בס"ד
מקווה שאועיל לכמה מחברינו בדברים שאומר!
שמתי לב בחודש האחרון לתופעה יפה המתקיימת במחוזות הפורום הנהדר שלנו
מי ששם לב ומי שלא יכול לראות בפורום 3 סוגי קבוצות שונות!
יש את הקבוצה המסורה לשיטת 12 הצעדים! אפשר לקרוא מדבריהם הערצה לתכנית הצעדים, אפשר לראות את התמסרותם לתכנית, ועד כמה הם מיישמים את העקרונות אחד לאחד!
יש את קבוצת החברים החדשים שהם כן מעידים עצמם למכורים אך עדיין לא קיבלו את דרך הצעדים, מרחרחים, שואלים, ואולי נראה אותם בעתיד שותפים לדרך הצעדים!
לעומתם יש קבוצה מתוקה של חברה, שאולי הם כלל לא מכורים? ושמא כן?.. הם עדיין מסתכלים על התאווה כאל מלחמה מול היצר, משתדלים לקחת את ההתמודדות כאתגר, ושבעז"ה ינצחו ויכבשו את יצרם.. אמן!
(בעיני לא רלוונטיים הטרמפיסטים...)
אם אני לא טועה רוב החברה שכמוני שמשתדלים להתמסר לדרך הצעדים הם חברים שעברו בחייהם שנים לא מועטות של סבל התאווה, נפלו וקמו מאות ויותר פעמים!! אחרי סבל שכזה, ממש אין שום בעיה לקבל כל דרך שתביא אותי לשפיות ובריאות!!
לעומתם החברה שעדיין לא מקבלים את דרך הצעדים (ושוב תקנו אותי אם אני טועה..) הם חברים יחסית צעירים בגילם וברוחם.. הם עדיין מאמינים ביכולתם לנצח את יצר התאווה, הם יוכלו להתגבר ולהתעלות מעל כל מכשול.. ושוב אמן!
אין לי בעיה שכל דרך שמקדמת היא טובה! וכל אחד יבחר את הדרך המתאימה לו! אם אחד על ידי הצעדים ואם אחר ע"י התגברות והתחזקות!
מה שכן חשוב לי לומר... בעיקר לכל החברים הצעירים שביננו!
כן, יש את הנטייה לרצות להיות הגיבור! יש נטייה לרצות להיות המנצח! במיוחד שאתה עדיין צעיר ברוחך! להרגיש כמו החייל הקדוש שעלה על ההר עם הטרף מפרפר בין שיניו.. כולו זב דם.. אך הוא בתחושת ניצחון גדולה! הוא מרגיש שממש הגיע לתכליתו!
כמו הרבה מחברי, גם אני, כך נלחמתי שנים, אבל ה' הוכיח לי שטעיתי! טיפסתי על ההר והחלקתי! יריתי ירייה ברגל של היצר וקיבלתי ירייה בצרורות לפנים! הובסתי!
עכשיו לאחר שנים של נפילות הבנתי שאני לא גיבור וזה בכלל לא מה שה' מצפה שאהיה!
אז נכנעתי, קיבלתי על עצמי דרך חדשה!
אולי זה יכול להישמע ככניעה של תבוסה! אבל לא! פשוט צריך להפוך את המושגים של מנצח, של גיבור ושל "עובד ה' ברבק"! נכנעתי וב"ה ניצחתי! זו ממש כניעה של ניצחון!
אז לכל החברים הצעירים, סתם ככה כדאי שתסתכלו על צבירת ימי הנקיות של החברים הנכנעים שבינינו! למה הם נכנעים - ו
נקיים ולעומתם הגיבורים -
מובסים..? איך זה קורה?? אולי יש כאן טעות?? ואולי לא?
נקודה למחשבה!
מה אתם אומרים?