לכבוד החברים היקרים
אני אסיר תודה להשם על כל הטובות שהוא עשה עמי, כתבתי 54 דברים שאני אסיר תודה עליהם ובתוכם 26 רק לשנה הנוכחית!
אבל בכל זאת אני עדיין לא מרגיש שום אהבה כלפי הקב"ה, אני עדיין ממורמר ומלא טענות כלפיו ר"ל אני לא מרגיש שהוא אבא אוהב אלא להיפך שהוא רע ח"ו
א. הרע כ"כ נוכח, כ"כ כאן, כ"כ ניתן לזיהוי, הרע חזק ובא בקול רעש גדול, משאיר עקבות וזיכרונות מרים. צרות באים בצרורות ובתר ענייה עזלה עניותא
והטוב, הוא בא בשקט, נשאר בפינה, בלתי נראה, צריכים לחפש אחריו בנרות ומתחת לשולחן.
זה כמו במכרה שמוציאים טון עפר ומוצאים בו גם איזה גרם יהלומים...
טוב נשאיר את זה בצד, אני פסימי ורואה יותר את הרע ושם לב לזה יותר, נו ככה זה אני או בעצם כולנו.
אבל...
ב. כל זמן שהשאיפות שלי לא התגשמו אני לא יכול להיות מרוצה, אני מאוכזב ואני מאשים אותו ר"ל, זה מפריע לי לשמוח בו, לאהוב אותו, להכיר בו, ולהכניע את עצמי תחתיו. חסר לי ה"שמח בחלקו" מה אעשה?
יש לי כמה דברים חשובים ועיקריים שחסרים לי בחיים (כגון דירה וכסף, כן עשירות...) ובלי זה חיי אינו חיים. אני עושה ועשיתי השתדלות מה אני יכול ויכולתי ובכל זאת כלום לא עזר.
נכון אם השם לא נותן לי את זה אז סימן שאני לא צריך את זה או שזה לא טוב בשבילי, כן אני מאמין, אבל קשה לי וזה כואב לי. כ"כ הרבה אני מתפלל על זה כ"כ הרבה התפללתי על זה במשך שנים, הוא לא יכול לתת לי את זה? אני מאוכזב, וזה הכניס אותי לנפילה ומאז אני כבר לא יכול לקום.
גם אחרי תפילת השלווה לא קיבלתי שלווה, אני לא יכול להיכנע. כל זמן שאין לי את זה אני עדיין מרגיש שרע לי, ושהשם רע לי.
1. אני עדיין צעיר, אנא תן לי את זה, תן לי ליהנות כל זמן שאני עדיין יכול ואני בכוחותיי
2. מצד שני אני כבר לא צעיר מדי, ועד... אוי איבדתי תקווה! אין לי תקווה, כמה ניסיתי אוי השם עד מתי?
אני לא יכול לקבל את זה, גם אחרי תפילת השלווה...
אני רוצה לאהוב אותו, אני רוצה להרגיש אהבה ובמקום זה כל האסירות תודה הוא רק מן השפה ולחוץ ובתוכי אני אכול!
אני רוצה להתקדם, אנא תעזרו לי