סתם חשבתי על כמה טיפים שיכולים לעזור, אפילו סתם בקטע של כח רצון כללי.
1. אל תשקרו לעצמיכם. אף פעם. תנסו להיות הכי כנים עם עצמיכם כי אני מניח שאתם יודעים- הכי קל זה לעבוד על עצמינו ולהגיד "אני רק ... זה לא זה... זה בכלל לא קשור... רק טיפה וגם זה לא ממש נחשב..." ולמרות שבפנים בפנים אתם יודעים שזה יביא אתכם לשמה [לדוגמא- אין כזה דבר לאכול רק קובית שוקולד אחת. פשוט אין. וגם ללכת למטבח בטענה שאתה בכלל רוצה לאכול פרי למרות שאתה יודע שאתה תלך, תראה שאין פירות, תציץ במגירה של השוקולד ואז תאכל אותו למרות שבכלל לא רצית בהתחלה. טוב זה היה דוגמא לא כ"כ קשורה אבל זה רק כדי להבין]
לכן הכנות זה המפתח לדעתי כי מהדברים הקטנים הכל מתחיל.
2. אם באה אליכם מחשבה או השתוקקות תעשו ריטואל קבוע. תגידו לעצמכם- סבבה, עוד דקה, בנתיים אשמע איזה ניגון ביוטיוב או איזה שיר קודש.רק לדקה ואז נמשיך. תאמיני לי שתוך עשר שניות כבר לא תירצו את זה יותר. למה? כי זה מגלה לכם מי אתם באמת [מומלץ דווקא מוזיקה כי זה מאוד מעורר רגשות]
3. תעשו לעצמכם סנקציות. אבל משהו שבאמת כואב. למשל אם נפלתי- להגיד תיקון הכללי+התפילה שאחרי+צדקה +צום שעה אחרי. אבל מייד, לא "בהמשך" או "מתישהו". אל תוותרו אף פעם על הסנקציות כי תירוצים תמיד יש. אפשר לחסוך ככה לפחות חצי מהנפילות [כשאין זמן לעשות את כל זה או שממש רוצים לאכול או לשתות]
מקווה שעזרתי