לא עדכנת את הטבלה מאז ה87 אנו מחכים לראותך עולה
בדרך אגב ראית מה שכתב החבר החדש elad בפורום דלהלן:
www.guardyoureyes.org/forumheb/index.php?topic=46.0
רציתי לענות לו אך אני לא יודע האם זה נכון אולי תעבור על זה ותגיד לי האם זה נכון מה שאני כותב.
לאחי היקר elad.
כפי שהבנתי ממה שכתבת הנך נמצא בסביבה בה הנושא הזה פרוץ לחלוטין, אם בכיתה יכולים להסתובב בטלפונים בהם יש אינטרנט פרוץ ומדברים שם כל הזמן על העניינים האלו שהשתיקה יפה להם זאת אומרת שאין שם גבולות.
לכאורה מה שהיה צריך לעשות הוא לצאת משם מהר ככל האפשר, כי אין אפשרות להימצא בסביבה שנקרא לצורך הענין 'עויינת' ותוכל שם להצטדק, אך היות ואיני יודע איזה סוג סביבה זה, דהיינו האם הנך לומד בסביבה חילונית לחלוטין או בסביבה דתית מסויימת, לכן יש הבדל, אם זה בסביבה חילונית מובהקת, חוששני שאין לך ברירה רק לעשות את הצעד הכואב ולפרוש מהמקום, אך אם זה סביבה דתית שיש לפרנסיה ולמנהליה ענין מסויים בלשלוט בנושא הקדושה, אז יתכן שתוכל לנסות לפנות למנהלי המקום, ולנסות לגדור את הפרץ הזה, ולדעתי זה יעזור רק באופן זמני, כי כמעט ואין אפשרות להוציא מלב התלמידים שכבר נכנסו לנושאי-קדושה ולעקור מליבם מילים שנכנסו למוחם, ובפרט אם זה הפך לנושא שיח ושיג ציבורי, ואשר על כן לפחות בזמן הקרוב תוכל לבקש מהם עזרה בגידור הנושא הפרוץ, ושוב פעם אמרתי רק אם זה סביבה דתית מסויימת, אך אם זה סביבה חילונית יתכן שאין לך ברירה (אני לא בדיוק מכיר את הסביבה הזאת אך מכפי שנראה לי - אין שליטה בנושא זה בכלל), ואל תחשוב שאני מטה אותך ללכת נגד מה שחינכוך, ואם הוריך שלחו אותך לבי"ס שהיא חילונית אל תחשוב שאני מטה אותך שתלך מהיום לסביבה דתית, רק זאת אומר שכבר הוכח מעל לכל ספק, שמעבר לענין הדתי שיש בדבר הזה של שמירת הקדושה, יש גם את ענין החיים העמצאיים והחופשיים שיש בשמירת גדרי הקדושה, כי מי שחייו פרוצים אז במידה מסויימת אינו שפוי בדעתו ואינו יכול לחיות חיים נורמליים והוא כבול בכבלי תאווה, ולכן גם אצל הגויים מבינים את הדבר הזה, ויש כל מיני שיטות ודרכים איך לצאת מהכבלים המאיימים על המרקם החברתי והעסקי, הם בעצמם מבינים שאדם שנמצא בכבלי הדברים האלה יוכל לפעמים לעשות מעשים שעל ידי כך יפוטר מעבודתו, או דברים אחרים, כמו פריקת המשפחה וכדומה רק בגלל תאווה, ולכן גם אם בוא נגיד אתה לא רוצה להיות דתי זה לא אומר שאתה חייב לחיות חיי פריצות, ההיפך הוא הנכון, כל העולם מבין שהחיים האלו אינם חיים, ולכן כשמוצאים מישהו כמו הראש-ממשלה עושה מעשה כזה מגנים זאת בכל תוקף, ולכאורה לא יובן הרי זה מעשים שבכל יום שכולם עושים מעשי זימה וכו' אלא שההבדל היא כשאנשים פשוטים עושים את זה אף אחד לא מסתכל עליהם אבל כולם מבינים בעצמם שזה לא אמור להיות, ולכן אם תרצה לחיות בסביבה בה אין את המעשים האלו, ולפחות בפרהסיה וברבים לא עושים את המעשים האלו אתה צריך לעבור לסביבה מתאימה (בכל מוסד יתכן שיהיו נערי שוליים שיש להם בעיות בנושא הזה וצריך לשמור מרחק שלא ליפול בזה), אך לא יתכן שאתה תימצא בסביבה זאת ותאטום את אזניך כל היום.
תחשוב על הנושא טוב, ואני שוב אומר לך - אל תחשוב שאני מטה אותך לכיוון מסויים אלא אם תרצה לחיות חיים נורמליים ושפויים.
בכל אופן יש את הקו החם בו תוכל להתיעץ עם ה'גארד' בנושא, ומספרו 1599-500-119
עד כאן ממה שרציתי לכתוב לו - מה אתה אומר יש משהו לתקן או שזה מדי חריף ובכלל לא לכתוב את זה אליו
תעדכן אותי
משה
איפה החגיגות ל90?