שלום לכולם. רציתי לשתף. אני מרגיש שכאן אפשר כי זה אנונימי. ואולי יש עוד כאלו שחווים את אותו הדבר.
הגעתי לכאן כדי להפסיק ולצפות בסרטונים, והתחלתי בתוכנית ה 90 יום. לא יודע איך לתאר את זה. אני באמת רוצה להיות נקי, לא רוצה לצפות בסרטונים, מרגיש גועל ודחייה מכל הדברים האלה, ואז פתאום יש משהו שכאילו מושך אותי לתוך זה. רק לסרטון קטן, שהופך לעוד סרטון ולעוד אחד ולעוד אחד, ללא סוף.
ואז אני מפסיק, מרגיש רע מאוד, למרות שבעצם לא עשיתי משהו רע למישהו, ולמרות שלא פגעתי באף אחד, רק בעצמי, ואני מצליח להיות כמה ימים "נקי", ואז זה שוב קורה ואני "נופל" לצפייה בסרטונים. וזה משתלט על כל הזמן הפנוי ופוגע בי. כי במקום לעשות דברים אחרים שתכננתי, אני מגיע איכשהו לזה ולא יכול להתנתק.
העניין הוא שזה לא רק בסרטונים. גם בימים שאני כאילו "נקי" (לפי ההגדרה של האתר), זה יכול להופיע בכל דבר אחר. למשל בסדר פסח האחרון, באמת באמת שלא התכוונתי לאכול הרבה. אסור לי - גם רפואית, וגם כי אחר כך לא מרגיש טוב. אז אכלתי בבית לפני, והגעתי שבע!!! אבל אז היו יותר מעשרה סוגים של תבשילים (חוץ מהמצה והחזרת ו..). רוב האורחים לקחו כף או שתיים מכל דבר, ועוד אמרו שאכלו יותר מידי. ואילו אני? בדיוק כמו במחשב, בהתחלה לקחתי כף אחת, ואז עוד כף, ועוד.... המארחת הייתה מאוד מרוצה. כולם סיימו ואני עוד המשכתי. הדבר היחיד שעצר אותי היה שהתחילו לפנות את השולחן. באותו רגע לא הרגשתי שום שובע. הרגשתי וגם רציתי לאכול עוד ועוד ועוד...רק אחר כך התחלתי להרגיש לא טוב - פיזית.
ואותו דבר יכול לקרות לי עם אתרי חדשות - עוד אתר ועוד אתר...
וזה יכול לקרות בכל דבר (אוכל/ חדשות/ סרטונים/ ואפילו כשאני עושה ספורט) וזה לא חייב להיות בריחה ממשהו. הכל יכול להיות בסדר, ואז ברגע אחד ללא שום התרעה, אני נשאב למין מערבולת של רצון לעוד ועוד ועוד...
אבל הכי עצוב לי זה שבגלל כל זה ויתרתי היום על טיול שהייתי אמור ללכת אליו, ושתכננתי ללכת כבר לפני כמה שבועות.
לא שיתפתי אף אחד. אבל חבר טוב מאוד שלי, כנראה זיהה את הדפוס הזה לגבי משהו אחר לגמרי שקשור לעבודה, והגיב בצורה מאוד מאוד שלילית שמאוד הרתיעה אותי.
ל 12 צעדים אני לא רוצה ללכת. גם לא למטפל. אני יודע שזה יכול לעזור לי, אבל אני עובד עם הרבה קהל, והסיכוי שאפגוש מישהו מהלקוחות שלי - בעבר בהווה או בעתיד - הוא לא קטן.
מה עושים?