בעצם, מה שאתה אומר הוא - אני מצידי הייתי מתיר אוננות לכתחילה (כמו בSA, ראה אשכול בפורום של קבוצת 12 הצעדים), ואני לא באמת מבין מה ה' רצה כשהוא אסר את זה. אבל אם הוא אסר את זה, אז אני מקבל עלי להשמר ולא לעשות הפוך. אלא מה, שאני לא מצליח, וזה משגע אותי.
יש כאן שתי נקודות: האחת, שאולי אתה צריך להשתחרר מהתדמית שלך של אחד שעושה כל מה שה' אומר לו גם כשהוא לא רוצה, ולעבוד על קבלת עול בנפרד. אני מנחש שזה לא הדבר היחיד שאתה עושה לא מאה אחוז (בדרך כלל זה כך, מי שקורא על רמת השמירה על שו"ע של חסידים או של עובדי ה' אחרים בדורות קודמים רואה את הפערים לעומתנו), וזה דורש עבודה נפרדת - לענ"ד זה לא בפורום הזה. אבל מן הסתם האוננות היא הכשל הכי בולט בתחום, וכל השאר הן נקודות שנראות סבירות ליהודי בן זמננו - כל אחד ומה שנראה לו סביר. כמובן, רוצים להשתפר וכו', אבל לא רצים לצעוק הצילו. אז אם אתה חושב שאתה לא מספיק מקבל עול, לך תעבוד על קבלת עול.
וזה מוביל אותי לנקודה השניה: למה דווקא בנקודה הזו אתה לא מקשיב לקב"ה בצורה כל כך בולטת? מה יש בתאווה שכל כך תופס אותך? - נראה לי שעד שלא תחליט שיש כאן נקודה פנימית אצלך, שהיא בעייתית במיוחד וצריכה תיקון, לא תוכל להשתחרר ממנה. כי לא סתם אתה לא מקבל עול דווקא בנקודה הזו. אז למה? מה יש בה בתאווה שכל כך תופס אותך?
ואל תגיד לי שכל העולם בתאווה הזו. נכון, כל העולם מתאווה, אבל לא כל העולם נופל, ולא כל העולם מגיע לכאן לקבל עזרה. מי שהגיע לכאן לקבל עזרה - אצלו זה משהו אחר מאשר אצל כל העולם. אז מה אצלך עמוק בפנים יושב שם, בתאווה, ומושך אותך לעבור על רצון ה' דווקא כאן?
שיהיה לך המון בהצלחה. אני מתפלל עליך שתזכה. ובראש ובראשונה, אני מתפלל עליך שתצא למסע הזה פנימה, להבין מה עושה לך התאווה. כי המסע הזה פנימה, לזהות מה יושב שם בפנים, הוא לא קל ולא פשוט, ותצטרך המון כנות והמון שפלות פנימית מול ה' להודות ולהכיר במה שאתה צריך לתקן שם - מה שזה לא יהיה. בהצלחה רבה ידידי.