו ובפני אדם נוסף, על טיבם המדויק של פגמינו.(מדרכי התשובה היא "וידוי", בפני אדם נוסף?אממ לא יודע איך להגיב)
6. היינו נכונים לחלוטין כי ישחרר אותנו אלקים מפגמים אלה באופיינו.(רצון לחזור בתשובה)
7. ביקשנוהו בענווה כי ישחרר אותנו מחסרונותינו.(תפילה)
8. ערכנו רשימה של כל האנשים בהם פגענו ונעשינו נכונים לכפר בפניהם כולם.(חזרה בתשובה רק שאין לי כל מוסג איך זה קשור נושא)
9. כיפרנו במישרין בפני אנשים, בכל מקום שניתן, פרט למקרים שמעשה זה יפגע בהם או באחרים.(כמו סעיף 8)
10. המשכנו בספירת המלאי האישית, וכאשר שגינו הודינו בכך מיד.(חזרה בתשובה)
11. חיפשנו בדרך של תפילה והרהורים לשפר את מגענו ההכרתי עם אלקים כפי שאנו מבינים אותו, כשאנו מתפללים רק לדעת את רצונו מאיתנו, ומבקשים ממנו את הכוח לבצע זאת.(תפילה)
12. כשעברה עלינו התעוררות רוחנית כתוצאה מצעדים אלה, ניסינו להעביר מסר זה למכורים אחרים, ולנהוג על פי עקרונות אלה בכל תחומי חיינו.(זיכוי הרבים בנוגע לחטא שלך-דרך למרק את העוונות)
כל אלה צריכים להיות באדם שהוא באמת מתי ולא בכאילו
לא יודע באיזה רמה הייתם אבל לי זה פשוט שככה צריך להיות
גם על זה אשמח אם תענו
תודה.