שלום חברים.
כהמשך לתהליך הלמידה שלי את עניין התכנית וכו' הצטברו אצלי כמה תובנות מנסיונם של חברים אחרים וקצת משלי. והנה הנם.
באחד הדיונים הלא רחוקים כאן בפורום ביקשתי עזרה מנסיון של חברים בנוגע לבלעדיות 12 הצעדים, וזה כמובן נגע בנושא התורני הכרוך בכך.
אז ב"ה שהאיר עיני וקצת למדתי והנה תובנות בנושא, אשמח כמובן להעשרות הערות וכו':
הבנתי שהתכנית של הצעדים - היא בסך הכל חינוך לדרך ארץ, דרך ארץ שכה חסרה לי, בתכנית מתרגלים כנות, פתיחות, ענוה, נתינה, לקיחת אחריות, הכרת הטוב ועוד. בעיני זה בסיס ראשוני לשייכות אמיתית לעולם של תורה. אני יודע על עצמי כמה אני יכול ללמוד את התורה ולא להיות שם, לחשוב על עצמי על ההספקים שלי על ההתקדמות שלי וכו'. ולכן התכנית הזאת אינה קשורה כלל לתורה, משום שדרך ארץ קדמה לתורה.
חז"ל מלמדים, שהיה באפשרותנו ללמוד את מידת הצניעות מחתול (הוא אפילו לא חיה טהורה), שלמה אמר: "לך אל הנמלה עצל ראה דרכיה וחכם" כלומר לך ללמוד זריזות מנמלה, כמו כן בגמרא מסופר על כיבוד ההורים המופלג של אותו גוי באשקלון שלא רצה להעיר את אביו מהשינה גם בעבור ריווח נכבד, סיפור זה הגמרא מביאה כדוגמא לכיבוד הורים.
בעיני יש כאן מסר שבענייני מידות טובות, אין בעיה ללמוד גם לא מרבנים וכדומה, אם ממליצים לנו ללמוד מנמלה חתול וגוי אז כנראה נוכל ללמוד גם מחברים לא דתיים ואפילו גויים דרך ארץ ומידות טובות. וממילא גם אם האיש שייסד את התכנית הוא מאמין בנצרות, לא אומר שאין לי אפשרות ללמוד דרך ארץ ממנו, הדגש בתכנית הוא על העבודה שלי על עצמי, אבל הקשר עם אלוקים זה בא ממילא, אין שם תכנים של אמונות ודעות.
(בשיתוף האישי של "אביהעובד" משתמע שהוא בתכנית הצעדים על דעתו של אותו גדול שעימו התייעץ). קטונתי לגמרי מכל הרבנים המסתייגים, אבל בנפשי אני מרגיש שנושבת כאן רוח בריאה, רוח שמחה המעודדת עבודה עצמית, אווירה חברית והכלה רבה.
דבר נוסף שהבנתי הוא,
שאין בתכנית הצעדים את היומרה על הבלעדיות, ולדעתי הדלה מי שטוען ככה זה בד"כ חברים שלא דייקו בהגדרות.
מוסכם שלדעת "תכנית הצעדים" יש צורך בחוויה רוחנית כדי לצאת מהאובססיה, אבל אין בלעדיות לצעדים. ככה ראיתי שכתבו בשרשור מלפני כ5 שנים שצירפתי קישור שלו.
כמו כן יש הוכחה שאפשר בלי, החבר "אלי" מספר שהוא נקי בלי הצעדים (מעניין שגם בשרשור מלפני 5 שנים הוא כתב כך, אז כנראה שזה מחזיק לו).
דבר נוסף שהבנתי, כאדם שגדל בישיבה וקרא ספרות קודש בנושא שמע שיעורים וכו' - אין שום דופי בדברי חכמינו ותורתנו על כללי ההתמודדות עם יצר הרע, הכל נכון, אבל אני חולה לצערי הרב, במשך כעשרים שנה מחיי השתמשתי בתאווה נגד רצוני, רציתי מאוד מאוד להפסיק ולא הצלחתי, להיפך רק התחפרתי יותר בבוץ. והמחלה הזו גורמת לי שאני לא מצליח לקלוט נכון את דברי התורה, (הרי דרך ארץ קדמה לתורה וכשמנסים לקפוץ שלבים - הכל נראה בהתאם) הדברים חלפו לידי, אך כיוון שאני שקוע בריכוז עצמי וכו' רעיונות הקודש של התורה לא מסוגלים לרומם אותי. התכנית של הצעדים תפקידה - לייצר לי סוג של מכשיר שמיעה (כך הגדיר זאת יפה "אסירותודה" בפוסט שלם שעסק בזה) כדי שסוף סוף אוכל להיות דתי באמת, שאוכל לספוג אל תוכי בענוה את דברי ה'.
זה דברים שלמדתי כאן לאחרונה, במקביל היום התחלתי להשתתף בקבוצות הטלפוניות. אני מקווה לעבוד על עצמי ברצינות, כדי להיות מאמין יותר בהשגחת ה', כדי להיות פחות מרוכז בעצמי וכדי לחוש בנח עם עצמי בלי סודות טינות כעסים ופחדים.
למען הכנות אני משתף שהכרתי את הצעדים לפני כ4 שנים, אך לא עשיתי דבר מלבד לקרוא, וגם פעם אחת שיתפתי חבר במעללי, גם אשתי יודעת (המזל שלי שבהתחלה היא חשבה שאני מתכוון שאני מסתכל בפרסומות לא צנועות, ועד שהיא הבינה באמת למה התכוונתי כבר עבר הרבה זמן וזה היה לה קשה אבל פחות).
היום גם אמא שלי שמעה ממני על זה כי היא שאלה, האמת שהיא קצת נלחצה שהגדרתי את עצמי "חולה", ושאני רוצה להשתתף בקבוצה להחלמה, היא כבר התחילה לשאול אותי איזה טינות יש לי עליה, ממש הזוי....
זהו לעת עתה. אשמח לשמוע מכם חברים חדשים גם ישנים.
מודה לכם מעומק הלב
אוהב אתכם.