זה נראה שאתה מחפש תשובה לשאלה "מה הבעיה לעשות מה שכולם עושים"?
צודק... אין בעיה,
השאלה היא האם אתה כמו כולם???
אפשר לומר שDSM הוא זה שמגדיר נורמליות, עד לא מזמן גם נטייה מינית הפוכה הייתה מוגדרת שם כלא נורמלית,
התמכרות היא בעיה רק כאשר החבר'ה מגדירה אותה כך, ולכן אני מבין מאיפה אתה מגיע לשאלות,
הרי רובנו מכורים למתוק, או לקפה,
מחקר חדש (פורסם אתמול) הוכיח כי גם לפייסבוק אנשים מכורים, כן, גם אלה ששולטים בשעות שהם מבלים בפייסבוק, אם תעלים להם את הפייסבוק מהחיים הם יחושו חוסר קיום וחיוניות.
התמכרות היא אינה מצב שאנחנו מדמיינים אדם זרוק מחוץ לבית בשביל מנת הסם שלו,
גם מצב בו אדם מרגיש אי שקט וחוסר מסויים רק בגלל שהוא נמנע לעשות דבר מסויים זו כבר כנראה התמכרות פיזיולוגית.
השאלה היא מה הוביל להתמכרות.
לדוגמא הDSM הוכיח שמאובחני הפרעות קשב וריכוז יש להם נטייה להתמכרות.
גם מי שגדל בבית עם יחס לא תקין והוריו יש לו נטייה להתמכרות ( גם זה בDMS)
המשותף כרגע הוא כדלהלן: החברה לא שוללת פורנו כמושא התמכרות כמו שהיא שוללת סמים.
(אגב גם אלכוהול לא נשלל כמו פורנו, רק שבאלכוהול החברה רואה פסול כי יש שם המון אלימות)
הרפואה הפסיכולוגית ממזמן הבינה שהתמכרות היא הגדרה כללית, ויש התמכוריות מהם כדאי להיגמל, ויש כאלה שלא משנה.. (כמו קפה, קוקה קולה, צפייה בסרטוני יוטיוב)
הרפואה הפסיכאטרית כבר המון זמן מנסה להוכיח במחקר שפורנו משנה את מבנה המוח. (הריכוז הכימי שמשתה כבר הוכח)
הבעיה העיקרית שלה (לפחות בפעם האחרונה שבדקתי, וזה היה ליפני כשנה) שהיא לא מוצאת אוכלסיית מחקר עם מוח ללא צפייה... כן אין קולג' בארה"ב שיש אדם שלא צפה מעל גיל 18 בפורנו( ללמדך עד כמה החבר'ה לא רואה בזה שום בעיה)
כל המלל הזה בא רק לסבר את האוזן, התמכרות, או "בעיה" זו אכן תפיסה חברתית ברוב המקרים, ז"א יש נושאים שהחברה לא רואה בהם שום בעיה ולכן היא תזרום איתך, לדוגמא, אף אחד פה בפורום לא מפחד לספר לאישתו שהוא חייב לשתות כל יום בקבוק קולה ( אם אכן יש מישהו כזה) ואם לא, הוא פשוט מתחרפן,
גם אם אישתו תראה בזה בעייה, היא לא תיראה בזה עלבון, או משהו שמאיים עליה, או על קיום הבית.
אבל אם הוא יאמר לה שהוא חייב כל יום לעשן ג'וינט.... לא כל אישה תיהיה "סאחית" ותזרום עם זה....( למרות שרפואית לא ברור שג'וינט מזיק יותר מקולה, ואיפה שהוא הוא קצת מועיל (משפר את תפקוד הריאות, אבל זה כבר מידע לפורמים אחרים)
המון בגלל התפיסה החברתית.
כל עוד החברה שלנו לא מוקיע פורנו, ואף רואה בזה דבר לגיטמי לגיל ההתבגרות... אף אחד כאן לא יצליח להתמודד עם הטיעון של "כולם עושים את זה" ( גם כמו שהבנת אף אחד לא מעוניין להתמודד עם הטיעון הזה, כי הוא לא רציני)
השאלה העיקרית, האם זה מפריע לך אישית בחיים או לא?
אני לא קונה כל יום בקבוק קולה.... בגלל שזה סתם בזבוז כסף, ומתכון בדוק לסכרת... שתי דברים שלא בא לי להתעסק איתם...
אותה גישה יכולה להיות לכל דבר... בא לך להתעסק עם התוצאות של מה שאתה צורך או לא?
זו השאלה המדוייקת יותר ( בעיני)
עכשיו התוצאות, את העכשיות אתה יכול כבר להעלות על כתב,
את הפרוגרסביות (אלה שיגיעו עם הזמן) תנסה להכיר ליפני,
מעט שיטוט ב-Google Scholar יניב לך המון מחקרים מקצועיים בנושא (נראה לי, כי אני את המחקרים שלי מקבל ממקורות אחרים ושם אף פעם לא בדקתי' ואין לי אפשרות לבדוק עם סינון)
בפרוטפיי אם אני זוכר טוב יש קצת מההשלכות.
בנוסף, אתה יכול לשמוע לבד בתקשורת, כמעט בכל הפרעה מינית שגם החבר'ה מוקיעה (כמו פדופיליה, או אונס {אונס זו הפרעה מינית בה האדם מגיע לאורגזמה רק באקט כוחני)) נמצא בקצה אדם עם המון סרטונים על המחשב שלו (כמובן שאלו מיקרי קיצון לעזור לי להבהיר את הנקודה)
בקיצור:
בא לך להתמודד ולחיות עם התוצאות, תהנה... (ולא אל תספר לי על הכיף הזה)
לא מכיר את התוצאות, כדאי שתבדוק
לא בא לך להתמודד עם התוצאות.... הייתי אומר לך שזה המקום בשבילך, אבל את זה רק אתה יכול להרגיש.
בהצלחה בדרכך.
וכאדם דתי, אני לא יאמר בכל דרך שתבחר