שמי שלמה ואני מתמודד עם ההתמכרות הנ"ל כבר למעלה מ25 שנה.
לא מזמן הצטרפתי לקבוצה טלפונית עם חברה מארה"ב דוברי אנגלית (אני עולה וותיק) והכנסתי את התהליך [b][/b]
השוינוי דעת שלי
למהלך גבוהה, בע"ה.
כבר מזמן הרמב"ם - שכתב בפירוש בהלכות תשובה (או אולי הלכות דעות) שמי שהוא שוקע בחטא יש לו מחלה של הנפש ועליו ללכת אל החכמים כדי לעזור לו למצוא מרפא לנפשו.
הרבה שנים התמודדתי - כמו רבים - עם הפתגם של חז"ל איזהו גיבור? הכובש את יצרו. ושאלתי את עצמי: נו? שלמה, איפה הגבורה שלך? למה אתה לא מצליח להיות גיבור כארי?
מחשבות כאלה לא עזרו לי כלל להתגבר על היצר, ואדרבה! נהיו אצלי למקור דיכאון והליכה בדרכיו של היצר.
האמת הוא שאצלי, כמו אצל רבים, ההתמכרות כבר מזמן הפכה להיות מחלה של ממש שאין ביכולתי להיחלץ ממנו. ולולא ה' בעזרי....
להסיר ספק: למרות שאני בעל תשובה (וותיק) למדתי שנים בישיבות ובכולל, קבלתי סמיכת חכמים (יורה יורה) וכן אסמכתאות בתחומי קודש רבים. התעמקתי בספרי המוסר ובתלמוד תורה ולא היו לי - עד היום - למועיל.
אני חולה. ועלי להתייעץ עם חכמים איך להיחלץ מן המחלה הנ"ל.
ובזה
אין חכם כבעל הנסיון, כמי שהם עצמם התמודדו עם הבעיה הנ"ל והצליחו להתגבר.
במהלך השיחות שהיו לי עם הקבוצה הנ"ל התברר לי שהפשט הפשוט של אותו פתגם של חז"ל אינו אומר איזהו גיבור הכובש את
היצר
, אלא "את
יצרו
", והכוונה היא שהיצר האמיתי של האדם טמון בו ובעצמו. לרוב זהו דווקא ה"אני" ומחשבותיי ורצונותיי שהם הם העוכרים אותי, וכאשר נזכה לזכך את עצמנו באמת לפני ה' אז נזכה להיגמל מן
התופעות לוואי
של המחלה הנ"ל.
אם יש כאלה שרוצים לשוחח עם מישהו - אשמח להיות, בע"ה ולפי נסיבות הזמן, בקשר. אפשר לשלוח אליי מייל לכתובת
aspiringjew@gmail.com ואשתדל להשיב כמה שיותר מהר או לשוחח בטלפון
כל טוב ושה' יעזור לשחרר אותנו מחבלי המחלה במהרה