לשאוף תמיד להתקדם כתב on 19 ספט' 2018 22:06:
אז בנתיים הרהרתי עוד בנושא, ואני מסוגל להוריד קצת אל הכתב מההתמודדויות שלי.
עד החתונה הייתי מתמודד לא לאונן. היום אני לא שם. אני לא אומר שהפסקתי לחלוטין, ומצד שני אני לא אומר שלא הפסקתי, כי יש צד לומר שאני נקי כבר 14 חודשים. גם יש צד לומר שלא, אבל נראה לי שזה לא מתאים לפורום, אולי באישי.
ההתמודדות שלי כרגע היא אולי בשני מוקדים, אני עוד אחשוב אם לא פספסתי כלום. המוקד הראשון הוא בתלות שלי לתאווה. גם אני מצליח לא למלא את התאווה שלי, אני עדיין תלוי בה. כבר שנתיים שאני ממלא את התאוה שלי הרבה פחות מבעבר (לא משנה אם זה בראיית סרטים או בדברים גרועים יותר או פחות), ואני מרגיש שאפשר להסתכל עלי כמו מעשן בגמילה - כשהתאוה שלי אינה באה על סיפוקה, אני הרבה פחות רגוע והרבה פחות נחמד. אני מתחיל להאשים כל דבר בצרות שלי, ובהתאם מתנהג לא יפה לכל מי או מה שכביכול פוגע בי. מובן שהדבר פוגע בעיקר באישתי (שאיתי כמעט כל הדרך בהתמודדות הזו, אך נמצאת גם בהתמודדויות עם קשיים אחרים - מה שלא מועיל לנו הרבה), בדברים שאני עושה ובבן שלי. כן, אם אני מספיק מעוצבן על אישתי, אני מתעצבן גם עליו, וחבל, כי בסוף אני אשם.
זה גורם לי לא להרגיש סיפוק מההתמודדות שלי עם התאווה. ברור לי שאני אומר עכשיו את עצת היצר הרע, אבל ככה אני רואה את זה: או שאני חוטא בתאווה, או שאני חוטא בכעס, או שאני חוטא בדברים אחרים כמו שינה במהלך כל היום. אני יודע שההסתכלות הנכונה היא לומר שהתגברתי בדבר אחד, ועכשיו אני צריך להתגבר בדברים נוספים. אני באמת מסתכל ככה, אלא שאני מגדיר את עצמי שאני עדיין תלוי בתאווה הזו באותה מידה: אם פעם היא גרמה לי להיות אדם רע בדרגה 3 (סתם מספר שרירותי) או אדם טוב רק במידה 7, אז היום אני עם אותו מספר חוץ מהבדל אחד: היכולת שלי לנתב את הרוע הזה, היכולת לבחור אם לכעוס, לישון כל היום, או ליפול ישירות לידי התאוה. זה המוקד האחד.
המוקד השני הוא הרצונות, ואני עושה הבחנה: יש את המחשבות, יש את הרצונות, ויש את הרצון לרצות.
המחשבות שלי בדרך כלל נקיות. מספיק לטעמי. הרצון שלי הוא ליפול.
אני רוצה לתקן את הרצון שלי. אני רוצה לרצות לא ליפול.
אבל הרצון הוא נורא בכל כך הרבה תחומים אני רוצה ליפול. אני לא מתכוון שיש לי עכשיו התמודדות האם לראות סרט (או ליפול בכל צורה אחרת) ואני רוצה ליפול ולראות אבל בשורה התחתונה אני מתגבר. לא. אני רוצה שיבוא לי פשוט פיתוי כזה חזק שאני לא אוכל לעמוד בו. זה בא לי מכל כיוון של התאוה הזו: אני מחכה שהיא תצוץ לי בכל דרך אפשרית והיא ממאנת לבוא במסכה שאני רוצה. היא באה ורק גורמת לי להיות אדם פחות טוב.
אני רוצה לרצות להיות טוב!
סליחה אם חפרתי ואם הארכתי יותר מהרגיל. זה היה לי מאוד חשוב.
אם יש מישהו שמזדהה, אשמח שיגיב.
באתי לעשות עכשיו חיפוש באינטרנט, אבל אני כותב את המשפט הזה כדי לא לחפש דברים שיאלצו אותי למחוק את השורה הזו.
נ.ב. אני כל הזמן חושש שההתנסחות בפורום בכלל ושלי בפרט מלאה במונחים דתיים שעלולים להרחיק את מי שפחות מתחבר. אני לא רוצה להרחיק אף אחד בעצמי לא באתי לפה דוקא כדי לפתור בעיות שלי עם אלוקים. באתי כדי להבריא ולהיות אדם ששולט בעצמו. אני רוצה שיהיה כאן מקום לכולם, ורוצה לדעת אם כדאי שאשתפר בהתנסחות שלי, כי אני יכול. ושוב, סליחה אם הרעתי למישהו.
אתה אומר שאתה אדם שכלי, אז הנה נקודה למחשבה - אתה אומר שאתה רוצה להיות טוב, אבל מה זה "טוב" בעיניך ? מה שאלוקים קבע שהוא טוב ? אבל הרי הוא יצר את הגוף שלך, והגוף שלך קובע ש"טוב" זה ליפול בתאווה, אז אתה הולך בדרכו של אלוקים לכאורה..
ברור שמה שאני אומר לא נכון, לפחות לא לגמרי, אבל זה נקודה למחשבה, אם אתה רוצה באמת לשנות את הרצון בעומק אצלך, אתה צריך להפשיל שרוולים ולהכניס את היד עמוק לתוך המערכת של האמונות שלך
בקשר לזה שאתה נופל בכעס אחרי שאתה מצליח לחסום את התאווה שלך - מניסיוני, הבעיה הזאת אמורה להיפתר אחרי בערך 2.5 שבועות, ואז היא תדעך בהרבה