אז נרשמתי והאזנתי וכתבתי פה ושם ברחבי הפורום, אבל עדיין הרגשתי כמו סיזיפוז: גורר את הסלע הכבד במעלה ההר, בידיעה שבשלב כלשהו הסלע יתגלגל בחזרה למטה.
לפני יומיים הרגשתי שזהו. הגעתי לקצה גבול היכולת שלי. היה ניסיון נחמד, היו כמה שבועות טובים יחסית, אבל נגמר לי הכוח. מספיק ודי.
הרי לא משנה כמה אזיע או לאילו פסגות אטפס - בסוף תמיד אחזור לתחתית.
אני מודה: ראיתי את התמרורים בדרך אבל העדפתי להתעלם מהם. זו הייתה בחירה מודעת, מתוכננת. לא פעולה אימפולסיבית.
הנפילה הייתה דומה אבל שונה. היו בה יותר מודעות ופחות הנאה. מחד, לא התקרבה בעוצמתה לנפילות הבאמת קשות שלי. מאידך, כאבה לא פחות . למיטב זכרוני לא הגעתי בעבר לרצף של שבוע והנה אני שובר מרצוני רצף של 39 ימים.
הבוקר קיבלתי מייל מ"שמור עיניך" שמברך אותי על הצטרפותי לרמה 1 לאחר שצברתי יום נקי אחד. בהתחלה לא ידעתי אם לצחוק או לבכות.
אחר כך קראתי את המייל האוטומטי שנשלח אתמול, זה שמבקש ממני לקום ולהמשיך הלאה ולבחון את הכלים השונים, ונאלצתי להודות שבעצם לא עשיתי הרבה עד עכשיו. בעיקר "כמעטים" וחצאי עבודה:
לא קראתי את המדריך (ורוב הזמן גם לא את המיילים היומיים)
ביררתי על ספרות שתסייע לי עם הפעולות אבל לא עשיתי עם המידע שום דבר.
הרבה פעמים הקשבתי אבל לא האזנתי לקבוצה.
על כל פעם שהכנתי שיעורי בית, דילגתי על ארבעה.
וכו וכו
אז באיזו זכות אני מרשה לעצמי לאבד תקווה ? הרי לא באמת דחפתי לבדי סלע במעלה הר. אם כבר, עמדתי במקום עד שנגמר לי הכוח ונתתי לו להתדרדר למטה.
עכשיו אני מנסה שוב מההתחלה. קצת עצוב, אבל עדיין לא מיואש.