לא אל תעשה כדבר הזה - אל תעמיק את הבעיה.
בוא נגיד שאתה אומר לעצמך טוב פעם אחת אני נופל וזהו, אבל תדע שאם אתה נופל עכשיו זה לא אומר שנפלת עכשיו ובזה גמרת, אלא ההיזק הוא גם לעתיד , כי אתה חורץ חריצים במוחך, שאח"כ קשה להוציא אותם, התיאוריה של זה היא שככל שנותנים לתאווה לשלוט כך היא מעמיקה יותר ויותר במוחך, ועושה שם חריצים, ובכדי שתוכל לצאת תצטרך לעבוד הרבה יותר קשה, (אני לא מדבר על הענין שאמרו בחז"ל משביעו רעב - שאם משביעים את האבר הוא נהיה יותר ויותר רעב - אלא הענין מההיבט הפיכולוגי)
אשר על כן, אם אתה רואה שזה תוקף אותך, או שחברך מנסה לענין אותך בדבר זה, תעשה מעשה אחר כמו איזשהו פעילות גופנית, וכדו', תאמר לחברך רק רגע אני כבר חוזר, תצא לדקה תשטוף את הפנים, תרכב על אופניים, תצא לצעדה, העיקר שתשנה אוירה.
לא הגדרת איזה סוג חבר זה, האם זה חבר שהוא גם כמוך ולא ילעיג עליך בנושא, או שלהיפך הוא לועג ממך, ואם כך אז תנסה לשמור מרחק ממנו, אך אם תוכל לעורר גם אותו, אז תן לו להבין שנמאס לך מהחיים האלו, אתה לא צריך להגיד לו שנהיית צדיק, אלא שפשוט החיים של רדיפה אחרי התאווה הזאת נמאס לך, ואתה רוצה להיות שפוי ונורמלי, לחיות חיים רגילים, ואף אם הוא בעצמו לא יחזור בכך, לפחות זה יעזור שלא יצק לך, ותגיד לו שיעזור לך לשמור את עצמך כי אתה ממוכר בכך.
כמו"כ תסביר לו שאף פעם לא תביט עליו כשייגץ שהוא לא רוצה להתעורר יחד איתך, אלא שזה משהו שבא מעצמך שאתה פשוט רוצה לחיות חיים רגילים, בדרך זו תזכה לפחות בציפור אחת ואולי בשני ציפורים, גם את עצמך ואולי גם את חברך, ומצד שני לא תאבד את חברך.
שלך
משה